Koh Phayam

Koh Phayam is het toeristische plek met vele mooie stranden. Ben je op zoek naar een natuurlijk omgeving dan kun je in Koh Phayam zijn. Koh Phayam is op een na de grootste eiland van Ranong. Het heeft ook nog veel mooie stranden.

Wat deze stranden uniek maakt is dat er helemaal geen auto’s op dit eiland rijden. Je kunt wel scooters en motoren huren. Het is mogelijk om het hele jaar door naar Koh Payam te reizen, maar wil je een kalm weer met blauwe zeeën en zonneschijn dan kun je het beste in november tot april gaan reizen.

Mooiste Koh Phayam bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden vind je in Koh Phayam. Hier heb je de Buffalo Bay, het wordt zo genoemd, omdat de vorm vergelijkbaar is met buffelhoorn. Als het tij laag is kun je over de rotsachtige heuvel klimmen, heel voorzichtig natuurlijk.

De Aow Khao Khwai is verdeeld in noord en zuid. In het Noorden kun je lekker ontspannen en genieten van de omgeving. Het water hier is dieper en daardoor leuker om te zwemmen. Een geweldig zonsondergang plek met een dominante bar.

Het zuiden in tegendeel is rijk aan natuur. Op het strand vind je een groot aantal levende wezens zoals anemoonvissen, krabben en vogels. Hier kun je jammer genoeg alleen tijdens vloed zwemmen. De Koh Phayam bezienswaardigheden zijn prachtig.

Wat te doen in Koh Phayam?

 

Wat is er te doen in Koh Phayam? In Koh Phayam kun je verschillende dingen gaan doen. Zo heb je Aow Mae Mai en Pier. Dit is het middelpunt van alles. Er wordt aan transport en handel gedaan. Je ontbreekt niets wanneer je eenmaal in Aow Mae Mai bent, omdat het beschikt over een pier, restaurants, supermarket, vissersboten en een loket voor het reserveren van kaartjes.

Je kunt ook makkelijk verplaatsen met de motortaxi. Als je op reis gaat verwacht je ook dat je de zonsopgang en ondergang kunt zien, dit kan gelukkig ook hier in Aow Mae Mai.

Activiteiten Koh Phayam

Wat te doen in Koh Phayam met regen? In Koh Phayam kun je met verschillende activiteiten meedoen al hoe het weer is. Aow Yai is de grootste baai, hier kun je surfplanken en kajakken. Je kunt na de activiteiten naar de bars of uitrusten in de goedkope bungalows. Vissen is een leuk sport voor velen.

Dit kan ook in Koh Phayam, je kunt met een goede vangst terug. Wilde je altijd snorkelen? Dit kan in verschillende baaien in de buurt. Hier kun je veel kleine vissen, groep inktvissen en zelf barracuda vinden. Je kunt hier ook wilde dieren gaan zien door een tocht naar het regenwoud. Duiken is hier ook mogelijk, maar het kan alleen van november tot april.

Ook de vogelliefhebbers kunnen hier plezier beleven met de beroemde vogels zoals neushoornvogel, zeearenden, reigers, steltlopers en ijsvogel.

Koh Phayam biedt veel gelegenheid

In Koh Phayam kun je heel veel meemaken. Wil je zwemmen of zonnebaden, er is gelegenheid voor beide. Hou je ook van Thais eten dan kun je behalve het smullen ook leren om Thais klaar te maken.

Als je van surfen houdt dan is het aangeraden om in mei-oktober te gaan naar Koh Phayam, omdat je tijdens deze tijd zeer goede golven hebt. Als je op vakantie gaat in Koh Phayam moet je wel altijd voldoende contant geld meenemen, omdat er hier geen geldautomaten aanwezig zijn.

Het is altijd goed om je eerst te laten informeren hoe het allemaal aan toe gaat voordat je vertrekt naar Koh Phayam. Maar het staat wel vast dat er een vriendelijke bevolking te vinden is in Koh Phayam.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!