Rondreis Verenigde Arabische Emiraten | Dubai & Abu Dhabi

In dit blog schrijf ik over een korte rondreis door de Verenigde Arabische Emiraten in het Midden-Oosten. Ik ben naar Abu Dhabi en Dubai geweest tijdens de Ramadan periode! Ik schrijf over must see plekken in deze te gekke steden. Daarnaast geef ik ook hoteltips en een tip voor een goedkope woestijnsafari in Dubai!

Ticket naar de Verenigde Arabische Emiraten

Etihad Towers - Rondreis Verenigde Arabische Emiraten
Etihad Towers

Ik was een aantal maanden aan het reizen door Zuidoost-Azië en moest een ticket boeken om naar huis te gaan. Op de heenweg naar Bangkok had ik een tussenstop van 2 uur in Abu Dhabi. Eigenlijk was ik wel benieuwd naar Abu Dhabi. Helaas had ik geen tijd om de stad te verkennen. Ik baalde als een stekker. Op de terugweg zocht ik naar opties om van Kuala Lumpur via Dubai naar Nederland te vliegen. Bam, ik had een methode gevonden.

Op Skyscanner vink je de optie Multitrip of Multistad aan. Via daar kun je aangeven op welke data je wilt vliegen en ook naar welke plekken. Zo had ik deze route aangegeven: Kuala Lumpur – Abu Dhabi en vanaf Abu Dhabi weer naar Amsterdam. Na een aantal uren gezocht te hebben had ik een ticket gevonden met Etihad Airways. Het mooiste was nog dat het goedkoper was om met een multitrip ticket te vliegen te vliegen dan rechtstreeks naar Amsterdam.

Abu Dhabi

Tijdens de Ramadan

Voor mij was het even schakelen. Na een aantal maanden goedkoop te hebben geleefd in Zuidoost-Azië schrok ik toch even van de prijzen in de Verenigde Arabische Emiraten. But hey, er zijn altijd goedkopere opties, vergeet dat niet! We hadden wel dikke pech! Het was namelijk de Ramadan periode. Oeps, en aangezien het een Islamitisch land is gelden er bepaalde regels. Zo mochten ook toeristen niet eten en drinken voor zonsondergang! Ai, dat was even een domper en dan vooral in de hitte. Veel restaurants waren gesloten. Er waren enkele restaurants geopend, maar er waren zwarte gordijnen ervoor. Daarnaast was er een bordje met daarop de tekst: only for non-muslims and children under 10 years.

Sjeik Zayed-moskee - Rondreis Verenigde Arabische Emiraten
Sjeik Zayed-moskee

Ondanks dat ik in het begin baalde dat ik tijdens de Ramadan in Abu Dhabi en Dubai was, ben ik er toch wel heel blij mee. Ik heb de cultuur gezien en vind het toch mooi hoe ze met z’n allen één zijn.
In de avond kwam iedereen bij elkaar tijdens de iftar. Dit is het moment waarop je mag eten.
Er waren ook speciale iftarmenu’s. Bij de moskee ging iedereen zich verzamelen. Het was erg druk overal en uiteindelijk hebben wij gekozen voor een heerlijk iftar menu van de Mac Donalds!

Tip: Lees ook de leuke blog met instagram tips voor tempels en Moskeeën in Maleisië.

Hotel tip Abu Dhabi

Voor 25 euro boekte ik het Novel Hotel City Center in Abu Dhabi. Dit hotel was een 4 sterrenhotel met alles erop en eraan. We wilden onze reis in stijl afronden. Goed om te weten is dat een 3 of 4 sterren hotel vergelijkbaar is met een 5 sterrenhotel in Turkije of in Nederland. Het ontbijt was super, maar dan ook super uitgebreid. Omdat het Ramadan was mochten we buiten niks eten. Dus wat deed ik, in de ochtend at ik heel veel.
Ik denk dat ik wel 1000 calorieën binnenkreeg. We hadden veel keuze wat betreft het ontbijt, waaronder pannenkoeken, croissants, crackers, muesli en nog veel meer.

