12x ultieme bucketlist activiteiten om je te inspireren

Waar denk je eigenlijk aan bij bucketlist activiteiten? Als reiziger en avonturier ben ik altijd op zoek naar nieuwe ervaringen. Dit kan je in de breedste zin opvatten. Enerzijds ben ik simpelweg op zoek naar minder stress en even ontsnappen van de hectische kantoorbaan in Nederland. Ik houd op zijn tijd van rustig kabbelend water, totale stilte bij een zonsopkomst of gewoon even helemaal offline gaan op onbewoonde eilandjes om innerlijke rust te vinden.

Anderzijds ben ik vaak juist op zoek naar extremen. Mijn persoonlijke grenzen verleggen, mijn angsten overwinnen en met zowel lichaam als geest tot het uiterste gaan. Dit doe ik door bijvoorbeeld actieve vulkanen te beklimmen, te bungee jumpen of met een eigen auto (met alle risico’s van dien) het circuit op te gaan.

Als ik dus naar mezelf kijk, kan ik echt genieten van beide en in deze blog ga ik mijn persoonlijke bucketlist met jullie delen. Ik zet mijn tofste bucketlist activiteiten onder elkaar en hopelijk inspireer ik jullie om ook dingen te gaan doen die je nog niet eerder hebt ervaren.

Ultieme bucketlist activiteiten

12x gave bucketlist activeiten die ik heb afgevinkt

1. Duiken & een PADI halen

Misschien wel voor de hand liggend, maar echt leren duiken en een PADI open water halen was voor mij een belangrijke bucketlist activiteit. Mensen die eerder hebben gedoken begrijpen wat het is, maar voor iemand die nog nooit heeft gedoken is het eigenlijk moeilijk voor te stellen wat het precies inhoudt. De onderwaterwereld is op sommige plekken echt prachtig. Het gevoel van gewichtloosheid. Het gevoel dat je in een andere wereld bent gestapt waar je slechts een bezoeker bent en waar je in zekere zin geen controle hebt over de situatie. Duiken blijft gewoon een hele aparte ervaring en voor degenen die het niet durven of het eng vinden: step up your game. Je zal er geen spijt van krijgen!

Ultieme bucketlist activiteiten -  Duiken en PADI halen
Ultieme bucketlist activiteiten – Duiken en PADI halen

2. Een actieve vulkaan beklimmen

Ik heb er inmiddels al een aantal op mijn naam staan, zo gaaf vind ik het! Het beklimmen van actieve vulkanen is iets wat ik graag blijf doen. De extreme uitputting van lichaam en geest. Doorzettingsvermogen tonen, pijn hebben op plekken waarvan je niet eens dacht daar pijn te kunnen hebben. Het constante gevaar wat op de loer ligt: uitbarstingen, zwavelgas, de krater invallen, van de berg vallen, doodvriezen op 4 kilometer hoogte, ga zo maar door. Het beklimmen van actieve vulkanen is echt niet voor iedereen weggelegd en is de ultieme test voor lichaam en geest.

Ga je de top halen? Ben je een echte Indiana Jones of toch meer een Martien Meiland? De actieve vulkaan van 4 kilometer hoogte zal je het antwoord geven. Wil je weten wat je te wachten staat? Kijk dan hieronder enkele foto’s en video’s van onze beklimmingen.

Zwavelgas in de Ijen vulkaan, Indonesië

Check de video om een impressie te krijgen van deze geweldige maar gevaarlijke tour. De volledige blog lezen? Lees dan: Bromo en Ijen vulkaan beklimmen vanaf Bali.

Ultieme bucketlist activiteiten - Een actieve vulkaan in gaan - Kawa Ijen kratermeer
Ultieme bucketlist activiteiten – Een actieve vulkaan in gaan – Kawa Ijen kratermeer. Wie erin valt komt er nooit meer uit.

Uitbarsting Fuégo / Acatenango vulkaan, Guatemala

Drie maanden voordat deze vulkaan veelvuldig in het nieuws kwam stonden we op de beruchte plek waar veel doden vielen. In maart 2018 genoten we hier van het uitzicht en de uitbarstingen, drie maanden later vielen er 62 doden waaronder veel toeristen. Een vulkaan beklimmen is absoluut niet zonder risico, maar ik blijf erbij: een bucketlist ervaring om nooit meer te vergeten.

