Reisroute: 4 weken door zuid-oost Azië (voor <1000 euro)

De volgende reis staat al weer op de agenda en de planning van de reisroute is nu zo goed als afgerond. In deze reis van pakweg 1 maand stappen we maar liefst 11 keer in het vliegtuig en bezoeken we in totaal 4 verschillende landen. Dit alles hebben we geboekt voor minder dan 1000 euro. Hoe we dat precies gedaan hebben leggen we je uit in deze blog!

Vlieg voor minder dan 1000 euro naar vier landen in Zuid-oost Azië

Om maar met de deur in huis te vallen: het kan nog goedkoper als je iets flexibeler bent qua reisdata. Al met al denk ik dat je dezelfde reis met dezelfde route voor ongeveer 650 á 700 euro kan boeken, mits je ruim van tevoren boekt en flexibel bent qua reisdata. Wij hebben best lang gewacht met boeken en waren gebonden aan februari / maart waardoor de prijzen helaas iets hoger lagen.

De reisroute door zuid-oost Azië

De vliegmaatschappijen en de prijzen

Amsterdam – Bangkok (Thailand)
Maatschappij: Aeroflot
Geboekt via: vliegtickets.nl
Overstap: 1x (Moskou) – 3,5 uur
Prijs p.p.: € 477

Bangkok (Thailand) – Kuching, Borneo (Maleisië)
Maatschappij: AirAsia
Geboekt via: airsasia.com
Overstap: 1x (Kuala Lumpur) (2,5 uur)
Prijs p.p.: € 149

Kuching (Maleisië) – Saba (Maleisië)
Maatschappij: AirAsia
Geboekt via: airsasia.com
Overstap: Nee
Prijs p.p.: € 33

BruneiManilla (Filipijnen)
Maatschappij: Cebu Pacific
Geboekt via: Cebupacificair.com
Overstap: Nee
Prijs p.p.: € 68

Manilla (Filipijnen) – El Nido, Palawan (Filipijnen)
Maatschappij: AirSwift
Geboekt via: Kiwi.com
Overstap: Nee
Prijs p.p.: € 126

Coron (Filipijnen) – Manilla (Filipijnen)
Maatschappij: Cebu Pacific
Geboekt via: Kiwi.com
Overstap: Nee
Prijs p.p.: € 28

Manilla (Filipijnen) – Bangkok (Thailand)
Maatschappij: AirAsia
Geboekt via: airsasia.com
Overstap: Nee
Prijs p.p.: € 80

Bangkok (Thailand) – Amsterdam
Maatschappij: Aeroflot
Geboekt via: vliegtickets.nl
Overstap: 1x (Moskou) – 3 uur
Prijs p.p.: € 0,- (retourvlucht)

Ook leuk om te lezen:

Dag tot dag planning van de reisroute

Om een helder overzicht te houden maken we altijd een kalender overzicht in Google Agenda. Alle vlucht informatie, geboekte hotels en reisdagen zetten we met verschillende kleuren in de agenda zodat het overzichtelijk is en ook blijft. Ook wanneer we geen internet hebben, kunnen we offline toch altijd bij de benodigde informatie en hoeven we niet met talloze uitgeprinte tickets en reserveringen rond te sjouwen.

Inmiddels kunnen we wel zeggen dat we ervaren reizigers zijn. Hoewel we ook houden van ‘we zien wel waar we uitkomen’, vinden we het wel altijd fijn om na lange vluchten of late aankomst op een vliegveld de accommodatie voor die nacht alvast geregeld te hebben. Meestal kiezen we dan ook voor iets meer comfort om goed uit te kunnen rusten.

Aankomst Bangkok – The Printing House Poshtel

Na de lange vlucht via Moskou naar Bangkok willen we een goed bed, maar ook gezelligheid. Omdat we maar 3 dagen in Bangkok zijn, en niet elke dag met onze spullen willen slepen, hebben we dit hotel / hostel meteen voor 3 dagen vastgelegd. Het is een hostel, maar dan net iets chiquer. De geweldige beoordelingen lieten ons niet langer twijfelen, een 9,4 gemiddeld! Het uitzicht over de stad vanaf het dakterras is tevens een dikke ++.

Kosten The Printing House Poshtel

We betaalden voor drie nachten in dit hostel met privékamer 184 euro inclusief ontbijt. Tarieven in het weekend liggen iets hoger, doordeweeks kom je op ongeveer 42 euro per nacht uit.

Prive kamer – The Printing House Poshtel

Booking.com

Nieuwsgierig? Actuele beschikbaarheid en prijzen vind je hieronder met een druk op de knop

Booking.com

Terugvlucht via Bangkok – Hotel Vismaya Suvarnabhumi

Na een lange reisdag vanuit de Filipijnen terug naar Bangkok komen we ’s avonds laat in Bangkok aan, om de volgende ochtend terug naar Amsterdam te vliegen. We hebben dus alvast 1 nacht geboekt in dit hotel. Het ligt vlakbij het vliegveld en is perfect om even een goede nachtrust te pakken.