Tip: Deze link brengt je naar het Novel Hotel City Center op Booking.com

Zo hield ik het wel vol tot zonsondergang. De locatie was perfect! Het personeel was heel formeel.
Ze spraken mij elke keer met madame aan. Ik moest daar wel even aan wennen. Wat ik erg zielig vond om te zien was dat er heel veel Filipino’s en mensen uit India uitgebuit werden. Zo sprak ik een werknemer die vertelde dat hij 300 euro in de maand verdiende. Hij maakte lange dagen en van zijn salaris moest hij ook nog eens onderdak betalen. En ook nog eens geld sturen aan zijn familie. Dit is niet alleen bij dit hotel zo – in het hele land hoor je dergelijke verhalen. Dit de harde realiteit van de toeristenbusiness in het land. Als reiziger kun je hier op dit moment helaas nog weinig aan doen.

Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi

Dit is dé bezienswaardigheid in Abu Dhabi. Hier draait het allemaal om. Bijna kon ik deze prachtige moskee niet zien, omdat de moskee tijdens Ramadan gesloten is voor toeristen op vrijdag. Gelukkig had ik van te voren research gedaan! Met de bus en metro kun je overal komen in Abu Dhabi. De trein is ook een optie, maar wel duurder. Toen we aankwamen bij Sjeik Zayed was het even zoeken naar de ingang. Deze moskee is huge. Deze moskee is de grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten. Entree is gratis en bij aankomst moeten zoveel de heren als dames een kleed aan.

Ik kreeg commentaar van de beveiliger, omdat ik mijn haren niet goed had bedekt. Oeps, anyways Sjeik Zayed was echt een highlight! Verder is het leuk om naar Ferrari World te gaan en om Emirates Palace te bezoeken.

Sjeik Zayed-moskee - Rondreis Verenigde Arabische Emiraten

Oh my Dubai

Dubai - Rondreis Verenigde Arabische Emiraten

Na één dag in Abu Dhabi geweest te zijn, was het tijd om te vertrekken naar Dubai! Ik had zoveel verhalen over Dubai gehoord, dat ik erg nieuwsgierig was. Met de bus duurde het zo’n 2 uur. Een enkeltje bedraagt maar 10 euro en daarnaast zijn de bussen luxe! Ons onderkomen voor de komende dagen was Gateway hotel. Zwembad, fitnessruimte en ook nog eens een heerlijk ontbijt.


Alles voor minder dan 30 euro per persoon per nacht! Met de metro vertrokken we allereerst naar de Dubai Mall. Deze mall is het grootste winkelcentrum van heel de wereld! Zo groot dat ik in deze mall wel 10.000 stappen heb gelopen. Alles moet groot zijn in Dubai, zo heb je in de mall ook het grootste aquarium van de wereld, namelijk Dubai aquarium.

Tip: Deze link brengt je direct naar het hotel op Booking.com

Hoogste gebouw ter wereld in Dubai

Als je de Dubai mall uitloopt kom je het hoogste gebouw ter wereld tegen, namelijk de Burj Khalifa! Het was erg moeilijk om deze joekel op de foto te krijgen. Je kan met de lift helemaal naar de top. Hier heb je wel tickets voor nodig. Hoogtevrees? Dan zou ik niet in de lift stappen, want de wolkenkrabber is maar liefst 828 meter. Oftewel hoog – hoger – Burj Khalifa. Tip: mis de te gekke fonteinshow niet! En ja hoor, ook de fonteinshow is de grootste en duurste fonteinshow ter wereld. Tsja, dat het de duurste fonteinshow ter wereld is, is leuk om te weten, maar voor de bezoekers is het gelukkig gratis!
Geniet van de gratis fonteinshow. Ik vond het zo mooi, dat ik het 4 keer heb gezien. Het leuke is dat de fonteinshow telkens een ander lied heeft, dus je ervaart het elke keer weer anders.

