Los Angeles | 2 | Camperbus Roadtrip West Amerika

Los Angeles is de eerste bestemming in onze camperbus roadtrip door West Amerika. Lees snel verder voor de leukste bezienswaardigheden + budget tips!

Inleiding – Camperbus Roadtrip door West Amerika serie

Beste Lezer! Deze blog over Los Angeles is onderdeel van onze reisroute door West Amerika serie. In deze serie nemen we je in woord, beeld en geluid mee naar alle highlights van West Amerika in ons hippe camperbusje!

Ben je van plan om zo’n te gekke roadtrip te maken met een camper of camperbusje? Lees dan eerst onze blog ‘Reisroute & Tips | 1 | Camperbus Roadtrip West Amerika‘ om te weten te komen hoe de reisroute precies in elkaar zit en waarom we bepaalde keuzes gemaakt hebben.

Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties! Onze redactie of mede-reizigers helpen je graag.

Onze roadtrip camperbus ophalen in Los Angeles

Hippe Camperbus van Escape Campervans

In het westen van Amerika verplaatsen wij onszelf met een Escape Campervan. Het is niet alleen erg handig maar het ziet er nog leuk uit ook! Het bedrijf heeft ongeveer 400 campervans met ieder een eigen paintjob. Die van ons is beklad met zon, zee en strand. Het is een handig vervoersmiddel omdat hij kleiner is dan een reguliere camper. Dat betekend dat je op wegen kan komen die onbegaanbaar zijn voor campers en kan parkeren op de normale parkeerplaatsen.

In de campervan vind je een tweepersoons bed die je ook kan inklappen tot tafel met bankjes. Achterin de campervan zit een keukentje. In het keukentje zit een koelkastje, een gasstelletje en wasbakje. Alles wat je nodig hebt behalve een toilet en douche!

Escape Campervan, het keukentje achterin

Kostenplaatje huren camperbus

Kosten? In totaal hebben we voor 27 nachten de campervan gehuurd. We zaten 500 mijl over ons limiet heen en er moest dus +- 125 dollar worden bijbetaald voor de extra miles. Inclusief de extra milage kosten, verzekering en alle andere kosten kwamen we uit op $2041,- dollar, wat omgerekend zo’n €1800,- euro is. In onze situatie komt dit neer op €900,- euro per persoon! Niet slecht voor een maand lang een mobiele plek om te slapen. We hadden dan wel redelijk op tijd geboekt (7 maanden van tevoren) maar als je verder vooruit boekt kan het nog iets goedkoper. Ik heb namelijk de prijzen ongeveer 20% zien oplopen in de twee maanden voor ik ging boeken! Plan dus ver vooruit om de beste deal te krijgen.

Video – Hoogtepunten Los Angeles – 3 min

De leukste tips voor Los Angeles

Los Angeles is een ontzettend grote stad en is er ontzettend veel te zien en te doen. Er moeten dus keuzes worden gemaakt. Wij wilden vooral het echte sunny LA zien en verschillende stranden afgaan. Ook een bezoekje aan Hollywood stond hoog op het lijstje. Hieronder hebben we de leukste highlights en de handigste tips voor je verzameld.

Wat wel of niet te doen in Los Angeles

✓ Koop een simkaartje in de USA! Voor $30,- dollar heb je een T-Mobile simkaartje incl. 5 GB data bij de Walmart
✓ Gebruik Google maps om te navigeren en betaalbare restaurants in je directe omgeving te vinden. Altijd up-to-date en ook niet onbelangrijk –> het is Gratis!
Gratis camperen (met een campervan of camper) doe je bij Walmart!
✓ Zie de Space Shuttle Endeavour van dichtbij in het Science Center. Toegang tot het Science center is Gratis. De Endeavour kun je zien voor de gigantische hoofdprijs van maar liefst $2,- dollar.

X Lees je van tevoren in over LA, want ja er zijn onveilige plekken waar je niet per ongeluk terecht wil komen! Over het algemeen is LA relaxed en veilig maar voorzichtig zijn kan nooit kwaad.

Zonsondergang in de spiegel

Parkeren en Camperen in en rond Los Angeles

In Los Angeles kan je overal gemakkelijk parkeren. In Amerika gaat iedereen met de auto. Op de meest populaire plekken betaal je soms wat parkeergeld. Hoeveel verschilt per stadsdeel. ’s nachts hebben we de campervan vaak geparkeerd bij een Walmart en op een RV-park om te overnachten. Het overnachten bij de Walmart is gratis. Er staat soms een bord met ‘no overnight parking’ maar het wordt gedoogd. ‘S ochtends kan je er dan meteen terecht voor je ontbijt, wifi en toilet. Nice!

Voor een RV-park betaal je met een campervan ongeveer $40 dollar per nacht. Het is vaak ook even rijden omdat ze aan de rand van de stad liggen. Het voordeel is dat je dan wel kan douchen en soms zelfs een duik kan nemen in het zwembad. Aan jou de keus!

