Top 5 – De vijf beste Cafés in Nijmegen!

Top 5 Cafés in Nijmegen

Vers bakkie koffie - Café de Opera
Vers bakkie koffie – Café de Opera

Bij reizen denk je aan het buitenland, en dan een het liefst aan verre bestemmingen zoals de Filipijnen, Mexico of de Azoren. Zo ver mogelijk van Nederland! Maar ook lokaal is er genoeg te beleven. Tussen de verre reizen door moet je je ook maar zien te vermaken. En waar doen we dat dan het liefst? In de kroeg natuurlijk! Hoogste tijd voor een Café top 5 in Nijmegen, dus.

5. Café In De Blaauwe Hand

Voor de Nijmeegse bierkenners een vaste stek, Café de blaauwe hand. Een beetje verstopt achter het prachtige De Waagh gebouw op de grote markt, is het een knus plekje met een klein terras waar je talloze bieren en wijnen kunt proeven. Gezellige en kleinschalige sfeer en fijne mensen met kennis van zaken. Goed advies over bieren en wijnen die aansluiten op je smaak, hier werken echte kenners!

Foto door Jean-Paul Opperman fotografie
Foto credit: Jean-Paul Opperman Fotografie

Adres: Achter de hoofdwacht 3, 6511 VW Nijmegen
Website: https://indeblaauwehand.nl

4. Café De Blonde Pater

Met uitzicht op het plein kan je lekker kijken naar het ‘winkelend volk’ onder het genot van een goede kop koffie of lekker biertje. Een goed broodje en bitterballen erbij en je hebt het perfecte recept voor een middagje ‘mense kieke’ zoals ze dat in Nijmegen vaak zeggen. Neem eens plaats, bestel iets van de kaart en vergeet vooral niet je telefoon weg te leggen. Kiek es naar buute!

Adres: Houtstraat 62, 6511 JP Nijmegen
Website: http://www.blondepater.nl

3. Café Samson

Een echt ouderwets bruin café. Lekker donker, altijd druk en lekker warm. Voor de meeste Nijmegenaren een vaste stamkroeg, op elke dag van de week zal je hier een wisselend publiek vinden. Overdag veel gasten die lekker rustig een drankje doen en een krantje zitten te lezen. Staat vooral bekend om haar biermenu’s, een gegarandeerde nekslag voor beginnende drinkers, haha. Een plekje vinden om te zitten is soms uitdagend, vooral in de zomermaanden zit het terras standaard bomvol. Aanrader.

Cafe sSamson – Uitagenda

Adres: Houtstraat 4, 6511 JN Nijmegen
Website: https://www.cafesamson.nl

2. Café Biessels

Misschien wel het bekendste café van Nijmegen, café Biessels. Op een A++ lokatie, op de hoek van de grote markt. Perfect voor een heerlijk broodje carpaccio of zalm, tosti’s en taartjes tijdens of na het winkelen. Het is er voornamelijk druk overdag (winkelpubliek) maar ook ’s avonds is het er vaak druk voor het diner. Geen culinaire hoogstandjes, wel gewoon goed en betaalbaar. Echt een café voor overdag en de (vroege) avond. Wist je trouwens dat barman Giulio Severijnen het beste biertje van Nijmegen kan tappen? Now you do!

Adres: Grote Markt 42, 6511 KB Nijmegen
Website: http://biesselscafe.nl

1. Café de Opera

Wat ons betreft de absolute nummer 1. Overdag en met name in de zomermaanden zit het terras altijd vol. Direct gelegen aan het Koningsplein zit het Café op een ware toplokatie voor de vele jaarlijkse evenementen. Overdag vindt je er veel winkelend publiek dat komt voor de uitstekende lunchgerechten en ’s avonds maakt de koffie en lunch plaats voor speciaalbieren en borrelhapjes.

Bar met glazen - Café de Opera
Bar met glazen – Café de Opera

Het mooie van dit Café is dat het ’s avonds een soort uitgaanscafé wordt waar alle je leeftijden en culturen bij elkaar zal vinden. Soms een dansje, hier en daar een spelletje, en de muziek is voor iedereen wat wils. De uitbaters en het personeel zijn getrainde horeca professionals met kennis van zaken. Een perfecte plek om je te laten adviseren en nieuwe bieren of wijnen te proeven.

Gezelligheid bij Café de Opera
Gezelligheid bij Café de Opera

Open of download ondertussen even de ‘Untappd‘ App in om je laatst gedronken biertjes direct op de TV voorbij te zien komen en om te zien wat andere gasten aan het drinken zijn. Smakelijk!

Cafe de opera
Cafe de opera

Adres: Koningstraat 34, 6511 LB Nijmegen
Website: http://www.cafedeopera.nl
Facebookhttps://www.facebook.com/cafedeopera/

Welke cafés horen wij jouw betreft echt in deze top 5? Laat het ons weten in de reacties!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!