Welke NFT kopen (2023)?

Bepaalde niet-fungibele tokeninvesteringen hebben het de afgelopen maanden veel beter gedaan dan cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Dogecoin. Beroemdheden zoals Jimmy Fallon, Jay-Z en Justin Bieber hebben NFT’s gekocht en ze op hun Twitter-profielen laten zien, waardoor de vraag naar getokeniseerde kunst in beperkte oplage is toegenomen. Lees meer over de NFT-rage en hoe u vandaag nog kunt beginnen met investeren.

Direct beginnen met het kopen van NFT’s? Hiervoor kun je het beste starten bij Bitvavo.

Hoewel de populairste vorm van NFT’s vandaag digitale kunst is, meestal in de vorm van profielfoto’s, creëren veel andere bedrijven nieuwe manieren om niet-fungibele tokens te gebruiken. Dibbs tokeniseert sportkaarten door middel van NFT’s, waardoor investeerders en verzamelaars fractionele eigendom van gewilde kaarten kunnen kopen.

Verzamelaars van sportkaarten hoeven zich niet langer zorgen te maken over de fysieke opslag of authenticatie van hun sportkaarten, omdat dit nu kan worden gedaan met behulp van Dibbs. Bovendien stelt de mogelijkheid om fractionele aandelen van ruilkaarten te kopen investeerders in staat om de duurste en zeldzaamste sportkaarten te krijgen tegen een lagere aankoopprijs.

Welke NFT projecten kopen in 2023? Top 5 NFT’s

Het is belangrijk om uw eigen onderzoek te doen voordat u investeert in niet-fungibele tokens. Deze projecten kunnen moeilijk te waarderen zijn. En veel NFT’s zijn illiquide, wat betekent dat het moeilijk kan zijn om uw collectie in de toekomst te verkopen.

Gewoon omdat iets een NFT is maakt het nog niet waardevol — er moet een soort nut zijn om een collectie waardevol te maken.

Dit kan toegang zijn tot evenementen, Discord groepen of gewoon kunst met gevestigde waarde in het NFT-ecosysteem. Ongetwijfeld zullen veel NFT-projecten falen en investeerders achterlaten met een waardeloze JPEG.

1. Larva Labs – CryptoPunks

Larva Labs - CryptoPunksCryptoPunks werd in 2017 gecreëerd als een van de 1e niet-fungibele token projecten op Ethereum. Elke punk werd algoritmisch gegenereerd en de collecties waren beperkt tot 10.000 Punks.

Menselijke Punks zijn de meest voorkomende, maar er zijn ook andere soorten Punks. Er zijn slechts 9 Alien Punks, 24 Ape Punks en 88 Zombie Punks. Alien Punks hebben op veilingen meer dan 8 miljoen dollar opgebracht. De meest recente Alien Punk werd verkocht voor $8,06 miljoen.

CryptoPunks kopen? Hiervoor heb je eerst crypto’s nodig. Crypto’s koop je gemakkelijk via iDEAL bij Bitvavo.

2. Axie Infinity

Axie InfinityAxies zijn de wezens die gebruikt worden om het populaire blockchain-gebaseerde spel Axie Infinity te spelen. Je hebt 3 Axies nodig om het spel te spelen, dus als het platform meer gebruikers aantrekt zal de prijs van Axies natuurlijk stijgen.

Axies variëren in prijs afhankelijk van hun attributen, maar je kunt er vandaag een op de kop tikken voor ongeveer $200.

Axie Infinity kopen? Hiervoor heb je eerst crypto’s nodig. Crypto’s koop je gemakkelijk via iDEAL bij Bitvavo.

3. Yuga Labs – Bored Ape Yacht Club

Yuga Labs - Bored Ape Yacht ClubBored Ape Yacht Club is vergelijkbaar met CryptoPunks in die zin dat deze NFT’s vaak worden gebruikt als online avatars. Het project bevat cartooneske apen die verschillende attributen en zeldzaamheden hebben en de goedkoopste apen kosten ongeveer 100 ETH ($275.000).

