Tips omgeving Kuala Lumpur met kinderen

Tips om te ontsnappen uit het stadscentrum van Kuala Lumpur

Zoek je nog tips voor de omgeving van Kuala Lumpur? Wij gingen met twee kinderen op pad. Net buiten of aan de rand van Kuala Lumpur heb je namelijk nog heel wat leuke bezienswaardigheden. Niet op wandelafstand dus, maar laat dat je vooral niet tegenhouden! Met de Grab ben je er zo!

Grotten van Batu & kleurrijke trappen

We hadden het plan opgevat om vroeg naar de Batu Caves te vertrekken en achteraf gezien had dit vroeg opstaan alleen maar voordelen. 

Kleurrijke trappen
Kleurrijke trappen

De grotten van Batu zijn een serie grotten, ongeveer 15 km ten noorden van Kuala Lumpur. Om in de grootste grot te geraken, moet je 272 treden bedwingen. De klim gaat vlot, zeker als je vroeg gaat. Dan zijn er namelijk weinig andere bezoekers, wat ook leuk is voor je foto’s. Het grootste voordeel is dat er dan nog weinig aapjes zijn. Deze ondeugende grapjassen zorgen anders wel eens voor wat file op de trappen. In principe zijn deze beestjes best oke, als je je aan de regels houdt: geen plastiek zakjes, geen eten. Jammer genoeg zijn er veel toeristen die daar klaarblijkelijk nog nooit van gehoord hebben. Wij hadden alvast geen last van de beestjes.

Hindugod Murugan standbeeld
Hindugod Murugan standbeeld

Onder aan de trap staat een groot beeld van de hindoegod Murugan, best imposant als je ervoor staat. Ook de gekleurde trappen waren een feest voor het oog.

Op het plein voor het heiligdom moet je je eerst door wat duiven worstelen. Nadien kan je aan de leuke klim beginnen. Eenmaal aangekomen in de grot, is er niet heel veel speciaals te zien, maar kan je gewoon genieten van de sfeer en van de mensen die het echt als heiligdom komen bezoeken. Velen van hen zijn piekfijn uitgedost, leuk om te zien. 

Toen we de trappen terug afdaalden, stroomde de massa al toe. Vroeg gaan is dus echt wel een aanrader!

Thean Hou tempel – Vast nóg mooier bij zonsondergang

Je moet op zo’n trip keuzes maken en kiezen is verliezen. De Thean Hou tempel is ’s avonds prachtig verlicht, wat zeker prachtig moet zijn. Wij bezochten hem overdag en dan is hij ook heel erg mooi. Daar zorgen de honderden lampionnetjes voor, zo’n feestelijk gevoel!

Thean Hou tempel
Thean Hou tempel

Met de Grab naar Robson Hill en we konden aan de ontdekking van deze grote Chinese tempel beginnen. Alhoewel we de beelden in de voortuin nogal kitscherig vonden, was de tempel zelf en de binnenkant prachtig! En hey, wij houden ook wel eens van wat kitsch af en toe.

De beelden in de voortuin zijn de dieren van de Chinese dierenriem. Even opzoeken op internet wie welk beest was. Deze rat, haan, slang en paard gingen dan verder de tempel verkennen. Mijn dochters waren gefascineerd door de verhalen bij de beeldengalerij in de achtertuin. Bij mij waren het de lampionnetjes en de mooie details van de tempel zelf die mijn aandacht kregen.

Botanische Tuinen

Goede commentaren over de botanische tuinen zorgden ervoor dat we ze gingen bezoeken. En die goede commentaren waren niet gelogen. De botanische tuinen zijn echt heel mooi verzorgd. Je hebt er goed bewandelbare paden en komt er mooie fauna en flora tegen. Met kinderen is het altijd leuk om beestjes te spotten. Mooie vogels, insecten, eekhoorns en varanen. Ik hoor wel eens van andere mensen dat ze er slangen gespot hebben, maar dat geluk hadden wij niet. Mijn jongste dochter was dan weer heel blij met de mooie vlinders daar, slangen zijn niet echt haar ding.

Het park is vrij uitgestrekt, maar er zijn goede plannetjes aanwezig en je kan een deel van het park doen. Er zijn op verscheidenen plaatsen wegen waar je uit het park kan. Wij bewandelden heel het park en hadden een fijne tijd. 
Muggenmiddel hebben we niet nodig gehad, voorzie wel genoeg water. 

Botanische Tuinen
Botanische Tuinen
Botanische Tuinen
Botanische Tuinen

Meer Maleisië?

Van Kuala Lumpur tot Singapore, van Eiland hoppen tot diepe jungles diep verborgen op Borneo. We hebben inmiddels al aardig wat bestemmingen mogen bewonderen in dit prachtige land. Meer lezen over Maleisië? Check dan onze Maleisië pagina!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!