Welke crypto kopen (2024)?

Je weet natuurlijk nooit van tevoren welke cryptocurrency in waarde gaat stijgen. Toen in 2009 Bitcoin zijn intrede deed als eerste cryptomunt, had niemand durven dromen dat de waarde 12 jaar later zo enorm hoog zou worden. Vooral de afgelopen paar jaar is het snel gegaan.

Cryptomunten kunnen worden gezien als een eigen valuta die concurreren met reguliere valuta’s als de US Dollar en de euro. Het enige verschil is dat cryptomunten niet in vaste vorm bestaan. Wel komen er steeds meer mogelijkheden wat betreft het betalen met cryptomunten. Zo kun je in steeds meer webshops gewoon betalen met Bitcoin.

Naast Bitcoin bestaan er nog veel meer andere cryptomunten. Bitcoin is logischerwijs met afstand de meest populaire cryptomunt, maar munten als Ethereum en Cardano zijn sterk in opkomst. Omdat iedereen wel eens een succesverhaal over cryptohandel heeft gehoord, is een veelgehoorde vraag: Welke crypto kopen? Welke crypto gaat stijgen? Het antwoord hierop is lastig te geven, omdat de cryptowereld erg dynamisch en volatiel is, waardoor waardes van munten snel en onverwachts enorm kunnen stijgen of dalen.

Welke cryptocurrency gaat stijgen?

Veel beginnende cryptohandelaren denken dat het antwoord op de vraag “welke crypto gaat stijgen?” Bitcoin is. Dat is ook wel logisch, omdat het met afstand de meest waardevolle en meest besproken cryptomunt is. Veel geld verdienen met Bitcoin is nu echter lastig. Daarvoor kun je je beter richten op de wat minder bekende en minder waardevolle coins. Die hebben immers nog de potentie om door te groeien. Het feit dat deze coins in korte tijd enorm kunnen groeien betekent natuurlijk ook dat ze in korte tijd veel minder waard kunnen worden. Dat is het risico van het handelen in nieuwe en onbekende cryptomunten.

Het lastige met nieuwe cryptomunten is dat je niet weet of ze betrouwbaar zijn. Welk bedrijf zit erachter? Zit er een plan achter de coin of is het gebaseerd op gebakken lucht? Dat zijn dingen die soms lastig zijn om te achterhalen. Wees daarom altijd een beetje gereserveerd als je gaat handelen in nieuwe cryptomunten. Je weet immers nooit welke cryptocurrency gaat stijgen en welke juist gaat dalen.

Zelf onderzoek doen

Er zijn veel verschillende cryptovaluta met elk hun eigen verhaal. Daarom is het altijd belangrijk om zelf altijd onderzoek te doen naar de munt waarin je wil investeren. Je komt er alleen achter welke crypto je het best kunt kopen als zelf dingen uitzoekt over de desbetreffende munt. Na je eigen onderzoek kun je pas zeggen of het verstandig is om te investeren of om de coin juist beter links te laten leggen. Over het algemeen zouden wij adviseren om een antwoord te vinden op een aantal vragen, om er achter te komen of de munt betrouwbaar is

 •  Wat zijn de voordelen van de munt? Zijn er ook nadelen?
 • Welk bedrijf heeft de cryptomunt uitgebracht en wat zijn de plannen op de lange termijn?
 • Welke mensen handelen in de munt?
 • Zijn er vergelijkbare cryptomunten?
 • Hoeveel munten zijn er überhaupt van de cryptomunt in omloop?

Handelsplatforms

Voordat je kunt beginnen met handelen, is het handig om een account aan te maken bij een handelsplatform. Handelsplatforms maken het handelen in crypto namelijk eenvoudig en overzichtelijk. Bovendien krijg je door middel van een handelsplatform beter inzichtelijk welke crypto valuta je moet kopen. Als je geïnteresseerd bent in een bepaalde munt, is het wel belangrijk om eerst te controleren of die munt überhaupt wel beschikbaar is op het handelsplatform waar je gebruik van maakt.

Het ene handelsplatform heeft een groter aanbod aan cryptomunten dan de ander. Daarnaast is het altijd handig om te kijken naar de reputatie en veiligheid van een handelsplatform en hoe hoog de transactiekosten zijn.

Crypto kopen? Dit kan bij onderstaande crypto brokers:

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Meest populaire keuze in Nederland, Eenvoudig betalen met iDeal 9.5 200+ Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2024 9.2 100+ Finst
Crypto.com Crypto.com Crypto currency exchange met 1.000+ crypto 8.9 1.000+ Crypto.com

Welke crypto nu kopen? Top 6 crypto’s 2024

Welke crypto vandaag kopen in 2024? Bekijk hier onze lijst:

 1. Ethereum
 2. Tezos
 3. Uniswap
 4. Cardano
 5. Vechain
 6. Chainlink

1. Ethereum (ETH)

Ethereum kopen bij Bitvavo

Maar welke crypto moet je dan precies kopen? Welke cryptocurrency gaat in de toekomst in waarde stijgen? Dat zijn natuurlijk vragen waar iedereen antwoord op wil. Over het algemeen wordt Ethereum beschouwt als een cryptomunt met veel potentie. De meeste mensen zal de naam wel bekend voorkomen, aangezien het na Bitcoin de meest waardevolle cryptomunt is. Door blockchain kan je met ETH je eigen munt creëren. Daarnaast is ETH bezig om een verbeterde versie op de markt te brengen, genaamd Ethereum 2.0. Deze ontwikkelingen beloven veel goeds voor de toekomst.

