Op vakantie naar Curaçao in Corona tijd

Curaçao was pre-corona hét vakantieland voor Nederlanders. Een ideale plek om even 10 of 14 dagen bij te komen van alle hectiek. Heerlijk aan het witte strand met blauwe zee. Met praktisch het hele jaar mooi weer, kun je er altijd terecht voor een zon, zee en strandvakantie. Iets waar zelfs de doorgewinterde backpacker wel eens behoefte aan heeft. In dit artikel vertellen we je meer over vakanties naar Curaçao in corona tijd.

vakantie naar Curaçao in Corona tijd

Beste reistijd voor Curaçao

Je kunt Curaçao het best bezoeken in de periode december tot en met april. Dit is het hoogseizoen van Curaçao. In deze periode valt er iets meer regen dan de rest van het jaar, maar deze regen zorgt er ook voor dat de maximum temperaturen iets dalen tot zo’n 29℃.

vakantie naar Curaçao in Corona tijd
vakantie naar Curaçao in Corona tijd

Maar hoe zit het nu, in tijden van COVID-19, met het reizen naar Curacao? Wij zochten het voor je uit.

Voor vertrek

Per 1 juli is reizen vanuit Nederland naar Curacao weer mogelijk. Hier zitten echter wel wat haken en ogen aan. Zo dien je als reiziger een gezondheidsverklaring van het RIVM in te vullen en mee te nemen. 

Verder moet je een “Public Health Passenger Locator card” en immigratiekaart in vullen. Deze kun je vinden op www.gobiernu.cw. Daarnaast dien je een negatief resultaat van een COVID-19 test te kunnen overhandigen. Deze test mag uiterlijk 72 uur voor vertrek afgenomen zijn.

Als laatste wordt er gecontroleerd of je in de 14 dagen voorafgaand aan je vakantie, niet in een gebied bent geweest met “wijdverspreide transmissie van het COVID-19 virus”. 

Curaçao geeft maximaal 10.000 reizigers toegang tot het eiland om het zorgsysteem minimaal te belasten. Dit geldt voor de maand juli en kan in de maanden daarna wellicht worden verhoogd als het goed gaat. Hou deze regels goed in de gaten als je een vakantie naar Curacao boekt.

Op Curaçao zelf?

Op Curaçao zelf gelden er ook andere regels dan normaal. De regels zijn vergelijkbaar met het ‘nieuwe normaal’ hier in Nederland. Er wordt gevaagd om regelmatig je handen te wassen en twee meter afstand te houden. In gevallen waar dit niet mogelijk is, dien je een mondkapje te dragen. 

Hier nog een aantal regels/tips:

  • krijg je tijdens je verblijf last van één van de symptomen die te maken kunnen hebben met COVID-19? Bel dan het lokale telefoon nummer 9345
  • Zodra je positief test op COVID-19 zul je onmiddellijk in quarantaine geplaatst worden. 
  • Voor het bezoeken van bars, restaurants en/of andere horeca bedrijven word je verzocht te reserveren. 

Check deze sheet van het Curaçao tourist board voor meer informatie. Mocht je na het lezen van deze informatie denken: “Dat klinkt goed. Ik wil naar Curaçao”, dan is dit een goed moment om te gaan. Op vakantie naar Curaçao in Corona tijd is namelijk erg aantrekkelijk.

vakantie naar Curaçao in Corona tijd

Omdat er maar een beperkt aantal reizigers het land in mogen, heb je het eiland nagenoeg voor jezelf. Je kunt dus genieten van de prachtige stranden, het goede weer en de bezienswaardigheden van Curacao zonder dat je overlopen wordt door andere reizigers. En door alle omstandigheden is de kans groot dat je een mooie vakantie deal kunst scoren ineens heel groot geworden.

Meer handige reistips?

Klaar om de stap te maken? Dan kan de voorbereiding pas echt beginnen. Allereerst is het handig om te weten hoe je je koffer of backpack super efficiënt inpakt. Daarnaast hebben we vijf handige reis-apps voor je verzameld welke onmisbaar zijn tijdens je vakantie. Neem je een drone mee op je vakantie naar Curaçao of ben je van plan om er één aan te schaffen? Lees dan meer over de top 5 vakantie drones. Tot slot is het van belang dat je uitgerust aankomt om je bestemming, lees daarom absoluut onze 5 tips om lekker te slapen in het vliegtuig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!