Hanoi

Hanoi bezienswaardigheden

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en is na Ho Chin Minhstad, de grootste stad van Vietnam. Hanoi ligt in het noorden. Vietnam werd voornamelijk overheerst door Fransen en dat valt nog op in Hanoi. Je kunt het aan de brede boulevards en oude villa’s zien. Ondanks het de tweede grootste stad is met ruim acht miljoen inwoners, kun je het centrum te voet verkennen. Er heerst een uitgelaten drukte.

De mensen zijn vriendelijk en komen zelfs een babbeltje met je maken. Wat ook opvalt, is het labyrint aan smalle steegjes met ertussen zoveel dat nog authentiek is. Als je honger begint te krijgen, ben je snel geholpen aan lekker Vietnamees eten. Want de straten zitten vol met eettentjes. En het is gekenmerkt door mensen die overal zitten op plastieken krukken. Na het eten brand je van de energie om de bezienswaardigheden Hanoi bezit, te bezoeken.

Mooiste Hanoi bezienswaardigheden

Een van de vele Hanoi bezienswaardigheden die je als eerst moet bezoeken is de Old Quarter. Het is grappig, gezellig en een beetje spannend. Grappig is het dat in deze buurt de winkels van elke straat grotendeels een item verkopen. Gezellig is het want er zijn veel eettentjes en los daarvan is er veel architectuur te bewonderen. Bouwsels van Vietnamezen zelf en andere waarin je de Franse invloeden terugvindt. Spannend omdat het ook wel druk is met verkeer.

Vietnam heeft een rijke geschiedenis. De belangrijkste man van het land hierbij is zeker de heer Ho Chi Minh geweest. Hij heeft gezorgd voor de onafhankelijkheid van Vietnam. Als je wat voelt voor de geschiedenis dan is een bezoekje aan het mausoleum van Ho Chi Minh de moeite echt waard. Ho Chi Minh ligt er opgebaard. In de nabijheid hiervan staat de One Pillar Pagoda. Een pagode is een gelaagde toren met meerdere gemeenschappelijke dakranden. Ook leuk om te zien.

Wat te doen in Hanoi?

Nadat je het een en ander hebt gezien in Hanoi, wil je ook wel wat doen. Wat is er te doen in Hanoi? Je kunt kiezen voor een fietstocht bijvoorbeeld door Hanoi. Je kunt een fiets huren en zelf fietsen door Hanoi. Of je laat je leiden door een touroperator. Zo leer je nog meer over Hanoi kennen.

Wie van lekker eten houdt, haalt zijn of haar hart op met de streetfood tour. Zoals eerder aangegeven, zijn er veel eettentjes in Hanoi. Maar welk eettentje biedt traditioneel Vietnamees eten? Of welke biedt het lekkerste Vietnamees eten? De locals wijzen jou de weg wel en je hebt keuze uit meerdere streetfood tours. Zo weet je waar het lekkerste Vietnamees eten bereid wordt, leer je meer over het leven in Vietnam en over Hanoi.

Activiteiten Hanoi

Hanoi heeft nog meer leuke plekken. Zo heeft Hanoi de Train Street wat een smal straatje is, waarbij de mensen heel dicht langs het spoor wonen. Je kunt er ook doorheen wandelen en natuurlijk ook bezichtigen met een treinrit. Een aanrader als je niet weet wat te doen in Hanoi met regen bijvoorbeeld.

Als het geen mooi weer is en je kerken mooi vindt, of een gebedje wilt doen, dan kun je de Saint Joseph Cathedral een bezoekje brengen. Wat je als eerst opvalt is dat dit bouwwerk niet past tussen de Vietnamese gebouwen. Dat komt omdat het door de Fransen in 1884 is gebouwd, daarom de Europese bouwstijl. En als je moe bent van het rondlopen, wandelen en reizen door Hanoi, heb je keuze uit hotels en hostels. Een overnachting in een luxe hotel kost je ongeveer € 50 terwijl verblijven in een hostel ongeveer € 10 kost. Na een goede nachtrust, kun je de volgende dag weer op pad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!