Death Valley | 9 | Camperbus Roadtrip West Amerika

Death Valley is de volgende bestemming in onze camperbus roadtrip door West Amerika. Lees snel verder voor de leukste bezienswaardigheden + budget tips!

Beste Lezer! Deze blog over Death Valley is onderdeel van onze reisroute door West Amerika serie. In deze serie nemen we je in woord, beeld en geluid mee naar alle highlights van West Amerika in ons hippe camperbusje!

Ben je van plan om zo’n te gekke roadtrip te maken met een camper of camperbusje? Lees dan eerst onze blog ‘Reisroute & Tips | 1 | Camperbus Roadtrip West Amerika‘ om te weten te komen hoe de reisroute precies in elkaar zit en waarom we bepaalde keuzes gemaakt hebben.

Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties! Onze redactie of mede-reizigers helpen je graag.

Death Valley roadtrip met een camperbusje

De roadtrip door Death Valley werd onverwachts één van onze favoriete bestemmingen in Amerika. Voordat we gingen lagen onze interesses vooral bij de machtige Grand Canyon en Bryce. Ook kon een kroegentocht in Las Vegas niet uitblijven en hadden we een geweldige tijd in Los Angeles door fietsen te huren en lekker te roadtrippen in de omgeving. Death Valley lag min of meer op de route, dus we dachten waarom ook niet?

Woestijn en zoutvlaktes maken Death Valley

De bizarre vallei van Death Valley bleek veel meer te bieden te hebben dan we vooraf hadden gedacht. Het is gigantisch uitgestrekt en de vallei ligt vol met zout. Dat wordt hier en daar weer afgewisseld met woestenij inclusief grote zand duinen die zo heet zijn dat je spontaan begint te rennen als er wat zand in je schoenen komt. De lucht is kraakhelder en je kunt oneindig de verte in kijken als je de hoogte op zoekt. Geweldige panorama foto’s maak je hier, het is werkelijk een uniek stukje landschap wat zeker op je lijstje moet staan als je een Camperbus Roadtrip door West Amerika maakt!

Video – Hoogtepunten Death Valley – 3 min

Tips & bezienswaardigheden Death Valley

Belangrijke tips voor Death Valley

  • Sommige stukken zijn in de zomer gesloten, informeer jezelf op de overheids website. Hier staan ook veel tips over de beste bezienswaardigheden. Tevens handig om je route te plannen.
  • Neem voldoende water mee. Een dan hebben we het niet over liters maar over gallons! Sterker nog: je bent verplicht om een X-aantal gallons drinkwater bij je te hebben en je kan hierop worden gecontroleerd en beboet.
  • In de hete maanden zet je je airconditioning van je auto of camper UIT. Je zal denken dat we gek zijn, maar de airco vreet veel vermogen van je motor en je motor zal daardoor eerder over-verhit raken. Je zal de eerste niet zijn die stil komt te staan met een overgekookte motor in Death Valley!
  • Tanken doe je wanneer je nog een uur of 2 buiten Death Valley bent. Daar zijn namelijke de brandstof prijzen nog normaal. Wanneer je in de uitgestrekte vallei bent zal je her en der wel kleine tankstations zien, maar prijzen liggen daar zomaar 50% hoger! Zorg dus voor een volle tank voor je Death Valley bezoekt.

Furnace Creek Ranch is een top camping

We sliepen op een camping dat zich Furnace Creek Ranch noemde. Het zag er tiptop uit en het was niet duur, zo’n $20 dollar per nacht. Op het terrein waren vier restaurants, een zwembad, een post-office, een golfbaan, huisjes en ga zo maar door. Het was heerlijk om na al die woestenij en droogte een plons te nemen in het grote zwembad. Tijdens het badderen en luieren had je prachtig uitzicht op de bergen om je heen en de zonsondergangen gaven een extra dimensie aan het geheel. Onwerkelijk mooi was het hier.

Furnace Creek Ranch
Furnace Creek Ranch
The Date Grove - Furnace Creek Ranch, Death Valley
The Date Grove – Furnace Creek Ranch, Death Valley
Een wilde Coyote lag te chillen in het gras @ Furnace Creek Ranch
Een wilde Coyote lag te chillen in het gras @ Furnace Creek Ranch

Lokatie The Oasis – Furnace Creen Ranch

Vlakbij onze campervan stonden hoge dadelbomen die eruit zien als hoge palmbomen, dat was ook een mooi gezicht, zo midden in de woestijn. Wat wel lastig was, was de wind! Het waaide behoorlijk en twee minuten de deur van de campervan open betekende dat werkelijke alles onder de stof zat! Maar eigenlijk hoort dat gewoon bij de ervaring, stiekem is het eigenlijk wel cool.

De volgende dag was het tijd om de bezienswaardigheden af te gaan. The Golden Canyon, Devil’s Golfcourse, Bad Water Basin en Dante’s View! Wat een namen hè?

Devil’s Golfcourse

Deze naam is eraan gegeven, omdat alleen de duivel hier golf zou kunnen spelen. Deze laag haliet is opgedroogd, knetterhard en vlijmscherp. Steenzout wordt het ook wel eens genoemd. Als je er loopt moet je goed opletten dat je je benen niet open haalt. Terwijl je er staat hoor je vreemd getik en gekraak. Het klinkt een beetje alsof iemand een blikje uitdeukt. Dat komt omdat het haliet uitzet door de warmte en weer krimpt als het afkoelt. Bizar!