Slechts enkele maanden geleden kon u een Ape bemachtigen voor ongeveer 1 ETH, waardoor dit project een van de snelst gewaardeerde NFT-verzamelobjecten in de industrie is.

Sinds haar oprichting hebben de BAYC-token houders Bored Ape Kennel Club (BAKC) en Mutant Ape Yacht Club (MAYC) NFTs gedropt die bodemprijzen hebben opgebouwd van respectievelijk 10 ETH en 25 ETH. Bored Ape Yacht Club organiseert ook exclusieve evenementen voor token-houders, zoals een privéconcert met The Strokes en Lil Baby in New York City.

Yuga Labs kopen? Hiervoor heb je eerst crypto’s nodig. Crypto’s koop je gemakkelijk via iDEAL bij Bitvavo.

4. Larva Labs – Meebits

Larva Labs - MeebitsMeebits werd gelanceerd door Larva Labs – hetzelfde bedrijf dat CryptoPunks maakte. Op het moment van lancering werden Meebits verkocht voor ongeveer 2,4 ETH. Vandaag variëren de prijzen van 5 ETH tot 100s ETH, afhankelijk van de zeldzaamheid van de Meebit.

Meebits zijn bedoeld om gebruikt te worden in de metaverse omdat het 3-dimensionale karakters zijn die gebruikt kunnen worden in open wereld blockchain applicaties.

Larva Labs kopen? Hiervoor heb je eerst crypto’s nodig. Crypto’s koop je gemakkelijk via iDEAL bij Bitvavo.

5. Proof of Beauty Studio’s

Proof of Beauty Studio'sProof of Beauty is een innovatief NFT-project gericht op het documenteren en viering van de geschiedenis van de Ethereum blockchain. Proof of Beauty’s eerste NFT serie, HASH, stelt gebruikers in staat om persoonlijke en historische blockchain transacties te nemen en ze om te zetten in prachtige NFT-kunstwerken.

Van Vitalik’s eerste Ethereum transactie tot Jay Z’s Cryptopunk aankoop, Proof of Beauty’s algoritme integreert de transactie metadata in kleurpaletten, vormen en texturen.

De tweede serie van Proof of Beauty, LONDON, is een uitverkochte collectie van 8.888 generatieve kunstwerken. De London gift NFTs kwamen beschikbaar tijdens de hard fork en de eerste transactie die plaatsvond na de EIP-1559 upgrade was een London NFT verkoop.

Proof of Beauty begon met het documenteren van de Ethereum geschiedenis en daarna hebben ze het zelf gemaakt.

Proof of Beauty kopen? Hiervoor heb je eerst crypto’s nodig. Crypto’s koop je gemakkelijk via iDEAL bij Bitvavo.

NFTs uit de Metaverse

Virtual Reality Land is een van de meest unieke manieren om te investeren in niet-fungibele tokens. De 2 meest robuuste virtual reality ecosystemen waar je land kunt kopen en verkopen zijn Decentraland en The Sandbox.

Deze NFT platforms stellen u in staat om uw land te gelde te maken door uw onroerend goed te ontwikkelen en sommige investeerders hebben casino’s, pretparken en NFT-musea gemaakt om hun land te gelde te maken.

Anderen kopen dit virtual reality land gewoon als een speculatieve investering om op een later tijdstip te verkopen.

Yuga Labs – Mutant Ape Yacht Club

De Mutant Ape Yacht Club is de opvolger van Yuga Labs grote hit, de Bored Ape Yacht Club. Terwijl de Bored Apes worden opgepot door de beroemdheden en venture kapitalisten bieden de Mutant Apes een meer betaalbare manier om toegang te krijgen tot hetzelfde netwerk.

Er zijn in totaal 20.000 Mutants, waaronder een handvol “Mega Mutants” met prijskaartjes zo laag als 3.000 ETH ($9 miljoen). De Mutant Apes werden beschikbaar gesteld aan Bored Ape Yacht Club houders via een airdrop.