Ultieme bucketlist activiteit: een actieve vulkaan beklimmen
De Fuégo barstte voor de zoveelste keer uit. Wij konden er toen nog om lachen, 62 anderen enkele maanden later bekochten het met de dood. Ultieme bucketlist activiteit: een actieve vulkaan beklimmen

De actieve Rinjani vulkaan, Indonesië

De plek met het meest epische uitzicht wat ik in mijn hele leven heb gezien. Vanaf de top zie je de Gili eilanden en Bali in de verte. Het kostte bloed, zweet en tranen, letterlijk. Maar het gevoel wanneer je daar op de top en aan de krater rand staat is met geen pen te beschrijven. Je voelt je totaal nietig, niet waardig tegenover de machtige natuur. Anderzijds heb je na een klim van ruim 20 uur het gevoel van trots en voldoening, je hebt het gehaald. Je bent f***cking Indiana Jones!

De top van de Rinjani vulkaan behoort tot de top van ultieme bucketlist activiteiten.
De top van de Rinjani vulkaan behoort tot de top van ultieme bucketlist activiteiten.

Lees: De Rinjani vulkaan op Lombok beklimmen als je meer wil zien en lezen over deze ultieme bucketlist activiteit. De video hieronder is alvast een voorproefje.

Goed om te weten: Ook hier vielen 91 doden in 2018, vooral door instortende huizen en aardverschuivingen. De vulkaan veroorzaakte een enorme aardbeving, sommige toeristen keken de dood letterlijk in het oog terwijl ze zich op de vulkaan begaven. Gelukkig konden de meesten nog worden gered.

3. Zonsopkomst op idyllische plekken

Iets totaal anders dan het gevaar en geweld van de vulkanen: het meemaken van prachtige zonsopkomsten op idyllische plekken. Ga voor de ultieme belevenis – doe het alleen. Hoe lief je vriend of vriendin ook is, soms moet je gewoon even wat tijd nemen voor jezelf, ook op reis. Even niet praten, niet nadenken over de dag of de dagen erna. Kijk en luister naar het ontwaken van de natuur en kom even helemaal tot rust. Dit zijn de momenten waarop ik echt geniet van het leven en me weer eens realiseer dat het hectische leven van thuis niet zo geweldig is als we onszelf doen geloven. Om gelukkig te zijn heb je niets nodig, alleen jezelf en innerlijke rust.

Ben je nog op zoek naar mooie plekken om echt even tot rust te komen?

Bacalar – Mexico

Nergens werd ik zo lekker wakker als in Bacalar. Totale stile en spiegelglad water.

Lees de volledige blog over Bacalar hier.

Grand Canyon – Verenigde Staten

In totale stilte de eerste zonnestralen door de canyon zien gaan, simpelweg ‘wauw’. Om hier alleen te zijn met zonsopkomst moet je wel een beetje je best doen, maar het is zeker mogelijk. Weg van de gebaande paden en hier en daar een regeltje overtreden, het hoort er allemaal bij voor de echte bucketlist ervaring.

Lees de blog: Grand Canyon | 3 | Camperbus Roadtrip West Amerika voor meer informatie.

Zonsopkomst Mojave point, Grand Canyon
Zonsopkomst Mojave point, Grand Canyon

Siquijor, Filipijnen

Het is niet meer op 2 handen te tellen, hoeveel onwerkelijk mooie zonsopkomsten en zonsondergangen ik hier heb meegemaakt. Het eiland ademt rust, je moet het zien om te geloven. Meer weten over de lokatie en bucketlist activiteiten op dit eiland?

Lees de blog: Siquijor, Filipijnen – Parelwitte stranden, jungle & watervallen

Sunset at The Bruce - Siquijor, Central Visayas, Filipijnen
Sunset at The Bruce – Siquijor, Central Visayas, Filipijnen

4. Compleet offline gaan & eiland hoppen bij Bali

Met een gammele boot de zee op. Van spiegelgladde wateren tot de meest indrukwekkende sterrenhemels. Van ultieme rust tot feesten en het maken van nieuwe vrienden. Je komt op plekken waar je nog nooit bent geweest, je ontmoet locals in een klein vissersdorpje, ver van de bewoonde wereld. Luxe bestaat even niet meer en het contact met de buitenwereld is verbroken.

