7x leuke dingen om te doen in Jamaica!

Het o-zo-chille Jamaica!

Bij een vakantie Jamaica dacht ik altijd aan all inclusive hotels en mooie stranden, that’s it. Maar er is echt zóveel meer! In dit blog vertel ik wat je allemaal kunt doen op dit Caribische eiland en mijn ervaring.

Jamaica
Jamaica

Tips en leuke dingen om te doen

Ocho Rios

Dit plaatsje is de ideale uitvalsbasis om diverse excursies op het eiland te doen. Op sommige dagen kan het hier erg druk zijn, omdat dan de cruiseschepen aanleggen. Dus goed om daar rekening mee te houden. Het stadje zelf heeft 2x in de week een markt, waar ik al de échte rasta’s zie haha.

Dunn’s River Falls

Rondom Ocho Rios kun je de waterval Dunn’s River Falls omhoog klimmen, wat echt supertof én verkoelend is. Je loopt maar liefst 180 meter omhoog. Het is echt fantastisch: omgeven door groen en de waterval komt uit op het strand!

Dunns river falls, Jamaica
Dunns river falls, Jamaica

Bobsleebaan: Mystic Mountain

Maar ook vond ik het naar beneden sjeezen van de bobsleebaan in Mystic Mountain erg leuk om te doen. De bobsleebaan ligt midden in het regenwoud. Eerst ga je met een kabelbaan omhoog, vanwaar je al prachtig uitzicht hebt over de baai van Ocho Rios. Dan met de bobslee naar beneden en daarna kan je, als je wilt, alle adrenaline van je afspoelen in het zwembad met panoramisch uitzicht.

Frenchmans Cove – het mooiste strand van Jamaica

Frenchmans Cove

Yes, dit is mijn favoriete strand van de stranden die ik heb gezien! Een verscholen baaitje, met enorm veel groen, heerlijk zacht zand en dan het water met verschillende kleuren … wauw! Het is een privéstrand, dus je betaalt entree (toentertijd 1 dollar) wat het zeker waard is! Een Red Stripe Jamaicaans biertje erbij maakt de setting helemaal af. Wat ik zo leuk vind van dit baaitje, is dat je tussen de locals zit die hun eigen hapjes en drankjes hebben meegenomen. Wat een gezelligheid!

Relaxen op een bamboevlot

Ja, dat lees je goed! Op de Martha Brae-rivier kun je relaxen op een bamboevlot – hoe chill is dat! Er zijn zo’n 100 man die bamboevlotten maken en zich graag over de toeristen ontfermen. Ze maken de vlotten van bamboe uit de bergen en dit duurt zo’n 4 dagen. Mijn captain is Nelson, wat een vriendelijke man! Hij doet dit dus zo’n 3 keer per week en moet 2 á 3 keer in het jaar een nieuw vlot maken. We varen zo’n 1,5 uur over de rivier. Wat is dit genieten zeg: “One love, one heart, let’s get together and feel allright” zingt een captain verderop en alle bootjes beginnen mee te zingen. Ja, dit is écht Jamaica.

Vlotten in Jamaica
Vlotten in Jamaica

Negril: ik ben verkocht!

Voor het ultieme Jamaica-gevoel ga je naar Negril. Hier ontdek je het échte ‘easy way of life’ van Jamaica. Je vindt hier o.a. het enorm langgerekte en bekende Seven Miles strand. Parelwit zand en azuurblauw water. Op het strand vind je allerlei schattige boetiekhotelletjes, restaurants en barretjes. Je komt dan ook vriendelijke en stonede rasta’s tegen die je gedag zeggen – haha! Deze plek is echt zó relaxed, ver van alle grote all inclusive hotels en drukte.

Voor de adrenalinejunkies: Ricks Café

Whaaa, hier kun je van een ziek hoge rots afspringen!! Pfoe, ik sta daarboven en had eigenlijk niet 3x naar beneden moeten kijken. Een, twee, drie … JA! Daar ga ik. Whaaaaa de adrenaline gutst door m’n lichaam. Wat is dit vet. Lekkere reggaemuziek op de achtergrond, een Red Stripe biertje in mijn hand en naar de ervaren cliffjumpers kijken: deze plek moét je geweest zijn!

Hotel tips Jamaica

Psst … ik heb nog wat hoteltips voor je op een rijtje gezet. Van kleinschalig tot grotere hotels waar je niets hoeft te doen: kijk snel!

Facebook groepen Midden en Zuid Amerika

Wist je dat er een aantal super handige Facebook groepen zijn waarbij je snel en gemakkelijk in contact komt met mede reizigers in Midden- en Zuid-Amerika? Of je nu een reis aan het plannen bent en vol in de voorbereiding zit of al lang en breed onderweg bent: een snelle vraag stellen is in een Facebook groep super gemakkelijk. Natuurlijk is het ook leuk om daar je foto’s en ervaringen te delen met je mede-reizigers! Zie je daar ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!