3x mooie plekken die je moet zien in Andalusië, Spanje

Andalusië in de zomer

Frigiliana

Ik ben in de zomer naar Andalusië geweest. Ik wilde altijd al steden, zoals Malaga en Sevilla ontdekken. Hoe chill is het dat je kunt genieten van Spaanse muzikanten aan het strand onder het genot van een hapje en natuurlijk de Spaanse Sangria als drankje. In dit blog schrijf ik over 3 steden die je niet mag overslaan in Andalusië.

Met het openbaar vervoer ben ik naar verschillende steden in Andalusië geweest. Ook heb ik straatmuzikanten geholpen om een extra zakcentje te verdienen door de Spaanse dans uit te voeren in mijn dansjurk. De steden die ik in deze blog opschrijf zijn de ingrediënten voor een perfecte reis door het prachtige Andalusië.

1. Malaga

Ik ben iemand die graag verschillende steden wil ontdekken. Een slimme truc van mij is dat ik vaak een enkeltje boek naar een stad en de retourtrip koop ik dan via een andere stad. Zo heb ik een reden om meerdere steden te ontdekken! Via Ryanair had ik een ticket voor een prikkie gekocht naar Malaga en het retourticket had ik gekocht vanaf Sevilla. Ik had ruim twee weken de tijd om een rondreis te maken door Andalusië. Mijn eerste indruk van Malaga was dat het er erg gezellig uit zag. Ben je een echte stadsmens? Dan is Malaga ideaal, maar ook als je van de zee houdt…is Malaga the place to be. Vanuit Malaga kun je verschillende dagtrips maken naar onder andere Nerja, Marbella, Frigiliana en Mijas! Een dikke aanrader is vooral Nerja en Frigiliana.

Passen op een bomkoffer?

Toen we naar Nerja gingen moesten we op de terugweg wachten op de bus. We waren lekker aan het genieten van de zon. De bus had vertraging, dus om de tijd te doden gingen we contact maken met andere mensen die aan het wachten waren bij de bushalte. Plots kwam er een oud vrouwtje aan en vroeg of wij op haar koffer wilden passen. Mevrouw moest namelijk even koffie gaan drinken en zou er met 5 minuten weer aankomen. Na een paar minuten begonnen we toch te twijfelen. Was het zo’n moeite om de koffer mee te nemen naar het koffietentje? Of…zou het een bomkoffer zijn? Gelukkig was er sprake van vals alarm. Mevrouw kwam namelijk na 15 minuten weer terug en ze was net op tijd om in de bus te stappen.

Nerja

Lekker eten in Malaga

Wanneer ik aan Malaga denk komt meteen restaurant Estambul Grill. in me op. We werden door de geur van het eten nieuwsgierig en bestelden een heerlijk menu. De naam Estambul is afkomstig van Istanboel en hier kun je dan ook Turks eten vinden. We werden zo erg verwend en het eten was zo lekker dat ik jullie deze tip gewoon moet meegeven. More into Spanish food? Ga dan naar Cerveceria 100 Montaditos. Deze tent is ideaal als je van broodjes houdt. Ze hebben hier maar liefst 100 verschillende broodjes. Kun je geen keuze maken? No worries, de broodjes zijn klein van formaat en kosten minder dan 2 euro.

Tip: wil je geld besparen? Op sommige tijden zijn alle broodjes maar 1 euro! Mijn favoriet was het broodje brie met gekarameliseerde ui en honing mosterdsaus. Hmm, het water loopt mij nu alweer in de mond.

Hosteltip Malaga: Patio 19

Qua inrichting vind ik hostel Patio 19 het meest gezellige hostel ooit. Ik had er totaal geen verwachtingen van, maar toen ik aankwam leek het net alsof ik me bevond in een museum. Bij binnenkomst waren er allemaal poppen gekleed in Spaanse jurken. Dit hostel is gezellig ingericht en contact maken met andere backpackers ging heel makkelijk. Er zat er gratis ontbijt bij. Echter, was ik het ontbijt al na 1 dag zat. Het was super zoet en best ongezond. Gelukkig was de supermarkt op 2 minuten loopafstand.

Ik vroeg de medewerkers of ik de Spaanse jurken aan mocht passen, want anders worden ze nooit gepast. Dit was erg grappig, de medewerkers werden enthousiast en ik kreeg een typische Spaanse jurk. Inclusief een roos in mijn haar en hier moest natuurlijk een foto van gemaakt worden. Of in mijn geval een fotoshoot! Deze link brengt je direct naar het hostel op Booking.com.

Tip: ga in de avond naar Chiquita Cruz. Hier kun je salsa leren van locals. Het gaat vooral om de gezelligheid en iedereen danst met elkaar.

2. Granada

Het Alhambra paleis bezoeken

Ik vond dat er in Granada een ontzettend chille sfeer hing. Helaas hebben wij maar 2 dagen in Granada kunnen verblijven. Reden hiervan was dat het overal volgeboekt was, vanwege een festival.
Dat was even balen! Hoeveel tijd je ook hebt, er is één ding wat je niet mag overslaan als je in Granada bent, namelijk het Alhambra paleis.