Alle 30.000 apen (Bored en Mutants) kregen ook vroegtijdige toegang tot het Adidas “Into the Metaverse” NFT-project dat momenteel voor meer dan 3x de winkelprijs wordt verkocht.

Het loont om lid te zijn van deze club en investeerders zien de waarde van MAYC met een bodemprijs van rond de 25 ETH.

Wat zijn NFT’s eigenlijk?

Om te begrijpen wat een NFT is moet u het verschil leren tussen fungibele en niet-fungibele activa. Fungibele activa zijn zaken die direct voor elkaar ingewisseld kunnen worden, zoals een ons goud, een Bitcoin, een vat olie of de U.S.-dollar.

Niet-fungibele activa zijn activa die niet voor elkaar inwisselbaar zijn. Sommige niet-fungibele activa zijn percelen land, kunst en ruilkaarten. Door niet-fungibele activa te tokeniseren op de blockchain kunnen gebruikers de authenticiteit verifiëren van de activa die ze kopen.

Momenteel worden deze activa verhandeld via NFT’s digitale verzamelobjecten, kunst en in-game items maar de toekomstige toepassingen voor NFT’s zijn grenzeloos.

Het is belangrijk op te merken dat een niet-fungible token op zichzelf geen waarde heeft. De waarde van NFT’s komt voort uit de media die eraan verbonden zijn. Bijvoorbeeld, een CryptoPunk NFT is net zo waardevol als de CryptoPunk en een stuk grond op Decentraland wordt waardevol door de locatie en grootte van de grond binnen de virtuele wereld.

Zijn niet-fungibele tokens een tijdelijk iets?

Gezochte NFT’s gaan voor veel geld. Op het moment van schrijven kost de goedkoopste CryptoPunk die je te pakken kunt krijgen je ongeveer 75 ETH en de goedkoopste Bored Ape Yacht Club kost je meer dan 100 ETH. Deze “bodem” prijzen zijn voor de goedkoopste stukken op de markt. Als je een topklasse Alien of Ape Punk wilt heb je ongeveer 2000 ETH nodig (ongeveer $6 miljoen).

Met zulke hoge prijzen is het moeilijk om de mogelijkheid van een zeepbel niet te erkennen. Sommigen zien deze NFT-verzamelingen echter als de volgende grote entertainment bedrijven. Met honderden miljoenen dollars kunnen projecten zoals Bored Ape Yacht Club exclusieve jachtparty’s, privéconcerten en meer organiseren voor diegenen die een Ape bezitten.

Bovendien hebben eigenaars IP-rechten op hun Apes en bedrijven zoals Happy Dad Hard Seltzer en Diamond Supply Co. hebben Apes gekocht om ze te gebruiken in branding.

CryptoPunks kopen? Hiervoor heb je eerst crypto’s nodig. Crypto’s koop je gemakkelijk via iDEAL bij Bitvavo.

Hoe NFT’s kopen?

De beste plaats om niet-fungibele tokens te kopen is via Bitvavo. Je kunt hier gratis een wallet aanmaken en je geld storten via iDEAL. Hierna kun je direct beginnen met het het handelen in NFT’s. Vervolgens kun je je crypto’s overzetten naar OpenSea en daar verde gaan. De OpenSea NFT-marktplaats heeft de meeste niet-fungibele tokens te koop en u bent in staat om alle eerder genoemde NFT’s via het platform te kopen (behalve CryptoPunks). Om een CryptoPunk te kopen zult u de website van Larva Lab moeten gebruiken.

Schrijf je dus snel in bij Bitvavo en begin direct met het kopen van crypto’s om je eerste NFT te kopen!

Om OpenSea te gebruiken heb je 2 dingen nodig: een Ethereum wallet en Ether tokens. De beste Ethereum NFT wallet om te gebruiken met OpenSea is MetaMask. Het is gemakkelijk in te stellen via Google Chrome en maakt gemakkelijk verbinding met websites via je Chrome Browser. Als je nog geen cryptocurrency exchange account hebt zul je er een moeten aanmaken om Ethereum te kunnen kopen.

