Rondreis door Italië: Met Flixbus langs de mooiste steden

Favoriet in Europa, Italië

Zei iemand Italië? Bij Italië denk ik meestal aan pizza, pasta en natuurlijk de modestad Milaan,
Persoonlijk vind ik Italië het mooiste land in Europa. Rome heeft mijn voorkeur, omdat ik er Italiaans heb gestudeerd. Daarnaast is deze stad gewoon prachtig. Een rondreis door Italië heeft de toerist veel te bieden. Ook de Italianen gaan graag op vakantie in eigen land. Niet voor niets heeft Anna Akhmatovan deze quote: ‘Italy is a dream that keeps returning for the rest of your life’. In dit blog neem ik je mee naar de rondreis die ik heb gemaakt door bella Italia. Zelf heb ik gebruik gemaakt van het openbaar vervoer.

Wil je echter totaal onafhankelijk zijn dan raad ik je aan om een auto te huren bij Sunnycars, de beste Nederlandse aanbieder.

De mooiste steden in Italië

Milaan

Goedkoop vliegen naar Milaan

We starten onze rondreis door Italië in Milaan. Wat er ook gebeurt, ik moet gewoon elk jaar naar Italië. De ticket prijzen zijn altijd onvoorspelbaar en zo ook deze keer. Wel in mijn voordeel in ieder geval, want ik had een ticket gescoord voor 40 euro enkele reis in het hoogseizoen naar Milaan met Ryanair via WTC. De prijzen liggen doorgaans een stuk hoger, dus ik heb denk ik veel geluk gehad! Koppig als ik was had ik geen ruimbagage geboekt, maar nam ik mijn backpack mee als handbagage. Wie verzint het dan ook? Ik Nederland kwam ik er gelukkig op het vliegveld zonder problemen mee weg. Eenmaal aangekomen in Milaan namen we de bus naar het centrum. Dit kost 5 euro en duurt maximaal een uur. Je kunt er ook voor kiezen om met Flixbus een retourtje Amsterdam – Milaan te boeken. Dit kost ongeveer 150 euro.

Shoppen in modehoofdstad Milaan

Rondreis door Italië - Milaan

Aanrader voor de shopaholics is Galleria Vittorio Emanuele II. Deze passage is op 1 minuut loopafstand van de kathedraal, ook wel Duomo genoemd.
Bij de passage vind je de exclusieve merken, zoals Louis Vuitton, Prada en Gucci.
Zelf heb ik het bij ‘window shoppen’ gehouden.

Wil je in de avond lekker chillen tussen de locals?
Ga dan naar de wijk Navigli.
Dit is een gezellige wijk waar de Italianen ’s avonds met z’n allen bijkletsen. Voor een drankje betaal je al gauw rond de 7 euro (!) Schrik niet, hier zitten meestal hapjes bij.
Dit wordt ook wel aperitivo genoemd en het begint meestal om een uur of 19:00.
En als je geluk hebt kun je heel goed je maag vullen voor een prikkie! Aanrader voor een leuke tent, waar het een feestje is voor je smaakpapillen, is Mayflower Pub.

Lastminute hotel zoeken in Milaan

Ik ga meestal op de bonnefooi op reis. Niks plannen en alles op me af laten komen. Zo had ik ook geen onderdak geregeld in Milaan. Oeps, ik was al 3 keer eerder in Milaan geweest, dus ik was er zeker van dat het goed zou komen om iets te regelen. Wel was het me even ontschoten dat we in het hoogseizoen zaten. Gelukkig hebben wij uiteindelijk een hotel gevonden. De receptionist zou ons (zogenaamd) wekken in de ochtend. Nou, mooi niet. Gelukkig hadden we zelf een wekker gezet en konden we op tijd instappen in de trein, om te vertrekken naar La Spezia. Het hotel heeft zoveel indruk op ons gemaakt (not) dat we de naam niet meer kunnen herinneren.

Tip: met Trenitalia kun je voor een redelijke prijs naar La Spezia. Boek vroeg, dan kun je al voor 13 euro naar La Spezia.

Met Flixbus door Italië reizen

Met de Flixbus hopten we van de ene naar de andere plek in Italië. De FlixBus is erg handig voor een rondreis door Italië en het is een milieuvriendelijke bus. De bussen zijn ook goed te herkennen aan de groene kleur. De FlixBus is actief in heel veel landen in Europa en voor een prikkie kom je op veel plekken. Bijkomend voordeel voor ons was de gratis Wifi en je wordt in het centrum afgezet. Daarnaast hoef je ook niet te betalen voor je bagage. Idealer kan eigenlijk niet.