Dubai - Rondreis Verenigde Arabische Emiraten
Burj Khalifa
Woestijnsafari - Rondreis Verenigde Arabische Emiraten

Woestijnsafari in Dubai

De highlight van Dubai was voor mij de woestijnsafari! Het betreft een vol dagprogramma. Je wordt bij een bepaald punt opgehaald door een busje. Vervolgens rijdt de chauffeur naar de woestijn. Eenmaal aangekomen in de woestijn word je in groepjes ingedeeld en neem je plaats in een 4 x 4 voertuig.
Vanaf dat moment begint het allemaal. Muziek keihard aan, gordels om en rijden maar! Het was heel gaaf om het ‘dune bashen’ mee te maken. We gingen alle kanten op. Na ongeveer 40 minuten gereden te hebben was er de mogelijkheid om te zandboarden. Ook kun je traditionele kostuums aantrekken voor een fotoshoot. Daarnaast kon je ook een henna tattoo laten zetten. Na letterlijk 2 minuten was de henna er alweer vanaf, maar hey het gaat om het idee.

Eten was bij de woestijnsafari inbegrepen. Dit was speciaal, want je zat met z’n allen midden in de woestijn op de grond te eten. Er was een buffet met vlees en vega, dus voor ieder wat wils.. Daarnaast was er tijdens het eten ook entertainment. Er was een buikdans show en een vuurshow! Heel gaaf, maar ook heel gevaarlijk. De man die de show gaf kwam zo dichtbij met het vuur. Gelukkig is er niks gebeurd.

Draag niet bij aan dierenmishandeling

De woestijnsafari was zoals ik boven al beschreef top! Wel was er één ding wat ik verschrikkelijk vond om te zien, namelijk de kamelenritten. Die dieren moeten om de 5 minuten een andere toerist op de rug dragen. Ik zag dat een kameel instortte. Het was heel erg om aan te zien en uiteraard heb ik geen ritje gemaakt. Ik liep naar de kameel toe en omhelsde de kameel. Ik zag dat de kameel tranen kreeg. Andere mensen denken misschien, het is maar een kameel. Maar dat is niet zo, draag alsjeblieft niet bij aan dierenmishandeling! Rijd niet op een kameel. Bijna iedereen van de groep reed op de kameel. Ze wilden perse een foto voor Instagram. Tsja, daar ben ik heel makkelijk in…liever een foto zonder kameel met weinig likes dan een foto met kameel met veel likes.

Tip: boek de Woestijnsafari via Groupon. Hiermee bespaar je veel geld.

Kameel

Chillen in La Mer

La Mer is een leuk plekje. Je hebt er een strand met eettentjes. Omdat wij tijdens de Ramadan aanwezig waren in Dubai, waren de meeste eettentjes gesloten. Gelukkig was Five Guys wel geopend! Wij hadden zoveel dorst dat we een cola bestelden. Het concept van Five Guys is erg leuk. Je mocht de cola namelijk zo vaak bijvullen als je zelf wilde. Aangezien we zo ’thirsty’ waren hebben we iets van 3 keer bijgevuld. Naast eettentjes, kun je in La Mer winkels vinden en ook kunst! Daarnaast kun je kajakken en flyboarden. Ook is er voor kinderen een speeltuin!

Terug naar huis

Helaas was het na een leuke rondreis alweer tijd om terug te gaan naar huis. We hadden nog geen souvenirs gekocht voor het thuisfront, dus hebben we even aardig geshopt in Dubai. Onze vlucht was pas laat in de avond. Rond een uur of 19:00 namen we de bus die zou vertrekken naar Abu Dhabi. We waren net op tijd om nog even eten te bestellen met onze laatste Dirhams. Ik kan niet wachten om weer naar de Verenigde Arabische Emiraten te gaan. Ik zeg Shokran oftewel bedankt!

Verliefd op het Midden-Oosten?

Ben je als wij helemaal gek op het Midden-Oosten? Verliefd op de prachtige cultuur, de paleizen, Moskeeën en de vriendelijke mensen? Neem dan eens een kijken op onze Midden-Oosten pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!