Bijzonder overnachten in de Wadi Rum woestijn van Jordanië

In dit blog ga ik jullie meer vertellen over onze bijzondere overnachting in Wadi Rum. De Wadi Rum staat op de UNESCO werelderfgoedlijst sinds 2011 en dat is zeker weten verdiend! Het is een uniek woestijnlandschap met enorme rotswanden van zandsteen en graniet. De grootste is wel 1700 meter hoog. In Wadi Rum zijn diverse toeristische bedoeïenen kampen, waar jaarlijks vele toeristen overnachten en met een jeepsafari, te voet, per kameel of luchtballon een deel van het gebied verkennen. Alles verkennen is onmogelijk want het beschermde Wadi Rum gebied is met 720 vierkante kilometer de grootste wadi in Jordanië.

Tip: Lees de blog –> Reisroute Jordanië, Israël & Palestina in 2 weken voor meer reistips over Jordanië.

Prachtige rotsformaties in Wadi Rum
De Wadi Rum met haar enorme rotswanden tijdens zonsondergang

Entreekosten voor Wadi Rum

Wanneer je het beschermde gebied Wadi Rum inrijdt zal jouw transport een stop maken bij het visitor center. Hier betaal je 5 JD p.p. als entree. Heb je een Jordan Pass? Dan hoef je alleen maar je paspoort i.c.m. je Jordan Pass te laten zien zodat je een stempel krijgt.

Accommodatie Wadi Rum – Vooraf regelen of ter plekke?

Normaal gesproken zou ik altijd ’ter plekke’ aanraden, maar bij Wadi Rum is dit een ander verhaal. In het kleine stadje is namelijk niet veel te beleven en het is dus fijn als je van tevoren alles geregeld hebt. Wij hebben onze accommodatie via Booking.com geboekt en de avond voorafgaand kregen wij een appje van onze host dat hij op ons zou wachten bij de plek waar toeristen aankomen. Zo gezegd, zo gedaan. Even later zaten we in zijn busje en bespraken we samen de opties. Onze voorkeur ging sowieso naar een tour met een jeepsafari. Wij konden kiezen uit een 2-urige tour, een halve dag of een hele dag. Wij hebben voor de halve dag gekozen en hiervoor betaalden wij € 70,-. Wanneer je dit nog ter plekke moet gaan regelen bij boekings’kantoren’ dan liggen de prijzen hoogstwaarschijnlijk een stuk hoger.

Jeep safari Wadi Rum
Binnen 5 minuten na aankomst waren we op weg naar de mooiste plekken

Accommodatie – Bedouin Way Camp

Op Booking.com word je overrompelt met het aanbod aan kampen in Wadi Rum. Ik denk dat ze allemaal heel erg op elkaar lijken en ongeveer dezelfde ervaring aanbieden. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor Wadi Rum Bedouin Way Camp en hier waren we heel blij mee! Het ligt op een prachtige locatie en voor zover je kunt kijken zie je geen andere kampen. Dat zorgt er echt voor dat je je even op een andere planeet waant. Het kamp had allerlei tentjes voor bezoekers, een grote tent als gemeenschappelijke ruimte en een kampvuur, prima sanitaire voorzieningen (wc-papier, spiegels & zeep, wat wil je nog meer?!) en ze hebben ontzettend lekker & authentiek voor ons gekookt. Achter het kamp ligt een grote rotswand waar je makkelijk op kunt klimmen om de zonsondergang te bekijken.

Overnachten in de Wadi Rum woestijn
Zo zien de kampen uit in Wadi Rum waar je je nacht kunt doorbrengen

Zonsondergang & sterrenhemel

Gedurende de dag denk je dat het niet mooier kan worden maar het begint pas wanneer de zon ondergaat. Prachtige kleuren verschijnen langs de rotswanden en in de avond kun je genieten van een bijzonder mooie sterrenhemel.

Tip: het tentje waar je in slaapt wordt best warm gedurende de dag dus wij hebben gevraagd of we buiten konden slapen. Een mooie ervaring!

De zonsondergang in Wadi Rum: een bucketlist item

Doorreizen vanuit Wadi Rum

De dichtstbijzijnde plekken om naar door te reizen zijn: Aqaba of Petra. Transport is makkelijk te regelen via je accommodatie en hoogstwaarschijnlijk zullen ze je ook naar de bushalte brengen.

Het transport naar Petra en andersom

Meer tips voor Jordanië of het Midden-Oosten?

Word dan lid van de nieuwe Jordanië backpackers NL + BE Facebook groep, lees onze reisblogs over het Midden-Oosten en natuurlijk de andere reisblogs over Jordanië!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!