Opnames bijwonen van je favoriete TV-serie of talkshow

Downtown Los Angeles

Los Angeles is ‘home of the stars’ en daarom ook de plek waar veel bekende series en films worden opgenomen. Als je nog in Nederland bent, kan je op internet kijken (www.tvtickets.com) wanneer jouw favoriete serie of talkshow wordt opgenomen. Misschien heb je geluk en gebeurd dat op het moment dat jij in Los Angeles bent. Wij zijn grote fans van The Big Bang Theory en hadden het geluk dat op 4 oktober de opnames plaatsvonden!!

Tickets voor opnames van The Big Bang Theory

Erg gaaf om de sterren te zien en hoe deze opnames eraan toe gaan. En bovenal, het is gratis!! Via tvtickets.com kan je de data zien en tickets bestellen. Als de serie erg populair is moet je wel op tijd zijn. The Big Bang Theory was binnen no time uitverkocht.

P.S.: Camera’s of telefoons zijn streng verboden bij de opnames. Alles moet van tevoren worden ingeleverd. We hebben alleen nog onze herinnering en een foto van de tickets. Helaas!

Beverly Hills – Op zoek naar de sterren

Je moet erg geluk hebben om een ster te zien in Beverly Hills, maar je kan het proberen. Wij vonden het vooral leuk om alle dikke auto’s, grote villa’s en dure winkels te zien. In de sportieve wagens zitten, denk ik, vooral toeristen die de auto een dagje huren. De grotere, meer comfortabele auto’s kan je niet eens inzien. Die zijn volledig geblindeerd en je kan alleen maar gokken welke ster er achter het glas zit. Als je de huizen van de sterren wil zien, kan je met een tour The Hills door en zij vertellen je dan waar de sterren wonen. Wij vonden dat niet zo interessant dus wij hebben niet bij de sterren op de stoep gestaan.

Beverly Hills, Los Angeles
Beverly Hills, Los Angeles

Japanners moonen

Terwijl we een lekker ijsje zaten te eten voor het grote Beverly Hills bord kwamen letterlijk om de 2-3 minuten van die grote city sightseeing bussen voorbij vol met toeristen, met name Japanners en Chinezen. We voelden ons even echte celebrities, ik denk dat er in 15 min tijd wel 1000 foto’s zijn gemaakt waar we op staan. Ik kon het niet laten om de stoute schoenen aan te trekken en nog geen minuut later stonden er 2 grote bussen voor onze neus vol Japanners foto’s te schieten.

Ik draaide me om en besloot ze mijn witte billen te laten zien, gewoon omdat het kan. Wij, de mensen in het park en vooral al die Japanners met al hun camera’s hebben er hard om gelachen. Kom je thuis met je mooie foto’s van Beverly Hills, staat 1 of andere gek met zijn blote reet op je foto, priceless! Jammer dat ik er zelf geen kopietje van heb.

Foto’s maken met het Hollywood sign

Het is maar een bordje in de verte, maar toch leuk om met zo’n bekende plek op de foto te staan. Wij reden er met google maps naartoe maar de weg om dichtbij te komen was afgesloten. We zijn toen maar door smalle, steile straatjes gereden om een goed uitzicht te krijgen op het bordje. Dit kan alleen met een auto of campervan, zeker niet met een grote camper! Mooi plaatje toch?

Wat een plaatje! Het Hollywood bord vanuit de heuvels van LA

Griffith Park – Mooie Panorama van Los Angless

Vanaf dit park heb je een goed uitzicht op heel Los Angeles. Er staat op de berg een grote, oude telescoop die niet meer werkt. Wel is er veel informatie over de geschiedenis van de berg, stad en de telescoop. Entree en parkeren is gratis. Het was behoorlijk druk dus het kan even duren totdat je geparkeerd hebt. Het uitzicht was in ieder geval top!

Uitzicht vanaf Griffith Observatory Park

Fietsen huren bij Long Beach, Los Angeles

Op veel plekken kun je fietsen huren voor een paar uur. Registreren ging vrij simpel, download de app (CA Bikeshare) en hoppa je hebt zo 2 fietsen beschikbaar! Kosten? Bijna $6,- dollar per uur, niet heel goedkoop dus maar wel de moeite waard. Lekker stukje fietsen langs het strand was heerlijk in het zonnetje en 28 graden, echt een aanrader!

De Space Shuttle ‘Endeavour’ bewonderen in het ‘LA Science Center’

Wist je dat het meest succesvolle ruimtevaartschip ooit in het Science Center van LA staat? Entree is gratis, voor de Space Shuttle vraagt men $2,- entree. Erg interessant om te zien hoe ze dat enorme apparaat door de straten van LA gemanoeuvreerd hebben naar het Science Center (ze laten een Time-lapse video zien van het verplaatsen van de Space Shuttle. Cool om te zien!)

Los Angeles maakt zijn naam waar, het is (bijna) overal mooi

Vervolg van de roadtrip door West Amerika

Nieuwsgierig naar de volgende bestemming van deze roadtrip? Check dan snel de blog over de The Grand Canyon!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!