DESTIFT.nl | Beste Chillhop, Lo-Fi, Beats & Jazzy playlist voor onderweg

Tijdens het reizen en tussen alle bestemmingen door heb ik vaak veel tijd te doden. Of het nu onderweg is of wanneer ik lekker op het strand lig – ik heb voor elk moment wel een bepaalde playlist op Spotify, gedownload op mijn telefoon of op YouTube. Ik kan genieten van ouderwetse soul classics tot hard rock en hip-hop tot elektro. Voor elke stemming een genre om het maar zo te zeggen. In dit blog ga ik één van mijn favoriet genres met jullie delen – een genre welke ik vaak luister als ik onderweg ben of wanneer ik (zoals nu) aan het bloggen ben.

DESTIFT.nl | Beste Chillhop, Lo-Fi, Beats & Jazzy playlist voor onderweg
Artwork by: Mandy Jurgens

Wat is Chillhop, Lo-Fi, Beats & Jazzy?

Het is eigenlijk een combinatie van genre’s welke door verschillende DJ’s wordt samen gegoten in iets wat ze noemen ‘Chillout’ of ‘Lo-Fi’. In de basis is het vaak een soort beat welke geleend wordt van oude hip-hop, r&b en/of soul classics. Hier giet men een soort jazzy sausje overheen wat zo nu en dan wordt aangevuld met historische speeches van bekende politici of wetenschappers. Het resulteert in een fijne, ietswat “Spacy” maar uiterst relaxte sound. Een belangrijk gegeven is dat de muziek niet echt hoge ups- en downs heeft. Het is dus uitermate geschikt voor een relaxte vibe binnen of buiten huis, of wanneer je je echt moet concentreren. Het is in ieder geval géén party muziek…

Waarom deel ik deze playlist?

Ik heb onderstaande playlist een tijdje geleden puur voor mezelf gemaakt maar ik kwam er onlangs achter dat het door anderen op YouTube zo’n 10.000 keer per week wordt beluisterd. Wow! Nu zijn dit geen ‘hits’ voor mijn kanaal of het aantal views, want de video’s zijn niet van mij, maar toch vond ik het erg leuk om te zien dat zo veel mensen mijn muzieksmaak delen en dat de playlist bij veel mensen in hun favorietenlijstje staat.

Wil je ons volgen via YouTube dan kan dat natuurlijk: Voeg je bij onze 4.500 andere abonnees door hier te klikken – klik vervolgens op “subscribe'” om te volgen.

Best Chillhop, Lo-Fi, Beats & Jazzy playlist

De playlist bestaat op dit moment uit een 19-tal mixes variërend van 45 minuten tot wel 2 uur. Wanneer ik nieuwe mixes tegenkom zal ik deze vanzelfsprekend aan deze playlist blijven toevoegen.

Tip: onderweg zal een dergelijke playlist enorm veel data vragen van je telefoonverbinding of wifi – ik begrijp dat dit niet altijd even wenselijk is. Het is mogelijk om de Mp3 bestanden van de YouTube video’s te downloaden op je telefoon zodat je er ook offline naar kunt luisteren. Hoe je dat doet? Google het even 😉

Bij een roadtrip hoor rock muziek

Met Chillhop blijf je achter het stuur natuurlijk niet wakker dus in de volgende editie zal ik mijn roadtrip playlist met jullie gaan delen. Bij een roadtrip hoort natuurlijk Rock muziek! Heb je zelf nog een leuke playlist om te delen? Laat het ons weten in de reacties!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!