Koh Mook

Ben je een eilanden liefhebber dan kun je naar Thailand. Hier vind je een prachtig klein eiland. In Koh Mook kun je volledig jouw rust vinden omringd met palmbomen, gigantische kliffen en stranden. Er is altijd avontuur te beleven in de diepe jungle, ongerepte natuur en kleine dorpjes.

Een fascinerend natuur met gastvrije mensen maakt jouw vakantie tot een onvergetelijk ervaring. Dit eiland is klein en telt ongeveer 2000 inwoners. Er is geen auto nodig, je kunt gemakkelijk met de fiets, te voet of met de scooter.

Mooiste Koh Mook bezienswaardigheden

Er zijn heel wat mooie bezienswaardigheden in Koh Mook. Er wonen hier ongeveer 2000 inwoners en ze leven van toerisme, visserij en plantage. Maar bijzonder bezienswaardig is het stad Baan Koh Mook, hier vind je enkele kleine supermarktjes, gezellige restaurantjes en zelfs een kleine bakker. De stranden van Koh Mook zijn heel mooi.

Er zijn twee hoofd stranden namelijk Sivalai Beach en Charlie Beach. Her Sivalai Beach is een ansichtkaart motief, de mooiste strand van Thailand met een resort. Bij eb is deze zandbank prachtig, je kunt een strandwandeling maken en genieten van het landschap.

Vloed heeft ook een mooi uitzicht vooral wanneer het water tot aan de palmbomen reiken. Charlie Beach is ook een mooi strand om te zien. Het is genoemd naar de voormalige resorts die op dit strand lagen. Op Charlie Beach vind je geen strandbungalows aan de voorkant.

Wat te doen in Koh Mook?

Wat is er te doen in Koh Mook? Er is altijd iets te doen in Koh Mook. Eenmaal in Koh Mook mag je de Emerald Cave niet missen. Als je deze een bezoekje brengt kun je eindelijk zeggen dat je iets hebt gedaan in Koh Mook. Het is heel spannend, omdat je door een 80 meter lange grot moet zwemmen om aan het einde van de groene lagune met een wit zandstrand te bereiken. Wat te doen in Koh Mook met regen? Ook in de regen kun je meedoen hieraan.

Rondom deze strand heb je hoge kliffen en jungle ring. Deze waren ooit de schuilplaats voor piraten. Wat deze grot uniek maakt is dat je alleen zwemmend naar toe kunt gaan. Wil je foto’s maken dan kun je het beste een dry bag meenemen met je waterbestendig camera. Beste tijd om de Cave te bezoeken is 8 uur tot 3 uur Middags. Maar let op dat je de getijden bijhoudt.

Activiteiten Koh Mook

Hou je van snorkelen? In Koh Mook is er gelegenheid om te snorkelen en kajakken. Je kunt meedoen met de longtailboot, deze brengt je naar de koraalriffen en goede plekken om te snorkelen. Je wordt altijd begeleid dus er is niets om te vrezen als je het kunt doen of niet. Tijdens het snorkelen kun je ook nog kleurrijke vissen ontdekken. Je kunt ook meedoen aan jungle trekking. Als je vroeg op pad bent dan kom je ook de apen tegen. Lopen langs een smalle pad die niet altijd goed is maakt jouw trip nog leuker.

Altijd iets leuks in Koh Mook

In Koh Mook kun je niet zo veel meemaken als de andere eilanden, omdat het hier heel klein is. Maar de Koh Mook bezienswaardigheden en activiteiten rondom Koh Mook maakt jouw trip succesvol. Het over vriendelijke bevolking geeft jou meer zin om te blijven in Koh Mook. Je voelt je helemaal op je gemak.

Als je van traditionele eten houdt dan kun je naar de beste restaurants. Er is altijd iets te beleven hier. En je hebt geen groepje nodig, maar kunt dit zelf leuk maken.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!