Hoe maak je een Timewarp video met je GoPro + tips

GoPro Timewarp – Met nieuwe reisgadgets komen nieuwe opties! Onlangs heb ik een nieuwe GoPro Hero 8 Black aangeschaft (hier te koop voor 429,-). Met deze nieuwe action camera komen een aantal nieuwe features die ik in Kharkiv, Oekraïne heb getest. Ik heb de nieuwe GoPro Timewarp video functie getest, in het donker (!), en ik moet zeggen dat ik echt verrast ben over het resultaat. Mijn oude GoPro Hero 3 kon echt helemaal niets in het donker en had ook geen beeldstabilisatie met enorm schokkerige beelden tot gevolg. De GoPro Hero 8 is een enorme verbetering en ben ook echt benieuwd wat het gaat brengen qua beeldkwaliteit en stabilisatie als het goed en zonnig weer is.

Tip: Lees ook de blog met Tips voor het inpakken van je gadgets + powerbank.

GoPro Timewarp

Wat is een Timewarp video?

Maar wat is een Timewarp video nu precies? De meeste mensen denken het vaak al te weten, maar verwarren Timewarp met Timelapse. Bij zowel een Timewarp als Timelapse versnel je het beeld van bijvoorbeeld enkele uren naar enkele seconden. Er is echter één heel belangrijk verschil: Een Timelapse is in principe statisch of zo goed als statisch en wordt gefilmd vanaf één plek. Een Timewarp beweegt en kan geeft dus het effect dat je door de tijd reist. Hieronder het verschil in twee video’s

Vergelijking Timelapse vs Timewarp

Timelapse in Noorwegen

Niet mijn eigen video, maar puur om een helder beeld te krijgen van een Timelapse.

Timewarp in Kharkiv (Charkov) Oekraïne

Hieronder mijn eigen video, gemaakt in Kharkiv vorige week. Vanaf 24 seconden in de video begint het Timewarp gedeelte. Je ziet dat ik gewoon door de stad loop terwijl de Timewarp wordt gemaakt. Het is niet super scherp maar dat komt vooral omdat er weinig licht is, daar heeft de GoPro zichtbaar moeite mee alhoewel het enorm is verbeterd de laatste jaren.

Tips Timewarp instellen op je GoPro

  1. Selecteer Timelapse via het snelmenu
  2. Klik onderin op Timelapse en selecteer vervolgens Timewarp.
  3. Pas eventueel de settings aan

Tip: Een belangrijk gegeven is dat de stabilisatie van de Timewarp het beste werkt bij 30x speed. Dit omdat de Camera dan veel materiaal heeft om het beeld softwarematig mee te stabiliseren. Wanneer je bijvoorbeeld een 5x speed selecteert zul je zien dat de stabilisatie echt een stuk minder is. Houd hier rekening mee!

Nu je de settings goed hebt staan is het tijd om te gaan filmen. Ook dit is een uitdaging! Als je bijvoorbeeld om een gebouw heen loopt is het best moeilijk om het centraal in het beeld te houden terwijl je eromheen loopt. Ook ziet het er voor omstanders vaak raar uit; wat is hij nu weer aan het doen? Rechtdoor lopend en de camera opzij op het gebouw gericht, ik kreeg vaak rare blikken van mensen. Maargoed, daar moet je lak aan hebben natuurlijk ?.

Concentreer je op het object dat je filmt en houd je camera zo stabiel mogelijk met twee handen vast voor het beste resultaat. Heel veel succes!

Meer handige gadgets & reistips?

Wat is de beste drone voor op vakantie? Hoe pak je je backpack het beste in? Welke smartphone apps zijn handig op reis? Wat zijn de beste Apps om video te bewerken op je telefoon? We hebben veel handige artikelen op onze Reistips pagina, neem eens een kijkje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!