Alhambra paleis

De toeristen boeken een ticket meestal maanden van te voren. Natuurlijk hadden wij niks geregeld en dachten we last minute de tickets wel te kunnen fixen. En guess what? Het is ons gelukt en ook nog eens voor een goedkopere prijs! Trek zeker een volle dag uit voor het bezoeken van het Alhambra paleis, want het is echt huge! Wil je de Moorse invloeden zien? Dan raad ik je aan om naar de historische wijk Albaicín te gaan. Wij hebben in de Albaicin wijk heerlijk Marrokaans gegeten.

Tip: ga naar een Marokkaanse tent en geniet van de muziek en het eten. Bestel na afloop Arabische thee!

Appartement drama in Granada

Onze aankomst in Granada was een flop. Wij hadden een appartement geregeld. Met onze backpacks liepen we naar het appartement. Eenmaal aangekomen werd er niet opengedaan?

We hebben letterlijk 2 uur staan wachten in de felle zon buiten. Totdat er eindelijk iemand aankwam. Ik viel bijna flauw toen ik de kamer zag. Ik ben niet echt iemand die hoge eisen stelt, maar van de kamer schrok ik echt! De keuken was echt heel vies en de bedden waren niet opgemaakt. Ik kon hier geen enkele minuut langer verblijven.

Maarja, ik had al wel betaald, dus ik moest en zou mijn geld terugkrijgen. De eigenaresse deed moeilijk en communicatie ging via Google Translate. Ik maakte snel foto’s van het appartement als bewijs. Uiteindelijk heb ik het voor elkaar gekregen om het geld terug te krijgen en meteen verdwenen we op zoek naar een ander onderkomen.

Hosteltip: Granada Inn Backpackers

Na het drama van het appartement hadden we gelukkig Granada Inn Backpackers gevonden! Wat een verademing. Bij binnenkomst werden we met open armen ontvangen door de medewerkers. Het hostel is een patio en het is erg groot, heeft een keuken, biedt ontbijt aan en heeft tevens een ideale ligging! Ik heb hier een geweldige tijd gehad. Deze link brengt je naar het hostel op Booking.com

Dansen in Granada

Ik had een typische Spaanse jurk aan toen we een aantal straatmuzikanten tegen kwamen. De muzikanten vroegen ons of wij wilden dansen op hun muziek. Dat was voor ons geen probleem. Wij houden van entertainment. We hopten van restaurant naar restaurant en gaven een performance. Het was heel leuk om te zien, omdat mensen ons ook opnamen en zelfs kleingeld gaven.

Het ging me niet om het geld, maar meer om het feit dat we de mensen konden entertainen. Overigens heb ik ook het verdiende bedrag gegeven aan de straatmuzikanten. Voor mij was het een ervaring en dat weegt zwaarder dan Spaanse peseta’s, euh ik bedoel Euro’s.

3. Sevilla

Sevilla, de stad waar je wel een week kunt vertoeven zonder je ook maar één minuut te vervelen. Je vindt hier naast architectuur ook flamenco shows, parken en mooie pleinen. Plaza de España is het bekendste plein van Sevilla waar je de mooie architectuur kunt bewonderen. Wat een werk heeft hierin gezeten. Er zijn maar liefst 52 bankjes met tegeltjes van mozaïek. Heerlijk om te zitten op één van die bankjes en om te genieten van de straatmuzikanten. Ook worden er meestal op dit plein flamenco shows gegeven! Wel vond ik het heel verdrietig om te zien dat er paarden werden gebruikt om toeristen te vervoeren in de koets. Mijn tip is dan ook om hier absoluut niet aan bij te dragen.

Tip: Wil je wat meer rust en genieten van de omgeving? Ga dan naar het Maria-Luisa park. Dit park is op loopafstand van Plaza de España.

Paleizen in Sevilla

In Andalusië heb je veel paleizen. Wij wilden graag naar het Real Alcázar. Helaas waren alle tickets al uitverkocht. Wil jij dus paleis Real Alcázar zien, reserveer dan de tickets van te voren! Tip: op maandag is de entree van het paleis gratis. In Sevilla zijn andere paleizen ook gratis op een bepaalde dag. Als alternatief zijn wij naar Casa de Pilatos geweest. Wow, wat een top paleis en zoveel details. Op vertoon van je ID of paspoort heb je gratis toegang tot dit paleis. Houd de website van het paleis in de gaten, want de dagen waarop toegang gratis is kan verschillen.

Casa de Pilatos

Hosteltip Sevilla: Samay hostel

Ben je op zoek naar een chill hostel met niet te veel poespas? We verbleven een paar dagen in dit hostel en de ligging is ideaal. De bekendste bezienswaardigheden, zoals het Alcazar paleis, de universiteit en Casa de Pilatos zijn allemaal op loopafstand. Voor de budget backpackers is het handig om te weten dat dit hostel over een schone, ruime keuken beschikt. Daarnaast heeft dit hostel een lounge en een rooftop terrace. Ideaal om andere backpackers te leren kennen en om te relaxen. Deze link brengt je direct naar het hostel op Booking.com.

Meer Spanje?

Spanje heeft natuurlijk veel meer te bieden dan Andalusië alleen. Ben je nog als wij helemaal gek van Spanje en haar prachtige natuur en cultuur? Neem dan eens een kijkje op onze Spanje pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!