Down The Rabbit Hole 2019

Is Down The Rabbit Hole het beste festival van Nijmegen? De meningen daarover zijn verdeeld, maar leuk is het zeker! In vergelijking met bijvoorbeeld de Nijmeegse vierdaagse / zomerfeesten (groots en gratis) is DTRH een leuk alternatief / kick-off van het zomerseizoen. Het prijskaartje voor een heel weekend bedroeg dit jaar 169 euro. Een fors prijskaartje, maar daar krijg je veel voor terug!

Ook leuk om te lezen: Top 5 – De vijf beste Cafés in Nijmegen!

Er zijn namelijk maar weinig festivals in Nederland die qua sfeer en toegankelijkheid zo dicht bij de Nijmeegse vierdaagsefeesten in de buurt komen. Pak de vierdaagsefeesten, voeg daar een aantal top artiesten, kunst en ‘secret optredens’ aan toe en je hebt de vierdaagsefeesten in het groot: Down The Rabbit Hole, dus. Een lekker links feestje waar iedere hippie, student, academicus, bomenknuffelaar, vader of moeder lekker zijn gang kan gaan en waar je (tot op heden) echt nooit iets vervelends en/of iets van agressie tegen zal komen.

De muziek op Down The Rabbit Hole is zeer divers en je kent vaak meer dan je denkt

Voor de meeste buitenstaanders die nog niet eerder op DTRH geweest zijn is DTRH een hippie feestje met hula hoops, bomenknuffelaars, Flakka (wat een bullshit trouwens, goedkoop scoren is ook een vak) en andere vage muziek.

Niets is echter minder waar. Door de jaren heen is gebleken dat DTRH ieder jaar weer een zeer divers muziekaal aanbod weet voor te schotelen. Van lekkere meezingers tot rock en rap maar je kan er ook terecht voor een flinke portie dancehall, latin en zelfs voor electronic / techno is een prominente plek, vooral in de latere uurtjes.

Ik betrap mezelf er elk jaar weer op dat ik ‘denk’ niets te kennen van die hele Line-Up, maar na wat verdiepen en verder luisteren via Spotify kom ik er vaak achter dat ik stiekem toch wel heel veel van de artiesten ken, althans enkele nummers / hitjes van ze.

De Foto’s van DTRH 2019

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Ijs en ijskoude Desperado
Ijs en ijskoude Desperado
Goede voorbereiding is het halve werk
Goede voorbereiding is het halve werk
Flinke rijen bij de ingang
Flinke rijen bij de ingang

Het smoelenboekje!

Podia en concerten

Nog wat leuke random feestplaatjes

Mijn persoonlijke (video) favorieten van DTRH 2019

Hieronder een aantal leuke sfeer impressies van concerten en/of optredens, zowel groot als klein. De eerste is mijn favoriet van het weekend (Frank Carter & The Rattlesnakes) omdat deze band me echt verraste (kende het amper) en omdat de pit gewoon rocken en absurd lachen en beuken was.

Toch zal je zodra je verder naar beneden scrollt al snel merken dat de genre’s echt enorm uiteen lopen. Dit lijstje even door zappen geeft je dus direct een goed beeld van het DTRH festival, check it out!

Frank Carter & The Rattlesnakes – 2x een absurde pit, ken de nummers niet eens!

Matt Corby – Resolution & Miracle Love

Duizenden mensen die meezingen op Bob Marley in de Teddy Widder

Saturnight Selection in de Teddy Widder losgaan op knetterlijpe techno

De strandtent, kleinschalig met lekkere minimal techno

The Roots

Alle klassiekers kwamen voorbij, de regen maakte op dat moment niemand wat meer uit. Stilstaan was geen optie, het ging lekker ouderwets los!

Underworld – Born Slippy en meer

The Editors – Papillion (sleep twitch)

De Staat – Nijmeegse roots en vaste prik op DTRH

De Staat is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van Nederland’s tofste export producten en trekt wereldwijd volle zalen. Ook zijn ze elk jaar weer te vinden op DTRH en dit jaar stonden ze zelfs op het hoofd podium. Vorig jaar hadden we nog het geluk De Staat in een kleine secret show op DTRH mee te maken (voor pakweg 100 man) waarbij het dak er letterlijk af ging en we springend door de vloeren zakte. Wat een geweldige ervaring.

Dit jaar werd het groots op het hoofd podium en daarom heb ik voor De Staat net wat meer video’s toegevoegd dan voor de rest. Geniet ervan!

De Staat – Kitty Kitty

De Staat ft Luwten – Tie Me Down

De Staat – Help Yourself

De Staat – Input Source Select

De ‘concurrentie’ – andere leuke festivals in Nijmegen

Als ik zeg het beste festival van Nijmegen moet ik natuurlijk ook zeggen waar ik het mee vergelijk. Er zijn jaarlijks veel leuke feestjes in Nijmegen. Het Bevrijdingsfestival, Emporium, Het Zusje van Debbie, Drift, Oranjepop en We Love The 90’s om maar even een paar te noemen. Op Emporium en We Love The 90’s na zijn deze festivals allemaal wel een stuk kleinschaliger in vergelijking met DTRH. Het bevrijdingsfestival en Oranjepop zijn qua sfeer en muziek genre’s redelijk vergelijkbaar, lekker divers en een tikje alternatief.

Het Zusje van Debbie & Drift zijn meer gericht op techno/electro en lekker dansen, maar behoudt toch een lekker eigen en alternatief sfeertje. Ga je voor de Hollandse meezingers en de echte trance & dance krakers, dan ben je bij Emporium en We Love The 90’s aan het juiste adres.

Let wel op: De sfeer is ook bij de 2 laatst genoemde festivals goed, maar lijkt in de late uurtjes toch vaak om te slaan naar agressie. Op Dumpert.nl en YouTube zijn (helaas) voldoende voorbeelden te vinden van de vele vechtpartijen die op beide festivals hebben plaatsgevonden, ook het afgelopen jaar weer. Heb je wel zin in het feestje maar niet in het gezeik? Zorg dan dat je op tijd weg bent…

Volgend jaar ook naar Down The Rabbit Hole? Hieronder wat praktische informatie

De volgende editie van Down The Rabbit Hole ligt al vast en zal zoals elk jaar plaatsvinden op de vakantiepark De Groene Heuvels te Beuningen.

Tot volgend jaar op DTRH 2020!

Tot volgend jaar op DTRH 2020!
Tot volgend jaar op DTRH 2020!

Volg ons op Facebook! Ook zijn we te vinden op Instagram en Twitter. Zie je daar!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!