Inle Lake

Bezienswaardigheden Inle Lake

 

Inle Lake is een zoetwater meer dat ligt in het Nyaung Shwe dorp van de staat Shan. Deze is onderdeel van de Shan Hills in Myanmar. Het is het tweede grootste meer van Myanmar, met een oppervlak van ongeveer 116 km2 en heel hoog gelegen, op 880m hoogte. Het meer zelf behoort tot een van de Inle Lake bezienswaardigheden waarvan je kunt genieten op je vakantie.

Dat is de reden waarom Inle Lake populair is onder toeristen. Het is een heel groot meer, dat tussen de bergen in ligt. Terwijl er drijvende tuinen op groeien en huizen op palen gebouwd door de lokale bevolking. Het is een geweldig uitzicht om een drijvend dorp te zien in combinatie met, op een unieke manier pagaaiende, vissers op het meer.

Een ware opvoering van de vissers die vissen met de ene arm en tegelijkertijd peddelen met de andere arm en hun been. Ten zuiden van Inle Lake kun je vele tempels, pagodes en dorpjes bezoeken. Myanmar wordt door weinig toeristen bezocht vergeleken met landen als Thailand of Vietnam. Echter, Inle Lake is wel een trekpleister voor toeristen. Hoewel het primitieve van de plaatselijke bevolking bijna is verdwenen, blijft Inle Lake een van de beste plaatsen die je in Myanmar kunt bezoeken.

De schitterende omgeving en leuke activiteiten zijn vooral belangrijk hierbij.

Mooiste Inle Lake bezienswaardigheden

De drukte van het toerisme ontneemt niets aan de schoonheid van het meer en het gebied. Met een fietstocht rondom het meer kun je genieten van de geweldigste bezienswaardigheden Inle Lake bezit. Hoewel de weg hier en daar hobbelig kan zijn, is het toch een speciale ervaring. Als je volledige afstand fietst van 25 km, kom je voorbij kleine, ambachtelijke dorpjes met supervriendelijke locals.

Nog een bezienswaardigheid is een fantastische zonsondergang meemaken op een van de plekken speciaal bedoeld hiervoor. Je kunt namelijk een deel van het meer oversteken met je fiets in de boot. Waar de oversteekplaats precies is, kun je vragen aan de locals. En dan kun je na je fietstocht de dag eindigen op een plek waar je tot rust komt van een bijzonder mooie zonsondergang.

Wat te doen in Inle Lake?

Wat is er te doen in Inle Lake? Je kunt dus genieten van een geweldige zonsondergang op een leuke spot. Zo een spot is bijvoorbeeld de wijnplantage, die op ongeveer twintig minuten fietsen ligt van Nyaung Shwe. Het is bezoekje dat je niet mag missen tijdens je verblijf in Inle Lake. Je kunt voor slechts 4 euro al van de lokaal geproduceerde wijn proeven. Terwijl je ook nog nootjes ernaast geserveerd krijgt.

Niet alleen de zonsondergang draagt bij aan de sfeer, maar ook het uitzicht op de wijngaarden. Voor de kaasliefhebbers zijn er ook mooie kaasplanken te koop tegen aannemelijke prijzen.

Activiteiten

Inle Lake maakt deel uit van het Nyaung Shwe dorp. Hier word je ook afgezet door de bus en hier vind je het grootste deel van de betaalbare accommodaties. Veel kun je niet doen in het dorp, maar de sfeer is wel heerlijk te noemen. Wat te doen in Inle Lake met regen? Als het regent, kun je lekker gaan eten in bijvoorbeeld Live Dim Sum House. Inle Lake heeft inderdaad een Dim Sum restaurant met allerlei gerechten.

Innlay Hut Indian Food House is een apart restaurant want de eigenaar is een grote fan van Eminem. Overal herinneren ornamenten in het restaurant je aan de beroemde rapper. Wil je liever Westers dineren, dan kun je kiezen voor de Chillax Bistro. Zij serveren ook koffie, lekkere desserts zoals chocolademousse en chocolade fondant. Na gegeten te hebben, kun je verblijven in hotels rond het meer.

Deze zijn echter wel duur, daarom verblijven de meeste toeristen in het Nyaung Shwe dorp zelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!