Een heerlijke ervaring en een bucketlist activiteit die bij iedereen hoog op het lijstje dient te staan!

De kinderen vonden ons razend interessant, en nadat ik een foto liep zien op het beeldscherm van mijn camera wilde ze zowaar een hele fotoshoot gaan houden.
Kinderen in een lokaal vissersdorpje

Lees: 4-daagse boottocht Komodo Flores – Eiland hoppen vanaf Bali of Gili voor meer informatie.

5. Walvissen spotten op de Azoren

Een onvergetelijke ervaring die niemand me meer afpakt. Het spotten van walvissen deed echt wat met me. Niet alleen het zien van de dieren, maar de omvang en kracht van deze geweldige dieren laat je je even heel klein voelen. Alleen het uitademen van deze giganten is al angstaanjagend. Wij hadden het geluk om een rijtje enorm zeldzame walvissen te spotten, waaronder de blauwe vinvis. Hieronder vind je een video en wat foto’s van onze tour. Onze tourguide stak zijn GoPro in het water toen een grijze vinvis van pakweg 22 meter meermaals op onze boot af kwam.

Promo code voor DESTIFT lezers!: Gebruik de promo code 3EUROFF wanneer je de tour gaat boeken bij Terra Azul (meer info in de blog). Hiermee krijg je 3 euro per persoon korting.

Lees: Walvissen spotten tijdens je vakantie op de Azoren.

6. Racen op een circuit

Niet iedereen heeft een dikke auto voor de deur met een hoop PK’s. Toch zijn er in dit geval meerdere wegen naar Rome en kan je ook met een leuk sportief autootje zoals een Mazda Mx5 of een Golf GTI jezelf prima vermaken op het circuit. Ikzelf heb een leuk autootje gehad, waaronder de kleine maar sportieve Mitsubishi FTO. Daarmee ben ik op verschillende circuits geweest en dat was zooooo ontzettend gaaf!

Wil je een paar rondjes met mij mee scheuren over het circuit van Zandvoort? Check dan de GoPro beelden hieronder!

Heb je geen snelle auto? Dan kan je er altijd nog voor kiezen om er één te huren op Zandvoort of als je helemaal gek wil doen: aan de andere kant van de wereld, bijvoorbeeld op het F1 circuit in Maleisië.

7. Met een camperbusje door Amerika reizen

Het ultieme gevoel van vrijheid: met een hippie camperbusje door Amerika reizen. Van wandelen in de Grand Canyon tot feesten in Las Vegas. Van de bloedhete Death Valley woestijn tot prachtige bossen, beren en watervallen in Yosemite Valley. Deze reis is er één om nooit meer te vergeten en behoort op een ieder’s bucketlist.

Lees: Reisroute & Tips | 1 | Camperbus Roadtrip West Amerika voor meer informatie.

8. Snorkelen met haaien, walvissen en manta’s

Call me crazy, maar ik heb een zwak voor grote dieren in de zee. Als ik zo’n gigantisch beest in het water zie doe ik niets liever dan erin springen om ze van dichtbij te bekijken. Niet altijd even verstandig, maar wel de meest idiote ervaringen, en selfie’s.

Ook maakte ik enkele prachtige video’s van o.a. het snorkelen met tientallen haaien die om me heen krioelden in Belize en van de prachtige reuzen manta’s die super dichtbij kwamen in Komodo, Indonesië. Je vindt de video’s hieronder.

Het snorkelen met haaien zie je ongeveer na 30 seconden in de video hieronder.

9. Bungee jumpen

Als ik probeer uit te leggen waarom bungee jumpen zo gaaf is, probeer ik mensen altijd te laten inzien dat het puur en alleen een strijd is met jezelf, je eigen hersenen. Je staat op een grote hoogte, als je valt betekend dat hoogst waarschijnlijk de dood. Je hersenen snappen er niets van en willen niet springen. Toch moet je in staat zijn die knop om te zetten, je angsten overwinnen zonder te hyperventileren. Durf jij het aan?

