Koh Wai

Koh Wai

Wil je heel graag een rustgevend eiland bezoeken? Koh Wai is het eiland die je met de boot of speedboot kunt bereiken. Eenmaal je hier bent wil je niet meer terug, het is net een paradijs. Er is volledig rust hier te vinden, omdat er geen drukte aanwezig is. De reden waarom er geen drukte is, omdat er geen dorpen, wegen, winkels of voertuigen te vinden zijn hier. Er is zelfs geen apotheek, geldautomaat of kledingwinkels. Dus zorg er wel voor dat je alles bij je hebt wanneer je gaat reizen naar hier. Je kunt zeggen dat het net een primitief leven is vooral zonder elektriciteitsvoorziening. Er is gelukkig wel bereik voor internet in het ressort.

Mooiste Koh Wai bezienswaardigheden

Wat Koh Wai mooi maakt zijn de mooie stranden met wit zand. Je kunt er zonder slippers op lopen zonder last te krijgen van je voet. Koh Wai is een geweldige plek om te gaan, maar het hangt totaal van jou af hoe lang je kunt blijven hier zonder elektriciteit en stilte. Je kunt wel heel goed relaxen hier. Koh Wai heeft leuke hutjes in bomen, de mooie Koh Wai bezienswaardigheden. Je geniet ook van hun restaurant met zeevruchten en verse vis. Koh Wai paradise heeft leuke hutten met twee baaien. Hier zijn er restaurants met lange tafels te vinden.

Wat te doen in Koh Wai?

 

Wat is er te doen in Koh Wai. Je kunt veel wandelen in Koh Wai. Naast een van de bungalows heb je een steil land. Als je deze bewandelt kom je door rubberplantages. Je loopt over de heuvel naar Sunset Viewpoint. Ben je moe en wil je zwemmen? Je kunt dan naar de rotsen bij de kust om te zwemmen. Er is helaas geen bars of plekken voor de avond. Als je naar Koh Wai gaat moet je voorbereid zijn wat jou te wachten staat in bepaalde ressorten. Maak daarom een goede keus, want sommige ressorten hebben alleen een bed met klamboe, geen ventilator, geen stopcontact, een douche met koud water en toilet met emmer spoeling. Je krijgt ook een gloeilamp voor verlichting.

 

Activiteiten Koh Wai

Wil je snorkelen dan is dit mogelijk hier in het ondiep water. Je kunt ook over het eiland wandelen. De kustlijn bestaat uit rotsen en kliffen dus genoeg om te beleven. Neem ook zeker je fototoestel mee. Je kunt meedoen met een boottocht als je Koh Wai wilt verkennen, want dat is de enige manier om te verplaatsen hier. Het is heel leuk om te vissen hier, omdat het water ook ondiep is het veilig voor de kinderen. Er is ook nog een grote pier waar je kunt gaan ontspannen. Er is rondom net een eiland die gebruikt wordt om schildpadden te fokken.

 

Bezigheid Koh Wai

Eenmaal er geen stroom is wordt er aangeraden om voor het donker op je plaats te zijn. Alleen twee ressorten hebben de hele dag elektriciteit door middel van een generator, de rest maar enkele uren. Het leven is heel eenvoudig in Koh Wai, maar dat maakt het wel leuker na het alledaagse luxe. Wat te doen in Koh Wai met regen?

Let erop dat je niet tijdens het laagseizoen jouw vakantie boekt. Omdat de meeste eilanden gesloten zijn tijdens deze periode gesloten. Een ventilator is zeker niet nodig in Koh Wai, want de bungalows zijn langs de strand dus genoeg koele bries. Denk je om in je eentje te gaan of juist in een groep. Er is mogelijkheid voor een ieder en zeker ook veilig voor een ieder.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!