4x leuke budget sightseeing tips voor Singapore!

Gardens by the bay
Gardens by the bay

Low budget backpacken in Singapore

Op zoek naar budget tips voor Singapore? Ben jij een lowbudget backpacker, maar wil je toch graag het peperdure, multiculturele Singapore zien? No worries, het scheelt dat je voor Singapore geen visum hoeft te betalen. Je kunt maximaal 90 dagen in het moderne land verblijven. Communicatie met handen en voeten is niet nodig, want er wordt vooral Engels gesproken. Wist je dat er genoeg gratis activiteiten in Singapore zijn? Met de tips in deze blog kun je Singapore voor een prikkie verkennen!

Singapore, the city of fines…

Mijn eerste dag in Singapore begon al leuk, want tijdens een vlot gesprek met de lokale bevolking werd mij verteld dat ze hier zomaar mensen ophangen. Euh oké, mijn eerste reactie was ‘zo snel mogelijk wegwezen hier’.
Singapore wordt ook wel ’the city of fines’ genoemd. Het is er zo schoon, dat het zelfs verboden is om kauwgom te kauwen. Die kauwgom heb ik dus maar in mijn tas verstopt. Ik nam een slokje water toen ik zat te wachten op het metrostation. En ja hoor, ik werd op mijn schouders getikt door een politieagent. Gelukkig was de agent vriendelijk en wees hij mij erop dat hij eigenlijk een boete uit zou moeten schrijven. Tip: eet en drink dus niks op het metrostation. Goed om te weten is dat het hebben van een e-sigaret strafbaar is in Singapore.

Leuke budget sightseeing tips voor Singapore

Kijk je ogen uit bij Changi, ’s werelds beste airport

Singapore geeft de Nederlandse toerist een gratis visum voor 90 dagen. Toen ik aankwam op de airport wilde ik meteen de wereldstad verkennen. Later kreeg ik spijt van mijn haast, want ik kwam erachter dat de Changi airport zeven keer tot ’s werelds beste airport is benoemd. Ik baalde als een stekker toen ik in Langkawi zat en allemaal foto’s op Instagram voorbij zag komen van ’s werelds beste airport. Onmiddellijk zocht ik naar een goedkoop ticket om terug te keren en dat ticket heb ik gevonden ook!

Voor maar € 18 vloog ik vanaf Langkawi met Scoot Airlines naar Singapore. Bij aankomst ging ik eerst naar de parel van de airport, de Jewel. Ik overdrijf niet, want het was echt een stukje magie.

Gratis sightseeing tour bij stopover op Changi Airport

Ja je leest het goed! Changi airport biedt voor niets, noppes, nada tours aan voor mensen die een stopover hebben. Zo zie jij binnen een kort tijdsbestek veel van Singapore!

Nummer één airport in de wereld

Inncrowd Backpackers Hostel & Singapore verkennen per step!

Hostels in Azië zijn meestal spotgoedkoop. In Singapore is het iets duurder. Bij het Inncrowd Backpackers hostel zul je waarschijnlijk een hele leuke tijd hebben. Per nacht betaal je rond de € 10 en er is een basic ontbijt bij inbegepen.
Dit hostel heb ik vooral gekozen vanwege de locatie en de steptour die ze gratis aanbieden! De steptour was een highlight, omdat je in één avond langs alle hotspots van Singapore komt. Tot slot is het personeel ook super vriendelijk, wat niet geheel onbelangrijk is.

Tip: Boeken bij Inncrowd Backpackers Hostel doe je hier.

Budget food + gratis lichtshow Marina Bay Sands

Met de andere reizigers zijn we een hapje gaan eten bij een food court. Hier zijn er veel van in Singapore.
Per maaltijd betaal je omgerekend € 6. Ook heb ik de mooiste lichtshow in mijn leven gezien bij Marina Bay Sands. Singapore is duur, want voor een drankje betaal je al snel € 20. Gelukkig hebben ze op woensdag ladies night, wat betekent dat er free entrance is voor dames bij verschillende luxe clubs. Helaas geldt de free entrance niet voor heren. Tevens geldt er een strikte dresscode: geen flipflops, maar ik kwam gewoon binnen. Wie niet waagt…

Meer Maleisië?

Van Kuala Lumpur tot Singapore, van Eiland hoppen tot diepe jungles diep verborgen op Borneo. We hebben inmiddels al aardig wat bestemmingen mogen bewonderen in dit prachtige land. Meer lezen over Maleisië? Check dan onze Maleisië pagina!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!