ETH

ETH

Omdat Ethereum de meest gebruikte valuta is om NFT’s te kopen en verkopen moet je er een aantal kopen op een cryptocurrency-uitwisseling. Enkele van de meest veilige en robuuste beurzen die Ethereum ondersteunen zijn Coinbase, Gemini en eToro.

CryptoPunks en aandelen

Als u niet bereid bent om duizenden dollars neer te tellen voor een CryptoPunk is Unicly een platform waar u fractionele aandelen kunt kopen van een verzameling van 50 CryptoPunks. Hoewel je niet direct een Punk zult bezitten om mee op te scheppen op Twitter is dit een geweldige manier om blootstelling aan NFT’s te krijgen zonder de bank te breken.

Om Unicly te gebruiken moet je je MetaMask (of andere compatibele ETH-portemonnee) verbinden met de website. Vanaf daar kunt u deze aandelen ,genaamd uPunks, kopen met Ethereum tokens.

Prijsbewegingen van cryptocurrency

Van wat we tot nu toe hebben gezien waarderen NFT’s vaak wanneer de volatiliteit van cryptocurrency’s afneemt. Aangezien niet-fungibele tokens gekocht worden met Ethereum willen beleggers blootgesteld worden aan ETH wanneer de prijs stijgt, dus verkopen sommigen hun NFT’s om opnieuw blootgesteld te worden.

Omgekeerd wanneer ETH daalt stijgen de prijzen van NFT’s vaak in termen van Ethereum, aangezien de meeste beleggers tegenwoordig meer geven om de dollarwaarde van hun investering. Voor actuele cryptocurrency prijzen, bekijk onze crypto tabel hieronder.

Hoe sla je een NFT veilig op?

Ledger - Nano SAls u een aanzienlijke som geld investeert in CryptoPunk, Meebit of andere NFT’s dan moet u een veilige opslagoplossing voor uw tokens overwegen.

Hoewel MetaMask over het algemeen als veilig wordt beschouwd zijn er toch mensen geweest die hun accounts hebben laten hacken omdat de NFT wallet verbonden is met het internet.

Een hardware wallet is hiervoor de oplossing. Hardware wallets zoals de Ledger Nano S slaan duizenden cryptocurrencies op waaronder niet fungibele tokens.

Deze apparaten slaan je cryptocurrency offline op, waardoor het onmogelijk is dat je tegoeden via het internet worden gestolen.

De toekomst van NFT’s

Mensen worden van nature aangetrokken tot het pronken met hun rijkdom, of dat nu is door middel van dure horloges, exotische auto’s of, nu, NFT’s. Niet-fungibele tokens bieden een nieuwe manier om de authenticiteit van zeldzame en dure items te verifiëren, waardoor het gemakkelijk wordt om iedereen te laten weten dat je duizenden dollars hebt uitgegeven aan een JPEG.

Het is waarschijnlijk dat opmerkelijke projecten op lange termijn zullen overleven, maar het is duidelijk dat er op dit moment veel hype is rond NFTs. Als u van plan bent in NFT’s te investeren zorg er dan voor dat u uw eigen onderzoek doet en investeer alleen wat u zich kunt veroorloven te verliezen. Wil je zelf een NFT maken en verkopen? Houd rekening met de gas fees!

NFT kopen via Bitvavo

Bitvavo logoWil je NFT’s kopen via Bitvavo? Volg dan dit eenvoudige stappenplan:

  1. Registreer je bij Bitvavo en verifieer je account
  2. Koop crypto gemakkelijk door via iDEAL geld te storten naar je wallet
  3. Koop de cryptocurrency: Ethereum (ETH)
  4. Open een NFT wallet
  5. Stort je ETH over van je crypto wallet naar je NFT wallet
  6. Koop de NFT die je wilt kopen

Meer over dit onderwerp

Lees hier ons artikel over ‘welke crypto kopen‘.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!