Autovakanties, dakdragers en brandstof besparen

Nederland houdt van autovakanties

Jaarlijks gaat nog steeds een groot deel van de Nederlandse bevolking op vakantie met de auto. Bestemmingen als Frankrijk, Spanje en Kroatië zijn nog steeds ontzettend populair als autovakantie. Door de jaren heen zijn auto’s steeds zuiniger geworden en zijn er zelfs elektrische auto’s bijgekomen. Mooie ontwikkelingen, maar hoe zit het eigenlijk met die grote windvangers op het dak? In deze blog kijken we naar een paar brandstof besparende tips m.b.t. dakdragers zodat je tijdens je autovakantie niet tientallen of honderden euro’s duurder uit bent door excessief brandstofgebruik.

Aërodynamische dakkoffer

Hier zit vanzelfsprekend het grootste deel van je besparing in. Het is met uitstek dé enorme windvanger op je dak en het loont om er één uit te kiezen met een ontwerp die gemaakt is om door de wind te snijden. Kies een dakkoffer met een slank ontwerp om direct te besparen op je brandstof verbruik onderweg.

Tip: Aangekomen op je bestemming? Haal je dakkoffer eraf! Leg de dakkoffer in je bungalow, hotelkamer of tent maar ga er niet onnodig mee rondrijden. Zo bespaar je brandstof!

Aërodynamische dakdragers

Het lijkt verwaarloosbaar, maar dat is het zeker niet. Ouderwetse vierkante dakdragers zijn gewoon alles behalve aërodynamisch en vangen de volle wind en creëren daarmee een onrustige wervel onder je dakkoffer wat op haar beurt weer meer brandstof verbruik betekend. Ook heb je bij ouderwetse dakdragers veel last van storend windgeluid met name op de snelwegen. Het loont dus om te kiezen voor hoogwaardige aërodynamische dagdragers (te koop bij dakdragerstore) niet alleen omdat het brandstof bespaart, maar ook omdat het net een tikje meer comfort levert door de lage geluidsproductie.

Tip: Ook voor dakdragers geldt: Ben je op plaats van bestemming? Haal de dakdragers er even af! Het is in 5 minuten geregeld en je zal tijdens je vakantie geen last hebben van extra rijwind geluiden en/of meer brandstof verbruik.

Meer inspiratie en tips nodig?

Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor je autovakantie? Lees dan onze blog over het prachtige Franse stuwmeer ‘Lac de Serre Poncon‘ of lees de blogs over onze rondreis door Kroatië.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!