Nieuwe cryptomunten (2024)

Of je nou nieuw bent in de wereld van crypto, of een ervaren trader bent, de nieuwsberichten zijn het afgelopen jaar (2022) onvermijdelijk geweest. Van het inzakken van de crypto markt, tot NFT’s die voor miljoenen werden verkocht, tot de metaverse en crypto schandalen aan het eind van het jaar en ga zo maar door. Crypto is misschien niet zo hot als het in de afgelopen jaren was, maar is verre van uitgebloeid. In dit artikel zullen we het hebben over interessante nieuwe cryptomunten voor 2024.

Nieuwe cryptomunten kopen? Dit kan het beste bij de Nederlandse Exchange Bitvavo

Interessante nieuwe cryptomunten

Co2Bit

Eén van de nieuwste cryptomunten van de afgelopen jaren is de cryptocurrency Co2Bitcoin van Co2Bit. Het werd beschikbaar gesteld voor het publiek op 28 januari 2021. Het doel is om lokale projecten te financieren voor het bestrijden van negatieve klimatologische veranderingen. Intussen is Co2Bitcoins al gebruikt om meer dan 100 miljoen bomen in het Braziliaanse regenwoud te verwerven en te beschermen.

Verder heeft Co2Bit al partnerschappen getekend met verschillende regeringen van het Afrikaans continent. De verwachting is dat meer dan 30 landen zullen deelnemen aan dit project. De liquiditeit van de valuta zal organisch worden ondersteund door de groeiende vraag van beleggers naar cryptocurrencies.

Verder door gedecentraliseerde financiering (DeFi) en de toenemende behoefte aan impact-beleggingen op het gebied van milieu, sociaal en ondernemingsbestuur (ESG). Bekeken vanuit een financieel standpunt is de Co2Bitcoin-valuta is, net als elke andere, afhankelijk van het nut. En zeker ook van de vraag en aanbod, om zijn wisselkoers te bepalen.

Co2Bit kopen bij Bitvavo

Welke nieuw coins zijn nog meer interessant?

Elrond

Welke coin heeft de toekomst, uitgaande van 2024? Elrond is hierbij zeker noemenswaardig die niet zolang geleden in 2020 zijn mainnet lanceerde. Indrukwekkend aan dit blockchain-platform is het sharding-mechanisme dat zeer hoge transactiesnelheden tot wel 100.000 per seconde biedt. Elrond verschilt met andere netwerken die ook sharding toepassen, in dat Elrond een meer holistische toepassing heeft, Adaptive State Sharding.

Zo worden knooppunten, transacties en blockchain-gegevens in shards gegroepeerd, rekening houdend met het aantal beschikbare knooppunten en de niveaus van netwerkgebruik. De doorvoer is zo drastisch verhoogd zonder decentralisatie in gevaar te brengen. Verder overtrof de waarde van het Elrond-token, onlangs $ 1 miljard aan marktkapitalisatie.

Het platform heeft meer dan 90.000 actieve accounts, meer dan 2.000 validators op het netwerk en heeft 115 bedrijven en startups aan boord geholpen om gedecentraliseerde applicaties te bouwen. Het projectteam stopt daar echter niet met ambitieuze plannen voor 100 dagen hypergroei in 2024 en streeft ernaar nog eens een miljard gebruikers aan boord te krijgen.

Elrond kopen bij Bitvavo

Bluzelle

Een van de cryptoparels, die 2024 te bieden heeft, is ongetwijfeld Bluzelle. Wat mooi is, is dat het project al een samenwerking tot stand heeft gebracht met de Web3 Foundation om diensten te verlenen aan dApp-ontwikkelaars op Polkadot.

Bluzelle is een gedecentraliseerd gegevensopslagnetwerk voor blockchain-gebaseerde applicaties. dApps waren tot nu toe beperkt in datgene waarvoor ze een blockchain kunnen gebruiken. Zo moet de uitgifte van tokens en transacties on-chain plaatsvinden, terwijl de opslag van gegevens met betrekking tot de dApp off-chain wordt gehouden. Dit komt door de zeer hoge kosten om gegevens op een blockchain zoals Ethereum op te slaan.

AWS

De meeste ontwikkelaars gebruiken daarom gecentraliseerde opslagoplossingen zoals AWS. Echter, dit betekent dat de dApp-gegevens niet veilig en censuur bestendig zijn zoals de blockchains. Dit probleem wordt door Bluzelle opgelost met een interoperabele, gedecentraliseerde database, waarin deelnemende knooppunten hun opslagcapaciteit aan het netwerk leveren.

In ruil hiervoor ontvangen zij een deel van de vergoedingen die worden betaald door degenen die opslag gebruiken. Dit zijn trouwens vergoedingen die veel competitiever zijn dan die in rekening worden gebracht door gecentraliseerde gegevensopslagbedrijven. Om toegang te krijgen tot het Bluzelle-ecosysteem, kun je het BLZ-token gebruiken. En is al beschikbaar op toonaangevende beurzen.

Bluzelle kopen bij Bitvavo

Nieuwe cryptomunten kopen? Dit kan het beste bij onderstaande crypto exchanges:

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Meest populaire keuze in Nederland, Eenvoudig betalen met iDeal 9.5 200+ Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2024 9.2 100+ Finst
Crypto.com Crypto.com Crypto currency exchange met 1.000+ crypto 8.9 1.000+ Crypto.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!