Devils golfcourse, alleen de duivel zou hier kunnen golfen
Devils golfcourse, alleen de duivel zou hier kunnen golfen

Bad Water Basin

Devil’s Golfcourse is dit niet de enige bizarre plek in Death Valley. De meeste mensen die een roadtrip door Death Valley maken, kennen Bad Water Basin wel. Het is een van de grote zoutvlaktes in de regio. Dit is tevens hét laagst gelegen punt in de US. Het ligt zo’n 85 meter onder de zeespiegel, het is enorm uitgestrekt en met de zon erop is de witte vlakte een onwerkelijk gave plek om te bezoeken. De foto’s spreken denk ik voor zich!

Badwater Basin
A bad-ass b**** in Badwater Basin, haha. Death Valley National Park
Bad Water Basin zoutvlakte - Death Valley
Bad Water Basin zoutvlakte – Death Valley

Dante’s View – Prachtig uitzichtpunt over Death Valley

Dante’s view is het hoge uitzichtpunt met een perfect zicht op de vallei. Je moet even wat rijden om boven te komen maar het uitzicht op de zoutvlakte is geweldig! Het was heerlijk om daar even in alle rust te lunchen, een beetje te klimmen en de omgeving echt even op je in te laten werken.

Viewpoint Dante's View met uitzicht over Badwater Basin
Viewpoint Dante’s View met uitzicht over Badwater Basin
Dante's view staat garant voor prachtige foto's
Dante’s view staat garant voor prachtige foto’s ennuh, zie je me nog?

Straaljagers van de US Airforce in Death Valley

Terwijl we terug reden vanuit de bergen naar de vallei, om een start te maken aan de rit naar Yosemite, hebben we nog veel meegemaakt. We werden opgeschrokken door straaljagers die vlak over ons heen vlogen! Ze waren echt dichtbij! De eerste die we zagen kwam slechts enkele tientallen meters over de campervan heen geschoten. We schrokken enorm want je ziet eerst de straaljager en wanneer je hersenen proberen te begrijpen wat er ineens door je beeld schiet komt het oorverdovende geluid van de straaljager.

F-35 Joint Strike Fighter (JSF) waar Nederland er 37 van heeft besteld

De straaljagers (toevallig zag ik dat het F-35’s waren, lang leve computergames en mijn nerdy interesse voor oorlogswapens) gingen niet gewoon normaal rechtdoor. Nee, de vallei was erg smal en kronkelig. Ze gingen dwars, ondersteboven of hoe het maar uitkwam door de smalle vallei. Echte stuurmanskunst! Een kleine privé vliegshow leek het wel, ZO GAAF! We zijn nog even uitgestapt om te kijken maar ik kreeg ze niet goed in beeld zonder zoomlens. Een andere toerist is dit wel gelukt, hieronder een videootje! Het geluid is echt overweldigend hard, dat kan je helaas niet met een video overbrengen.

https://www.youtube.com/watch?v=RnKGD5VjZms

Na wat onderzoek blijkt dit een veelgebruikt oefenterrein van de luchtmacht om hun piloten te trainen. De vallei wordt ook wel Star Wars Valley genoemd. De kans dat je de straaljagers hier tegenkomt, is dus behoorlijk groot!

Coyote’s in Death Valley

Tot slot toen we Death Valley bijna uit waren, reden we nog langs een groep Coyote’s, we waren net te laat met reageren dus konden helaas niet meer stoppen. Toch hebben we ze in de video nog even kort kunnen vangen! Deze dag gebeurde er nog veel meer (iets met rotsblokken, hertjes en sneeuw) maar daar meer over in onze volgende blog! Yosemite Valley!

Kosten overzicht – Roadtrip door Death Valley

  • $40 dollar voor 2 overnachtingen (zonder stroom of hook-up) op Furnace Creek Ranch. We hadden genoeg aan het zonnepaneel op het dak van onze campervan!
  • $53 dollar voor een volle tank voor we Death Valley inreden, toen we eruit reden 2 dagen later hadden we nog een kwart over.
  • $54 dollar voor 1 keer uit eten bij de restaurants van Furnace Creek Ranch. Niet heel goedkoop, maar de kwaliteit van het eten was prima en we hadden de andere dag wat vlees uit onze koelkast op de BBQ gegooid.
  • $21 dollar aan boodschappen in de winkel van Furnace Creek Ranch.
  • $0 dollar omdat we de National Park pas aan het begin van onze reis al hadden aangeschaft, dus we konden gratis het park in.

Totale kostenplaatje voor 2 dagen touren, tanken, 2 overnachtingen, zwemmen en eten in Death Valley:

  • $168 dollar, wat neerkomt op $84 dollar per persoon voor 2 dagen! slechts $42 dollar per dag. Helemaal niet zo gek!

Vervolg van de roadtrip door West Amerika

Nieuwsgierig naar de volgende bestemming van deze roadtrip? Check dan snel de blog over Yosemite Valley!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!