De prachtige Plitvice meren (UNESCO Werelderfgoed) in 4 seizoenen

De Plitvice meren zijn zo mooi, je kunt het tijdens je roadtrip door Kroatië echt niet overslaan. De Plitvice meren zijn ’s werelds natuurlijke erfgoedsite die sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De schoonheid van het Nationaal Park van Plitvicemeren ligt in de zestien meren, onderling verbonden door een reeks watervallen en gelegen in diep bosgebied met verschillende diersoorten. Tijdloze schoonheid van watervallen, elk van de 4 seizoenen ervaar je het nationale park op een andere manier.

De plitvicemeren zijn sinds 1949 een beschermd natuurgebied en nationaal park. Vanuit de Dinara-bergen rijdt je richting het Plitvice nationaal park in de regio Lika. De rit is zeer schilderachtig en pittoresk en onderweg kan je beide in alle rust bewonderen. De kust waar dramatische kalkstenen kliffen uit de diepte oprijzen en eilanden net voor de kust zijn verspreid, evenals diepe bossen met weelderige en groene vegetatie.

De meren zijn te voet bereikbaar via onverharde paden en looppaden. De bovenste meren zijn spectaculaire smaragdgroene en saffierblauwe kleuren die de ene waterval nog mooier maken dan de andere. Het voelt als een oneindige parade van mooie momenten en ontzagwekkende bezienswaardigheden. Nadat je het grootste meer genaamd Kozjak Lake hebt bereikt, ga je aan boord van een elektrische boot en glijd je in alle rust over een meer. De Plitvice meren is één van de mooiste plekken die je ooit hebt bezocht. De kleur van het water, dat verandert van smaragdgroen in aquablauw, is gewoonweg fascinerend. En het is zo helder dat je er gemakkelijk doorheen kunt kijken en veel kleine vissen kunt spotten.

Plitvice in de lente

Plitvice in de zomer

Plitvice in de herfst

Plitvice in de winter

Ikzelf ben er in de lente, zomer en herfst geweest. Tot nu toe is de herfst door de vele kleuren mijn favoriet. De winters in Plitvice kunnen erg streng zijn en wanneer er veel sneeuw valt en de watervallen in zijn geheel bevriezen zorgt dat voor werkelijk unieke plaatjes. Ik kan dan ook niet wachten om nog een keer in de winter te gaan. Welk seizoen past het beste bij jou? In welk seizoen zou jij graag Plitvice willen bezoeken? Ook wil ik graag nog eens de omgeving van de Plitvice meren verder ontdekken, jij ook?

Meer Kroatië?

Dit blog is onderdeel van een hele reeks blogs over Kroatië. Bezoek onze Kroatië pagina voor meer informatie over Kroatië, haar inwoners, het klimaat en nog veel meer. Zie je daar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!