Vakanties… Boeken of niet boeken in deze tijd?

We leven allemaal in een surrealistische tijd. Had je in januari aan iemand verteld dat in maart het vliegverkeer tussen Amerika en Europa stil zou liggen, dan werd je hard uitgelachen. De huidige crisis heeft ons even schrik bezorgd, maar ook veel geleerd. We worden bewuster van onze keuzes en ook onze reizen. Gelukkig worden restricties alweer langzaam opgeheven, maar hoe zorg je ervoor dat je zelf het minste risico loopt? Ga je boeken of niet boeken in deze tijd? In dit artikel zijn een aantal tips te vinden waar je wellicht nog niet aan gedacht hebt.

Voordeel van pakketreizen

De reiswereld is nog steeds niet helemaal opgestart, maar dat is een kwestie van tijd. De reisadviezen gaan nu van oranje naar geel. Wat betekent dat je nog steeds moet opletten, maar dat je met inachtneming van de regels veilig kan reizen. Zodra we de bouwvak weken in gaan, zal het reizen ook weer beginnen. Voorheen kozen vele reizigers ervoor om zelf hun reis samen te stellen, maar dat is nu misschien niet zo verstandig. Want in het geval dat een reisadvies voor een regio en of land verandert van geel naar oranje. Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk terug. Iemand met een zelf samengestelde reis staat er dan ook echt alleen voor.

Repatriëren wordt niet gedaan, maar bij een pakketreis blijft de reisorganisatie wel verantwoordelijk voor haar reizigers. Alhoewel die het heel druk zullen hebben en dat dit zeker niet makkelijk zal gaan, zorgen ze er wel voor dat je ook terug komt. Overweeg je binnenkort weer te reizen binnen Europa?

Kijk dan op https://www.last-minute-vakanties.nl/europa/ voor de beste last minute deals. 

Boek met je creditcard

Een creditcard heeft zo zijn voordelen, betalen in het buitenland kan snel en makkelijk, maar vaak heb je nog meer voordelen. Voordelen waar je juist nu extra alert op moet zijn, want er zijn kaarten die je zekerheid bieden. Zekerheid wanneer je bij een boeking je geleverde dienst niet krijgt ook een terugvordering kan indienen en ook de hulp van je maatschappij kan inschakelen. Iets wat bij een overboeking niet kan. Een losse ticket kun je daarom in deze tijd beter via je credit card betalen, het geeft je iets meer backup.

Blijf binnen Europa

Je mag zelf bepalen waar je naartoe gaat, maar als Europeaan kun je op dit moment het beste ook in Europa blijven en waarom ook niet, met al die prachtige locaties en bestemmingen. Je wilt namelijk niet vast komen te zitten in een land waar een hele andere levensstandaard geldt. Het is ook zo dat de onderlinge samenwerking tussen Europese landen beter is dan tussen andere landen. De band is sterker en de afstand naar thuis is kleiner. Dus als er iets gebeurt, ben je sneller thuis als je in Spanje zitten dan in Thailand

Onwerkelijk uitzicht vanaf Fuente De, Picos de Europa, Cantabria, Spanje, 02
Onwerkelijk uitzicht vanaf Fuente De, Picos de Europa, Cantabria, Spanje. (klik hier voor de gehele blog over deze prachtige regio).

Reis met een groep uit 1 gezin

Ook in het buitenland gelden regels die vergelijkbaar zijn als in Nederland. Houd 1,5 meter afstand, blijft thuis als je ziek bent en vermijd te drukke plaatsen. Lees je daarom in, in de regels van je bestemming. Die kunnen anders zijn. Veelal zullen deze regels ook iets zeggen over de samenstelling van je reisgezelschap. Een gezin kan in veel gevallen samen reizen, zitten en bewegen. Dat is lastiger wanneer je niet allen deel uitmaakt van hetzelfde gezin. Dan gelden vaak de 1,5 meter regels strenger en dat kan problemen of discussie geven bij restaurants, uitgaansgelegenheden en hotels. 

Houd rekening met beperkingen op je bestemming

Ga er niet vanuit dat een All Inclusive vakantie hetzelfde zal zijn als 2 jaar geleden. Het kan zijn dat je zwembadtijd moet reserveren, dat je strandtijd wordt beperkt en dat je niet zomaar kan binnenlopen in een restaurant. Ook kan het zijn dat er speciale regels gelden in je hotel of resort. Daar mag je niet van afwijken en kun je beter op voorbereid zijn, om teleurstellingen te voorkomen. 

Meer informatie over reizen kun je vinden op deze pagina: https://reizen.startpagina.nl 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!