Parachutespringen is natuurlijk ook hartstikke gaaf, maar omdat je aan iemand vastzit die uiteindelijk de keus voor jou maakt door te springen wanneer hij of zij dat wil, vind ik het toch minder eng dan bungee jumpen.

Bungee jumpen is eigenlijk gewoon de ultieme mindfuck en hoort daarom absoluut thuis op deze lijst met ultieme bucketlist activiteiten. Benieuwd naar de lokatie waar wij o.a. hebben gesprongen?

Lees: Bungee Jump Maslenica – Kroatië.

10. Een Jungle canopy walk in Borneo

Voor veel mensen is de jungle overdag al eng genoeg, laat staan in de nacht. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit een van de engste dingen vond om te doen. Wanneer je je ’s nachts diep in de jungle van Borneo bevindt en je weet dat er overal enorme tarantula’s, slangen, hagedissen of erger rondkruipen en lopen, ben je gewoon niet echt op je gemak. Ik niet althans. Toch is dit bij uitstek de manier om de jungle te verkennen. ‘S nachts gaat er een compleet nieuwe en bizarre wereld voor je open en als de zon dan eindelijk op komt terwijl je je hoog in de toppen van de jungle bevindt, voel je je gewoon machtig. Check de bizar mooie beelden van de zonsopkomst in Borneo hieronder.

11. Een dikke muscle car huren in Miami

Wat is er nog leuker dan een stedentrip Miami? Een dikke auto huren in Miami natuurlijk! Het gekke is dat het niet eens echt duurder is dan een ‘normale’ auto. Voor pakweg 100 euro meer huurden wij deze geweldige Chevrolet Camaro RS cabriolet. Kijk (en luister) naar deze geweldige sportwagen in de video hieronder! Acceleratie begint bij ongeveer 1 minuut in de video. Gas erop!

12. Lange reizen maken en alleen op reis gaan

Op vakantie gaan is leuk, reizen is nog veel leuker. Maar wanneer ben je nu echt op reis? Mijn eigen ervaring is dat het echt een paar weken nodig heeft om thuis echt los te laten. De eerste 2 weken heb je gewoon nodig om je werk te vergeten, je stress te verlagen en te wennen aan alle nieuwe ervaringen onderweg. Pas na een week of 3 ben je daadwerkelijk tot rust gekomen en begint het ervaren en reizen pas echt.

Lange reizen / wereldreis maken

Om een reis als een lange reis te ervaren denk ik dat je minimaal 10 weken van huis dient te zijn. In 10 of meer weken kom je pas echt tot rust en zal je er ook achterkomen of je je familie en thuis daadwerkelijk mist. Kan je omgaan met heimwee en ben je in staat om langer weg te blijven? Daar kom je alleen achter door het te gaan doen. Ben jij klaar om de stap te zetten en een echte wereldreis te maken?

Lees: Een wereldreis plannen en maken – Kostenplaatje en Tips

Alleen reizen

Alleen reizen iets wat iedereen een keer moet ervaren. Ook al kom je veel mensen tegen onderweg, je bent gewoon helemaal han-solo als het erop aan komt en je dient onderweg je eigen boontjes te doppen. Je leert veel over jezelf, je angsten en je moet jezelf met vlagen dwingen om contact te zoeken met anderen. Nobody to lean on, just me myself and I. Een ervaring die bij iedereen hoog op de lijst van ultieme bucketlist activiteiten dient te staan.

Ultieme bucketlist activiteiten - alleen reizen

Wil je reizen maar durf je het niet aan om alleen te gaan? Kan je niet reizen omdat je thuis situatie het niet toe laat? Zo te horen heb je wat inspiratie nodig…

Lees: Een perfect moment om te reizen bestaat niet en 10 redenen waarom reizen je een beter mens maakt.

Zelf nog tips voor ultieme bucketlist activiteiten?

Heb je zelf nog ultieme bucketlist activiteiten die absoluut op mijn lijstje moeten? Laat het me weten in de reacties! Ik ben namelijk altijd op zoek naar nieuwe ervaringen. Tot de volgende blog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!