Op vakantie in eigen land: er is genoeg te ontdekken

Wil je deze zomer eens iets anders, of zie je een buitenlandse vakantie even niet zitten? Er zijn ook in ons eigen land meer dan genoeg mogelijkheden om te genieten van een fijne vakantie. Op vakantie in eigen land is helemaal zo gek nog niet!

Heb jij ons eigen land al ontdekt?

Er zijn heel veel mensen die de Spaanse Costa’s op hun duimpje kennen, of je precies kunnen vertellen welke streek in Frankrijk het mooist is om te verblijven. Maar welke plekjes in Nederland het meest de moeite waar zijn? De soorten landschappen die je in eigen land tegen kan komen herkennen, en alle verschillende gebieden en hun unieke natuur waarderen? Dat is er vaak nog niet van gekomen.

Zonde, want je hoeft echt niet naar het buitenland om nieuwe, mooie plekken te ontdekken. Ook in Nederland is ontzettend veel te zien, en zijn er genoeg mogelijkheden om een fijne zomervakantie door te brengen. Zeker nu de zomers ook hier steeds droger en warmer worden, is het helemaal geen gek idee om eerst eens de wereld die zich wat dichter bij je huis bevindt te gaan ontdekken.

Iedere dag iets anders

Ons land is niet groot, maar wel behoorlijk afwisselend als het om het landschap gaat. De Zeeuwse kust lijkt op geen enkele manier op de heuvels die je in Limburg tegen kunt komen. En zelfs binnen de Randstad vind je veel meer verschillende landschappen en steden dan je vooraf kon bedenken.

Het voordeel van het kleine oppervlak van ons landje, is dat je binnen een week vrijwel ieder soort landschap wel gezien kan hebben. Kom daar meer eens om, in een land als Frankrijk of Amerika! 

Wil je genieten van de veelzijdigheid van ons land, dan kun je dit op zich gewoon vanuit je eigen huis doen, zeker als je een beetje centraal woont. Iedere provincie bevindt zich op rijafstand, je kunt zelfs gemakkelijk heen en weer terug op dezelfde dag. 

Krijg je daar geen vakantiegevoel van, en wil je juist even een week (of misschien wel twee) weg van huis zijn? Dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt een caravan huren en deze op een centrale plek in het land neerzetten, om vanaf daar de rest van de provincies te ontdekken. Ook kun je ervoor kiezen om verschillende campings aan te doen, en bijvoorbeeld twee of drie keer van uitvalsbasis te veranderen.

Een camper huren kan ook, en dat geeft je zelfs nog meer vrijheid. Zo rijd je gewoon rond door ons land, met je slaapplek altijd bij de hand. Maak er een mooie rondreis van, en zie het landschap iedere dag weer om je heen veranderen. Nederland heeft meer dan genoeg te bieden!

Meer reistips?

Weet je nog niet waar te beginnen? Op zoek naar inspiratie? Neem dan eerst even een kijkje op onze reistips pagina. Handige reisroutes zijn hier te vinden. Zelf nog tips of vakantie plannen? Nog goede bruikbare tips voor je mede-reizigers? Laat dan hieronder even een berichtje achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!