Tips voor leuke bars in Krakau (Kraków), Polen

Leuke bars in Krakau om drankjes te doen

Na diverse stedentrips in steden zoals bijvoorbeeld Porto en Madrid valt ons bij deze stedentrip iets op. Opvallend is namelijk dat er goed gedronken wordt in Polen. Niet alleen door de bevolking zelf, maar ook de toeristen. Al vroeg op de avond hoor je hard en slap gelul op straat. Luisterend naar de verschillende talen, blijkt het ook een populaire bestemming te zijn voor de Britten (of Ieren?). Hoe dan ook, ik heb natuurlijk mijn best gedaan voor jullie om een paar leuke bars in Krakau van binnen te bekijken en te ervaren!

Cocktail
Cocktail

Sababa cocktail bar in de Joodse wijk van Krakau

Sababa is een classy cocktailbar in de Joodse wijk. Er staan een klein aantal cocktails op het menu met een gemiddelde prijs van 30 złoty (7 euro). Niet goedkoop voor Krakow, maar de cocktail is het zeker waard. Deze wordt met precisie gemaakt en gepresenteerd. Hieronder een sfeerimpressie van de bar en onze heerlijke cocktails ”Hamid” en ”Yansun”. 

Sababa cocktail bar heeft een donker, maar zeer mooi interieur. Classy.
Sababa cocktail bar heeft een donker, maar zeer mooi interieur. Classy.
Lekkere cocktails en hapjes bij Sababa Cocktail Bar
Lekkere cocktails en hapjes bij Sababa Cocktail Bar

Budda bar & cocktails, Krakau

Verder zijn er in het centrum ook genoeg barretjes om de dorst te lessen. In de buurt van het grote plein is Budda Bar te vinden. Het ligt een beetje verstopt omdat je een gangetje onder een gevel in moet lopen. De bar is knus en heeft een aantal leuke plekjes om met een groep vrienden gezellig bij elkaar te zitten. Hier hebben ze heel veel cocktails en andere drankjes op de kaart staan.

Cocktails bij Budda Bar zien er goed uit!
Genieten van een lekker drankje in Budda Bar
Genieten van een lekker drankje in Budda Bar

Klub Jaszczury in Krakau

We zijn niet echt op zoek geweest naar de beste clubs omdat we het niet te laat wilden maken. Een citytrip kost immers al genoeg energie. Op het grote plein zijn we wel rond middernacht, na een paar cocktails, binnen gelopen bij Klub Jaszczury. We zagen dat hier al vroeg op de avond gedanst werd. Binnen was het een mengelmoes van mensen, de muziek was niet te harden (de meest slechte hits uit de 00’s) en de dansmoves ook niet. We hebben ons kostelijk vermaakt door lekker rond te kijken, mee (raar) te doen en een wodka’tje te drinken tot een uur of twee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!