5x de leukste en hipste koffiebarretjes in Hanoi

Waarom koffiebarretjes in Hanoi?

Waarom koffiebarretjes in Hanoi? Je zou het niet zeggen, maar Vietnam is, na Brazilië, de grootste koffieproducent van de wereld. Een écht koffieland dus en dat zie je dan ook overal terug in het dagelijkse leven, wanneer je in Vietnam bent. Vietnam produceert vooral de Robusta-boon en de meeste koffieplantages vind je in de omgeving van Dalat. Waar je ook bent in Vietnam, koffie kun je krijgen op iedere straathoek.

koffiebarretjes in Hanoi
Koffiebarretjes in Hanoi

Voor ik naar Vietnam ging was ik helemaal geen koffieliefhebber, maar Vietnam heeft me besmet met het koffie-virus. Er zijn hier tal van varianten te vinden. De meest bekende variant is de Vietnamese Black Coffee (cà phê đen) of de Vietnamese Black Coffee with Condensed Milk (cà phê sua). Een cafeineshot gegarandeerd. Vietnam staat ook bekend om haar Egg Coffee (cà phê trung), ofwel eierkoffie. Kortom koffie met ei. Nu denk je vast: ‘he bah’, maar geloof mij het is verrassend lekker. Je reis door Vietnam is niet compleet als je geen Egg Coffee hebt geprobeerd. Tijdens mijn reis was ik maar liefst twee weken in Hanoi en ben ik op zoek gegaan naar de leukste koffiebarretjes. Ga jij met me mee?

De 5 leukste koffiebarretjes in Hanoi

Tranquil Books & Coffee

Voor de mensen die een beetje Spaans spreken, weten wat het woord Tranquil betekend. De betekenis hiervan is namelijk rustig. Bij Tranquil Books & Coffee kom je dan ook echt voor de rust. Een grote boekenkast vult dit knusse barretje. Dit is dan ook de perfecte plek om tijdens je vakantie een heerlijke kop koffie te drinken en een goed boek te lezen. Naast de diverse koffie’s serveren ze ook vele soorten thee’s en juices.
Adres: 5 Nguyễn Quang Bích, Cửa Đông, Hoàn Kiếm, Hà Nội

Koffie, Tranquil coffee
Cappubruleé Tranquil Coffee

Blackbird

Op deze plek kun je niet alleen terecht voor de typische Vietnamese koffie, maar ook voor een lekkere kop cappuccino of latte macchiato. Dit kleine barretje zou je misschien zo voorbij lopen en een toerist zul je hier niet snel vinden. Voor mij des te meer reden om deze plek te bezoeken. By the way, het bananenbrood is hier echt delicious.
Adres: 5 Chân Cầm, Hàng Trống, Hoàn Kiếm, Hà Nội

Gardenista

Waar de liefde voor koffie en planten samen komt. Ik ben gek op planten en sinds ik in Vietnam ben, ook op koffie. Toen ik hoorde over Gardenista, moest ik hoe dan ook een bezoekje brengen aan deze plek. Gardenista heeft drie vestigingen in Hanoi, maar de vestiging in de buurt van het Hoan Kiem Meer is mijn favoriet. Je kan er voor kiezen om binnen te zitten of lekker buiten in het zonnetje. Welk plekje je ook kiest, je zit gegarandeerd in het groen. Naast lekkere koffie biedt Gardenista ook een uitgebreide kaart voor lunch en diner aan.
Adres: 2 Lê Thạch, Tràng Tiền, Hoàn Kiếm, Hà Nội

Xofa Café & Bistro

Tijdens het reizen zijn het vaak de kleine dingen die ik mis van thuis. Gelukkig kwam ik tijdens mijn stop in Hanoi Xofa Café & Bistro tegen. De inrichting is lekker huiselijk en doet denken aan je grootmoeders huis. Het meubilair bestaat deels uit stoffen banken. Bestel een kop koffie en plof op de bank. Heerlijk, net als thuis.
Adres: 14 Tống Duy Tân, Hàng Bông, Hoàn Kiếm, Hà Nội

The Note Coffee

Dit is misschien wel het leukste koffiebarretje waar ik ooit ben geweest. Vlak aan het Hoan Kiem Meer vind je The Note Coffee. Deze bar is duidelijk op Aziatische lengtes gebouwd, dus let op je hoofd. Deze bar is volgeplakt met memo-briefjes: de muren, de ramen, de stoelen, de tafels, de lampen. Letterlijk alles plakt hier vol met handgeschreven memo’s van bezoekers over de hele wereld. Schrijf je eigen boodschap en zoek een plekje voor je note. Probeer hier zeker eens de Coconut Ice Coffee. Een van mijn favorieten in ieder geval.

Coconut Coffee, the Note Coffee
Coconut Ice Coffee, the Note Coffee

Koffie elders in Azië?

Waar koffie in Vietnam absoluut het proberen waard is, kun je in de overige Aziatische landen de koffie het best laten staan, gewoonweg omdat hij in andere landen niet zo lekker is als we gewend zijn. Ben jij binnenkort in Azië te vinden of wellicht ben je er wel al, bekijk dan snel even onze backpacken in Azië-pagina voor nog meer tips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!