Kosten Hotel Vismaya Suvarnabhumi

We betaalden voor 1 nacht in dit hotel inclusief ontbijt 40 euro (inclusief shuttle naar het vliegveld).

Prive kamer – Hotel Vismaya Suvarnabhumi

Nieuwsgierig? Actuele beschikbaarheid en prijzen vind je hieronder met een druk op de knop

Booking.com

Aankomst Coron – Westtown Resort

In de eerste instantie waren we van plan niets te boeken en lekker op de bonnefooi naar Coron te gaan. Maar tijdens wat research vooraf (voorpret door alvast leuke plekken te zoeken en opslaan op google maps) kwamen we er al snel achter dat goede accommodatie op Coron / Busuanga vrij schaars is. We kozen er dus voor om nu alvast de goede hotels vast te leggen voor de 5 nachten op Coron.

De eerste 2 nachten verblijven we bij Westown Resort. Iets meer luxe omdat we na 5 dagen primitief op een bootje waarschijnlijk wel toe zijn aan comfort en omdat de locatie goed is om het e.e.a. te regelen voor de overige dagen op Coron / Busuanga. We willen namelijk gaan duiken bij enkele 2e wereldoorlogse scheepswrakken. In de regio liggen veel Japanse oorlogsschepen die met een PADI open water al binnen bereik liggen. Doen dus!

Kosten Coron – Westtown Resort

We betalen voor 2 nachten in dit hotel inclusief ontbijt 125 euro. Als je verder vooruit boekt (4 maanden of meer) zijn de prijzen bijna de helft. Vroeg boeken loont dus in dit geval.

Nieuwsgierig? Beschikbaarheid en prijzen vind je hieronder met een druk op de knop

Booking.com

3 dagen rust – Al Faro Cosmio Hotel

Om de laatste 3 dagen van onze reis goed af te sluiten, pakken we ditmaal een prachtig hotel wat alleen bereikbaar is per boot. Het ligt op een heuvel met uitzicht op de baai. Het is er heel rustig en omgeven door mooie natuur. De perfecte plek om echt even tot rust te komen. De volledige Blog over Al Faro Cosmio vind je hier.

Kosten Al Faro Cosmio Hotel

We betalen voor drie dagen in dit prachtige resort inclusief ontbijt 210 euro,

Al Faro Cosmio Hotel

Nieuwsgierig? Beschikbaarheid en prijzen vind je hieronder met een druk op de knop

Booking.com

5 dagen eiland hoppen vanaf El-Nido naar Coron

Omdat we deze tour echt heel graag willen doen en deze al maanden van tevoren volgeboekt is, ontkomen we er niet aan dit ver vooruit al vast te leggen. We gaan vanuit El Nido 5 dagen de boot op, compleet ‘off the grid’. Dit doen we samen met een groep van ongeveer 24 personen. Je gaat 5 dagen lang kleine bewoonde en onbewoonde eilandjes bezoeken om te snorkelen en te ontdekken. Enkele jaren geleden deden we al 2 leuke eiland tours in El Nido en na de geweldige 4-daagse boottocht van Bali naar Komodo smaakt het echt naar meer. Nu al super veel zin in!

Kosten van de boottocht van 5 dagen en 4 nachten

We betaalden voor deze tour van 5 dagen 4 nachten inclusief alle maaltijden en drankjes (met uitzondering van bier / wijn / likeur) ongeveer 500 euro per persoon. Andere aanbieders doen het voor 100 of zelfs 200 euro minder, maar TAO staat qua service, eten en comfort op nummer 1. We betalen daarvoor graag iets meer.

Tao experience – chillen op de zeilboot

Ook een eiland hopping tour boeken in de regio El Nido of Coron? Check de beste deals van het moment hieronder!

 

Kostenplaatje van deze reis door zuid-oost Azië tot nu toe

Ongeveer 950 euro per persoon aan vliegtickets;
Kleine 500 euro per persoon voor de 5-daagse boottocht;
Ongeveer 275 euro persoon aan accommodatie kosten (9 nachten).

Welke kosten moeten we nog maken?

Wat nog overblijft, is het boeken van accommodatie voor de 15 overige nachten, en het zakgeld natuurlijk. Met name in Maleisië (Borneo) moet alles nog geboekt worden, maar dit doen we hoogst waarschijnlijk ter plekke. Gezien de enorme beschikbaarheid en lage prijzen, wachten we daar nog mee.

UPDATE maart 2023:

Inmiddels hebben we meer leuke blogs geschreven over deze reis. Vlieg met (onze drone) mee over de Jungle in Borneo tijdens de zonsopkomst. Neem een kijkje diep in de jungle van Brunei bij het Ulu Ulu resort en lees wat er allemaal te doen is in Kuching, Sarawak (borneo) en Kota Kinabalu (Borneo). Ook hebben we de beste tips en rooftop bar in Bangkok gevonden en verbleven we op het prachtige Coron, Filipijnen.

Heb je nog vragen of opmerkingen over deze reis? Laat dan een berichtje achter in de reacties hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!