Ethereum kopen bij Bitvavo!

2. Tezos (XTZ)

Tezos kopen bij Bitvavo

Het uitgangspunt van Tezos is dat ze een democratisch alternatief voor Ethereum willen bieden. Je zou kunnen zeggen dat het idee achter Tezos sterk lijkt op Ethereum, aangezien het ook een blockchain is die gebruik maakt van smart contracts. XTZ vormt dus een mooi alternatief voor Ethereum. Het verschil is dat Tezos probeert de houders van de munt te betrekken in het eigen proces. Tezos probeert zoveel mogelijk op te steken van input van Tezos-houders door regelmatig een stemronde te houden over bepaalde upgrades. Wij denken dat de rek er zeker nog niet uit is bij XTZ.

Tezos kopen bij Bitvavo!

3. Uniswap (UNI)

Uniswap kopen bij Bitvavo

Uniswap is de laatste tijd sterk in opkomst, wat vooral te maken heeft met het feit dat het een van de grootste DeFi platforms ter wereld is. Decentralized Finance gaat over blockchainnetwerken, waarbij de controle over de activa niet is gecentraliseerd. Hierdoor kunnen Uniswap-houders zelf controle houden over de UNI coins. Dit komt het vertrouwen in de munt natuurlijk ten goede en zorgt er voor dat steeds meer mensen gebruik willen maken van het Uniswap netwerk. Hoe meer mensen aan dit netwerk deel gaan nemen, hoe hoger de vraag naar UNI coins wordt en hoe meer de prijs dus zal stijgen.

Uniswap kopen bij Bitvavo!

4. Cardano (ADA)

Cardano kopen bij Bitvavo

De valuta behorend bij het netwerk van Cardano is natuurlijk te herkennen aan de letters ADA. Het is een relatief nieuwe cryptomunt, maar staat toch al in de top 5 meest verhandelde cryptomunten in Nederland. Het is een ambities opgezet project dat wordt aangevoerd door gespecialiseerde programmeurs, maar waar ook overheden en universiteiten aan mee werken. Cardano is een munt die nog vol in ontwikkeling is en veel potentie heeft. Mensen die willen weten welke crypto ze moeten kopen, zouden wij zeker ADA aanbevelen.

Cardano kopen bij Bitvavo!

5. VeChain (CHAIN)

Vechain kopen bij Bitvavo

Welke crypto munt moet ik nu kopen? Dat is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. VeChain is zeker een munt die het overwegen waard is, aangezien het gebaseerd is op technologie die in de toekomst nog veel gebruikt gaat worden. Met CHAIN technologie kun je namelijk eenvoudig grondstoffen volgen in hun verwerkingsproces. VeChain technologie wordt onder andere al gebruikt in de goederen- en landbouwindustrie. De verwachting is echter dat deze innoverende technologie in de toekomst in andere industrieën ook zeker nog toepasbaar zal zijn.

Vechain kopen bij Bitvavo!

6. Chainlink (LINK)

Chainlink kopen bij Bitvavo

Chainlink staat voornamelijk bekend als cryptomunt die tussen 1 januari 2019 en 1 januari 2020 met ruim 600% in waarde steeg. Veel mensen hebben daar van geprofiteerd. Waar de munt op 1 januari 2019 slechts 25 cent waard was, daar was het op 1 januari 2020 1,53 euro waard. Halverwege 2020 hield die waardestijging echter op en bleef de munt lange tijd dezelfde waarde aanhouden. Het ligt echter in de lijn der verwachting dat LINK in 2024 opnieuw de hoogte in zal gaan. Dat heeft vooral te maken met het feit dat ook Chainlink is gebaseerd op een technologie waar momenteel veel vraag naar is. Daarom denken wij dat mensen die willen weten welke cryptocurrency in waarde gaat stijgen, zeker eens moeten kijken naar LINK.

Chainlink kopen bij Bitvavo!

Vandaag nog crypto kopen? Dit kan hier:

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Meest populaire keuze in Nederland, Eenvoudig betalen met iDeal 9.5 200+ Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2024 9.2 100+ Finst
Crypto.com Crypto.com Crypto currency exchange met 1.000+ crypto 8.9 1.000+ Crypto.com

Tot slot…

De crypto markt is erg onvoorspelbaar. Doe dus altijd je eigen onderzoek voordat je gaat investeren! Meer weten over dit onderwerp? Bekijk hier ons artikel over de ‘beste crypto’s‘ en lees hier verschillende ‘crypto met potentie‘. Interesse in NFT’s? Lees hier ons artikel over ‘welke NFT’s kopen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!