Yosemite Valley | 10 | Camperbus Roadtrip West Amerika

Yosemite Valley is de volgende bestemming in onze camperbus roadtrip door West Amerika. Lees snel verder voor de leukste bezienswaardigheden + budget tips!

Beste Lezer! Deze blog over Yosemite Valley is onderdeel van onze reisroute door West Amerika serie. In deze serie nemen we je in woord, beeld en geluid mee naar alle highlights van West Amerika in ons hippe camperbusje!

Ben je van plan om zo’n te gekke roadtrip te maken met een camper of camperbusje? Lees dan eerst onze blog ‘Reisroute & Tips | 1 | Camperbus Roadtrip West Amerika‘ om te weten te komen hoe de reisroute precies in elkaar zit en waarom we bepaalde keuzes gemaakt hebben.

Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties! Onze redactie of mede-reizigers helpen je graag.

Yosemite Valley – De herfst is begonnen

Uiteindelijk bleek Yosemite Valley na onze lange reis door Amerika, 1 van onze favorieten. We hadden het geluk op goed weer (begin oktober), wat de zintuigen natuurlijk extra prikkelt. Regen in de regio enkele dagen eerder zorgden ervoor dat de watervallen groots, wild en machtig waren. Oktober is één van de beste maanden om dit park te bezoeken. Niet te druk, en vaak een strak blauwe horizon met de watervallen in volle glorie. Beter kan gewoon niet!

Video – Hoogtepunten Yosemite Valley – 4 min

Tips & bezienswaardigheden Yosemite Valley

Hiken – Panorama Trail

De dagen ervoor hadden we flink veel gereden en niet veel bewogen. We waren wel toe aan een beetje uitdaging, dus kozen daarom voor de Panorama Trail. De Panorama Trail is één van de zwaarste maar tevens één van de mooiste hikes die het park te bieden heeft. Het is ruim 8 mijl (zo’n 13 kilometer) vanaf het startpunt bovenop de berg (Glacier Point).

Vanaf het visitor centre neem je in de ochtend (zo vroeg mogelijk) de bus, die je naar het Glacier Point bovenop de berg brengt. Glacier Point biedt een perfect zicht op half dome, wat je ochtend al direct compleet maakt. Wat een uitzicht!

Half Dome vanaf Glacier Point
Half Dome vanaf Glacier Point
Half Dome @ Yosemite Valley
Half Dome @ Yosemite Valley
King size dennenappel & Yosemite Valley
King size dennenappel & Yosemite Valley

Neem genoeg eten en drinken mee

Genoeg eten en en drinken in de tas, en gaan met die banaan! We begonnen onze hike fris en fruitig en namen elk half uur een korte pauze van pakweg 5 minuten. Dit is ook echt wel nodig, want je maakt eerst een flinke afdaling, om vervolgens aan de andere kant van het dal weer een heel stuk te moeten klimmen.

Genieten bij de watervallen & doorstappen

Omdat we bij de watervallen echt even wilde genieten en daar lange pauzes wilde nemen, moesten we wel flink doorstappen. Tijd genoeg zou je denken? Uiteindelijk waren we pas net voor het donker terug bij het visitor centre, terwijl we om 8 uur in de ochtend aan onze hike begonnen. De zon gaat immers om 18:00uur al onder in in Oktober, zorg er dus voor dat je vroeg genoeg vertrekt!

Kleuren van de herfst op Panorama trail, Yosemite Valley
Kleuren van de herfst op Panorama trail, Yosemite Valley
Kleur, contrast. Herfst in Yosemite Valley
Kleur, contrast. Herfst in Yosemite Valley
Waterfalls, Panorama Trail, Yosemite Valley National Park
Waterfalls, Panorama Trail, Yosemite Valley National Park
Prachtige waterval genaamd Nevada Falls, ongeveer halverwege de Panorama Trail.