Cinque Terre

We wilden dolgraag Cinque Terre zien! Deze prachtige regio kon niet uitblijven bij de rondreis door Italië.
Na meerdere foto’s op Instagram gezien te hebben was het duidelijk voor mij. Ik moest Cinque Terre gewoon met mijn eigen ogen zien.

Cinque Terre betekent vijf dorpjes en bestaat uit: Riomaggiore (favoriet), Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare. Wij verbleven in La Spezia. Reden hiervoor was dat het goedkoper was dan verblijven in één van de vijf dorpjes. Ook in La Spezia heb ik me goed vermaakt. Ik was jarig en werd aardig in de watten gelegd door pizzeria Pulcinella. Zo mocht ik mijn eigen pizza maken die totaal mislukt was. Gelukkig at de kok mijn pizza op en kreeg ik een overheerlijke pizza Margharita met extra mozzarella.

Dorp-hoppen in Cinque Terre

Cinque Terre kent dus vijf dorpjes. Als je weinig tijd hebt raad ik je aan om sowieso Riomaggiore, Vernazza en Monterosso al Mare te zien. Met de trein kun je de dorpjes allemaal in een mum van tijd ontdekken, want de afstanden tussen de dorpen zijn ongeveer 5 tot 10 minuten. Heb je heel veel tijd? Trek dan je hike schoenen aan en hike van het ene naar het andere dorpje!

Rondreis door Italië - Cinque Terre

Verwend door locals in Siena

Siena stond al langer op de planning. Must see nummer 1 in Siena is de kathedraal van Siena.
Een prachtige kathedraal, met helaas een treurig verhaal. Wist je namelijk dat er tijdens de bouw van de kathedraal veel mensen zijn overleden die meehielpen aan de bouw van de kathedraal.
De fundamenten waren helaas niet sterk genoeg en daardoor zijn veel bouwers overleden.

Rondreis door Italië - Siena

Wat wel heel erg leuk was tijdens ons bezoek aan Siena, dat we op de dag van de Palio races aanwezig waren. Deze races vinden 2 keer per jaar plaats bij Piazza del Campo. Ik raad je aan om Siena te bezoeken wanneer de palio races worden gehouden. Waarom? omdat het mega gezellig is. We waren verdwaald en kwamen uit in een straat met alleen maar lokale mensen.

We werden door iedereen uitgenodigd om mee te eten met hen. Er was één hele lange tafel met misschien wel 150 mensen. Wij waren de enige toeristen en werden heel erg verwend. We kregen een compleet menu voor niks, noppes, nada. De gastheer Giacomo was zo aardig en haalde mijn lege flesje cola uit mijn tas. Ik dacht, hij gooit mijn flesje weg. Maar nee, na 5 minuten kwam Giacomo met mijn flesje, dit keer gevuld met cola! Het was een dag om nooit, maar dan ook nooit te vergeten.
Iedereen wilde met ons op de foto en we zaten bomvol. De volgende dag vervolgen we onze rondreis door Italië richting Rome.

Rome

Rondreis door Italië - Rome

Bijna de bus gemist naar Rome

We moesten weg, omdat onze Flixbus naar Rome zou vertrekken. Elke keer stelden we ons vertrek met 5 minuten uit. Met backpack en al renden we uiteindelijk naar de bushalte. We wisten alleen de weg niet goed en vroegen het aan een groepje locals. Zij liepen met ons mee. Toen ze eenmaal zeiden dat we er waren, vertrouwde ik het niet helemaal. Nog nooit in mijn leven heb ik zo hard gerend om de bus te redden. De locals hadden gelijk en we hebben gelukkig net op tijd onze bus gehaald om te vertrekken naar Rome.

Waanzinnige architectuur in Rome

Rome

Als ik over Rome schrijf kan ik niet ophouden. Ik wil het niet al te lang maken, maar Rome is echt mijn stad!
Ik ben maar liefst 8 (!) keer in Rome geweest! Waarom? Omdat deze stad mij keer op keer verrast. Ik voel mij hier helemaal thuis. Er is zoveel te zien. Laten we maar eens eerst beginnen met het Colosseum! Toen ik het Colosseum voor het eerst zag, stond ik wel even 10 minuten stil.

Voor de tortelduifjes raad ik het Trevi Fontein aan. Gooi een munt in de fontein en je zal terugkeren. Ik geloof hier niet in, want ik heb nooit een munt in de fontein gegooid en ben al tig keren geweest in de hoofdstad van Italië. Met de metro kom je overal in Rome. Koop een metrokaart voor een dag en hop van de ene naar de andere bezienswaardigheid.

