4x must see plekken in Duitsland voor deze zomer

Liever niet heel ver reizen in deze Corona periode en lekker dichtbij huis genieten? Dan raad ik je aan om naar buurland Duitsland te gaan. Je kunt met de auto of met het openbaar vervoer gaan. Ik heb een tijdje lang blogs geschreven voor de FlixBus en ik had de mogelijkheid om gratis te reizen. Die kans heb ik dan ook met beide handen aangepakt en zo ontdekte ik elk weekend een andere topstad in Duitsland. Ik heb mede dankzij FlixBus ontzettend veel steden gezien in Duitsland. In deze blog neem ik je mee naar 4 prachtige steden in Duitsland die indruk op mij hebben gemaakt.

1. Garmisch Partenkirchen – Eibsee

Vroeger dacht ik altijd dat ik van de stedentrips en zon, zee, strand was. Sinds enkele jaren heb ik ontdekt dat ik echt een natuurmens ben. Toen ik op Instagram een kiekje zag van de Eibsee wist ik het meteen. Dit was niet alleen een meer, dit was pure magie. Ik moest hier naartoe, het maakte me niet uit of het ver was. Ik moest deze plek zien! Zo stapte ik vanuit Amsterdam in de Flixbus en de volgende dag was ik aangekomen in het schattige dorpje Garmisch Partenkirchen.

Vanaf Garmisch Partenkirchen heb ik de bus gepakt naar Eibsee. Het busticket kostte voor een retourtje ongeveer 10 euro en de rit duurde ongeveer 30 minuten. Ik keek mijn ogen uit, ik wist niet dat er zo’n mooie natuur in Duitsland was! De foto’s zeggen alles.

Eibsee
Eibsee

Naast wandelen in de natuur kun je ook zwemmen in het meer. Vergeet je zwemkleding dus niet! Tevens is het mogelijk om fietsen of kano’s te huren.

Ik koos ervoor om te gaan zwemmen in het meer. Eibsee is een plek die ik nooit, maar dan ook nooit ga vergeten.

Ik ben er altijd zo enthousiast over dat mijn vrienden soms denken dat ik een verkooppraatje houd als ik erover praat.

2. München

Jaarlijks wordt het Oktoberfest gehouden in München. Ik heb München in juni bezocht. Wow, wat is dit een wereldstad zeg en wat een diversiteit! Hotspot nummer één in München is toch wel het Marienplatz.
Dit plein is zo indrukwekkend. Dagelijks komen hier veel toeristen naartoe, omdat de architectuur waanzinnig is in Duitsland.

Naast de architectuur is het een feit dat je lekker kunt genieten van eten en natuurlijk is er BIER! Overal in de stad kun je dan ook bierhuizen vinden. Tip voor de surfers onder ons. Ga naar de Eisbach Wave. Hier kun je surfen in het water. Ook als je niet surft is het wel gaaf om een kijkje te nemen.

3. Neurenberg

Dé stad die bekend staat om cultuur. Vanuit München vertrok ik naar Neurenberg. Ik had niet heel veel tijd om deze culturele stad te bekijken.

Juist omdat ik zo weinig tijd had wilde ik er alles uit halen. Ik ging naar het VVV kantoor en kreeg daar een map van Neurenberg. Bij het stadskantoor kon je een stadsrondleiding boeken. Alles in Neurenberg is op loopafstand, dus ik ben de stad op eigen houtje, slenterend gaan verkennen. Ideaal!

Uitzicht vanaf de Kaiserburg

Voor mooi uitzicht ga je naar het kasteel van Neurenberg, ook wel de Kaiserburg genoemd. Dit kasteel ligt op een heuvel en je moet er moeite voor doen om er te komen, maar je wordt dan ook beloond met een spectaculair uitzicht! Verder is het een aanrader om de Sint Sebalduskerk en de Onze Lieve Vrouwenkerk te bezoeken.

4. Bremen

Ik heb Bremen al 3 x bezocht. Deze stad is knus en niet heel ver van Groningen. Wat Bremen leuk maakt zijn de smalle straatjes en de straatartiesten die de straten opvrolijken. De dom van Bremen en het stadhuis zijn op loopafstand van elkaar en niet te missen!

Een leuk kunststraatje is de Böttcherstrasse. Deze straat zit vol met kunstwinkels en het is zo leuk om hier doorheen te slenteren.

Bremen

Het oudste district van Bremen is het Schnoor Viertel. Toen ik er was waren hier allemaal fotografen om leuke kiekjes te schieten.

Leuke eettentjes in Bremen

Wie houdt er nou niet van lekker eten en drinken? In Bremen is er voor ieder wat wils! Bij Paulaner’s an der Schlachte hebben ze letterlijk van alles. Mijn aanrader is de vegetarische schnitzel. Bij Vengo die Gemüseküche en de Veganbar kun je goed vegetarisch eten. Lekkere toetjes eet je bij café Knigge. Leuk weetje is dat biermerk Beck’s oorspronkelijk uit Bremen komt. Houd je niet echt van alcohol? No worries, Beck’s heeft ook alcoholvrij bier. Ik zeg prost!

Schnoor

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!