Zwarte beren & herten in Yosemite Valley

In het park zijn met een beetje geluk veel wilde dieren te zien. Wij kwamen vooral veel schattige eekhoorns tegen, maar werden ook getrakteerd op meerdere groepen herten en zelfs een zwarte beer die lag te ontspannen in het gras. Ook worden er met enige regelmaat puma’s of panthers gespot. Alhoewel die over het algemeen ver weg blijven van de veel gebruikte paden voor hikes. Daarnaast zijn er ontzettend veel verschillende vogels, vossen, reptielen en insecten te zien in het park. Dit komt omdat er grote diversiteit is in leefgebieden. Droog, vochtig, bosachtig en rotsachtig. Voor veel dieren is dit de ideale plek om te leven, er is van alles wat.

Een groep herten was veel geluid aan het maken, ze hadden tevens jonge hertjes in de groep.

Pas op met wilde dieren

We hebben met enig geluk nog een zwarte beer gezien vlakbij het visitor centre. De mensen die het dier hadden gespot in het gras, bleven over het algemeen op gepaste afstand. Toch gaat het helaas geregeld mis in het park, en je wordt dan ook op allerlei manieren gewaarschuwd. Wanneer je het visitor centre binnen loopt, zie je direct waarschuwingen en zijn er overal confronterende video’s te zien. Blijkbaar hebben veel mensen toch vaak het gevoel in een dierentuin te lopen en denken dat de dieren lief genoeg zijn om te benaderen of zelfs te aaien. Niets is minder waar! De buschauffeur wist ons zelfs te vertellen dat er onlangs een groepje Chinese toeristen was die een kind op één van de herten probeerde te zetten voor een leuk ritje. Dit liep natuurlijk niet goed af, de herten verdedigden hun jong en er vielen gewonden. Wat een dwazen!

Schokkende informatie video’s over de beren

De zwarte beren in het park wilde dieren, en dat wordt je op de video’s maar al te duidelijk gemaakt. Je ziet in 1 van de video’s bijvoorbeeld hoe de beren inbreken in auto’s, omdat je daar wat eetbaars in hebt laten liggen. De beren lopen naar je auto, pakken de bovenkant van je deur vast en vouwen hem gewoon letterlijk om alsof het een stuk papier is. Wat een kracht! Het trieste aan dit verhaal is echter dat beren die inbreken in auto’s dit vaker gaan doen. De calorie rijke voeding: muesli repen, vlees, suikers, etc. zijn gewoon onweerstaanbaar voor een beer zodra hij deze geroken en geproefd heeft. Dit gegeven vormt een direct gevaar voor mensen in het park, omdat de beren vervolgens te dicht bij mensen en auto’s in de buurt komen.

Beren doodgeschoten door nalatigheid toeristen

Het resultaat: Beren die in aanraking zijn gekomen met calorierijk voedsel worden doodgeschoten om de toeristen te beschermen. 100 kilometer verderop weer uitzetten heeft namelijk geen zin, ze komen terug. De enige optie is dus helaas, doodschieten. Zorg er dan ook voor dat je niets, maar dan ook niets in je auto laat liggen. En laat niets achter in het park. Je wil het namelijk niet op je geweten hebben dat door jouw nalatigheid een wilde beer afgeschoten moet worden!

Een zwarte beer in het gras, vlakbij het visitor centre.

Positief – Park Rangers en goede voorlichting

Bovenstaand stukje over de beren is natuurlijk verschrikkelijk om te lezen, maar er is ook positief nieuws te vermelden. Wat je namelijk merkt in het gehele park, is dat de voorlichting erg goed is. Je krijgt voldoende informatie en er wordt veel tijd, geld en energie gestoken om het park en de dieren te beschermen. Yosemite Valley is een prachtige bestemming. Een ongerept stukje Amerika wat het bezoeken zeker waard is. Wil je meer informatie over het park en wat er allemaal te doen is? Check dan even de officiele website van het park. Tot de volgende blog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!