Bezienswaardigheden in Rome

Sla sowieso Vaticaanstad niet over. Wist je dat Vaticaanstad de kleinste onafhankelijke staat is ter wereld? Als je lekker wil bijkomen en wil genieten van de stad kun je zitten bij de Spaanse trappen! Warning, eet er niks, anders krijg je een fikse boete. Koop in de buurt van de Spaanse trappen geen ijsje, want anders ben je net zoals ik 8 euro kwijt voor een ijsje.

Rondreis door Italië - Vaticaanstad

Meevaller was wel dat het Italiaanse gelato was en dus perfect smaakte. Rome duur? Dat valt mee. Je moet de plekken kennen. Voor een goedkope lekkere pizza ga je naar Carlo Menta. Dit restaurant bevindt zich in de knusse wijk Trastevere. Een ijsje na afloop eet je bij Old Bridge die een paar meter verderop zit. Let goed op je spullen in de metro en bij de beroemde bezienswaardigheden! De zakkenrollers zijn erg actief in Rome en de politie heeft hier helaas nog geen oplossing voor gevonden. Houd er rekening mee dat ze in Italië bij de restaurant servicekosten rekenen. Dit bedraagt ongeveer 2 euro per persoon.

Napels

Rondreis door Italië - Napels

Het vervolg van de rondreis door Italië bracht ons in Napels. Op naar Napels! De locals is Napels zijn heel amicaal. Er wordt ook weleens gezegd, je hebt Italië en je hebt Napels. In de avond komen alle Italianen bij elkaar bij Piazza Bellini. Zo hebben wij ons ook gemengd tussen de bevolking.

Hosteltip: hostel Mancini in Napels!

De eigenaar Alfredo is een vriendelijke man. Tijdens het inchecken kwam er een Aziatische jongen en hij zei dat zijn telefoon was gestolen. Ai, ai ai, een goed begin dacht ik. Het hostel had ruime kamers en elke dag heerlijk ontbijt met heel veel Nutella! Who can say no to Nutella? Pluspunt, het hostel heeft als huisdier een schildpad, genaamd Gigi Mancini en Gigi loves attention!

Daarnaast heeft het hostel een centrale ligging en is het toegankelijk voor mindervaliden! Deze link brengt je direct naar het hostel op Booking.com.

Eten in Napels en kunst in metrostation

De beste pizza eet je bij pizzeria L’Antica Pizzeria da Michele. Dit restaurant is beroemd geworden door de film Eat, pray and love. Julia Roberts heeft hier gegeten! De smaak van de pizza’s zijn heerlijk en het is er goedkoop!

Ook moet je Babà proeven. Dit is een dessert gemaakt met rum. Genoeg over eten. Nu is het tijd om de aangekomen kilo’s af te trainen door lekker veel te slenteren door de stad. Bezoek metrostation Toledo! Dit is een hidden gem, must see, want velen weten hier niets vanaf. Ik vond het prachtig om dit metrostation te zien.

Dagtrips vanuit Napels

Vanuit Napels kun je verschillende uitstapjes maken. Als je van archeologie houdt kun je een uitstapje maken naar Pompeï. Ben je meer van de eilanden dan kun je de eilanden Ischia en Capri bezoeken. Ischia is een rustig eiland met veel lokale mensen. Capri is een eiland met veel toeristen en de jetset Italianen. Capri vond ik erg druk, maar het is het zeker waard om er een bezoekje aan te brengen.
Ook Positano is een prachtig plaatje.

Eiland Capri

Bijna beroofd in Napels

Rondreis door Italië - Capri
Capri

In de trein had ik al snel door dat 2 Italiaanse mannen mij in de gaten hielden. Ze keken non-stop naar mijn tas en appten onderling met elkaar.
Ik wilde niet beroofd worden en toen ik op het laatste moment uit wilde stappen, wilden zij ook uitstappen.

Gelukkig rende ik als een speer en konden de mannen niet uit de trein, omdat de deuren sloten. Ze hebben mij niet kunnen pakken, maar pas goed op! Vanuit Napels vertrokken we weer met Ryanair naar Nederland. Ik had mijn backpack weer als handbagage en moest een boete van 50 euro betalen. Ik heb geluk gehad, want het pinapparaat deed het niet. Daardoor hoef de ik de boete niet te betalen! In maart 2020 ga ik weer naar Italie, want ik heb zojuist een retourtje gescoord voor 34 euro, BINGO! De bestemming is Catania. I can’t wait!

Einde van de rondreis door Italie

Aan elke reis komt een eind, zo ook aan deze leuke rondreis door Italië. Heb je nog vragen of opmerkingen stel ze dan gerust in de reacties!

2 gedachten over “Rondreis door Italië: Met Flixbus langs de mooiste steden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!