Cecil Alliance Foundation – Dierenwelzijn waarborgen met IoT en blockchain technologie

Cecil Alliance Foundation

Blockchain, IoT en dierenwelzijn.

Blockchain is het modewoord van 2018 & 2019. Iedereen heeft het erover en iedereen is ermee bezig. Blockchain heeft met de komst van de bitcoin al bewezen dat het een technologie is die in de toekomst niet meer weg te denken is. Toch is met blockchain veel meer mogelijk dan alleen de bitcoin. VeChain NFC & RFID chips hebben bijvoorbeeld al laten zien dat blockchain ook heel goed gebruikt kan worden in de retail en supply chain. Het kan zelfs een uitstekende tool zijn voor het monitoren van elektrische auto’s en het aanmoedigen om zuinig om te gaan met (groene) energie. Maar hoe en waarom gaat Cecil Alliance de blockchain en IoT technologie toepassen in het kader van dierenwelzijn? Cecil Alliance Foundation legt uit hoe het zit, maar voordat je verder leest eerst even deze prachtige teaser video.

Liefde voor dieren

Dit kunnen huisdieren zijn zoals honden en katten, de wilde dieren zoals apen en olifanten waarvoor je bijvoorbeeld speciaal naar Thailand afreist, maar ook vee speelt dagelijks een grote rol in ons leven door middel van dierlijke consumptieproducten. Dierenwelzijn heeft de laatste decennia veel meer aandacht gekregen van zowel de ‘normale’ mens als op politiek gebied. In 2009 werd door de Europese Unie in het verdrag van Lissabon opgenomen dat dieren worden erkend als ‘’dieren met gevoel’’. Dit is een grote stap maar nog niet genoeg. 

Schrikbarend veel dierenleed

Er is schrikbarend veel dierenleed in de wereld door de aandoening van mensen“.

Kippen die worden opgehokt, massaslachting van dieren na een virusuitbraak, dieren die enkel leven voor traditionele medicijnen productie, koeien met een slecht leven maar het vlees ervan wordt verkocht met een ‘’beter leven’’ label of keurmerk, huisdieren te ver worden doorgefokt met alle gevolgen van dien, Cecil de wereldbekende leeuw die werd gedood met toestemming na een betaling van 50,000 dollar in 2015, de wildlife populatie in het algemeen is sinds 1970 afgenomen met 60%! Zo zijn er oneindig veel voorbeelden te noemen.

Blockchain technologie voor dieren

Blockchain technologie gaat een vuist maken ten behoeve van dierenwelzijn“.

Er kan worden geconcludeerd dat er meer nodig is dan een verdrag, spotjes op TV of de radio en emotionele verhalen op het internet om een betere wereld te creëren voor dieren. Het wordt tijd dat er één vuist wordt gemaakt om dit aan te vechten. Startup Cecil Alliance Foundation (CAF) is ervan overtuigd dat het een innoverende oplossing heeft bedacht om als eerste initiatief wereldwijd deze problemen aan te pakken doormiddel van blockchain, IoT (Internet of Things) en gebruiksvriendelijke dApps (decentrale applicaties) waarin ‘Dierendata’ centraal staat en verder uitgelicht zal worden hieronder.

“Stel u eens voor dat dieren invloed hebben op hun eigen welzijn en data”.

Cecil Alliance Foundation en haar partners geloven stellig dat dit kan worden bereikt met tokens in combinatie met bovengenoemde technologieën. Enkele praktische voorbeelden:

1. Huisdieren

“Hondenfokker ‘Piet’ die jaarlijks circa 200 honden verkoopt in Nederland doormiddel van een digitaal paspoortsysteem van CAF”.

Piet maakt een profiel op de Cecil Alliance Foundation platform, registreert all zijn honden inclusief alle variabelen zoals vermeld in de huidige boekjes/paspoorten dit zijn bijvoorbeeld: de stamboom, medische historie, trainingen, onderzoeken etc. Iedere hond van Piet krijgt een eigen ‘data asset’ (blockchain ID met wallet) op de blockchain aan de hand van deze gegevens. Piet is verplicht om een minimaal aantal tokens per periode te storten op het blockchainadres van ieder hond (enkele euros per jaar).

“Piet geeft de autorisatie aan de dierenarts, paspoortuitgever, onderzoeker, hondentrainer, etc. om data te mogen schrijven via de applicatie naar de blockchain ID van iedere specifieke hond”.

In ruil hiervoor krijgen de ‘data toevoegende’ personen/bedrijven een incentive in tokens dat wordt afgeschreven van de blockchain ID van de hond. Cecil Alliance Foundation’s systeem werkt niet enkel efficiënter maar is ook transparant doormiddel van blockchain. In het huidige systeem kan iedereen in paspoorten schrijven, ondertekenen en bestempelen, en fraude is aan de orde van de dag. Het is geen grote switch van papieren paspoortjes naar een simpel werkende applicatie. We raken meer en meer gewend aan onze telefoon, apps en bijbehorende technologie. Het digitaliseren van dergelijke processen en paspoorten is slechts een logische vervolgstap.

Dit resulteert in dat de honden van Piet meer data krijgen, meer aandacht krijgen door de volledige transparantie van de blockchain en zo de welzijn van zijn honden positief stimuleert. In ruil voor Piet, zijn honden zijn makkelijker te verkopen omdat hij een transparante inzicht kan geven in de ‘’volledige’’ historie van zijn honden vergeleken met honden die niet op de blockchain staan.

2. Wilde dieren

Cecil de werelds meest populaire leeuw die stierf of 2 juli 2015 in Zimbabwe en beschermt had kunnen worden als het zijn eigen leven beter had kunnen beschermen tegen jagers“.

De zorgdragers van Cecil hadden na het aanmaken en verifiëren van hun organisatie profiel Cecil kunnen registreren op de Cecil Alliance Foundation. Cecil had zijn eigen blockchain ID kunnen hebben met eigen beheerde data en tokens. Onderzoekers en miljoenen toeristen zouden bijvoorbeeld data kunnen inzien van Cecil voor tokens t.w.v. een paar cent in ruil. Iedereen wereldwijd had daarnaast direct tokens als donatie kunnen storten naar de wallet van Cecil zelf. Maar wat zou Cecil toch moeten met tokens met waarschijnlijk een waarde van meer dan miljoenen euros door zijn populariteit? Cecil en zijn zorgdragers hadden beveiligers en extra veiligheidsmaatregelen kunnen inkopen in ruil voor tokens. Deze voorzieningen hadden dan direct betaald kunnen worden door Cecil zelf. Wildlife heeft net als ons recht op bescherming en leven, dit is dan ook relevant voor andere soorten wildlife.

3. Vee, voedsel en keurmerken

“Josje loopt in de supermarkt en heeft zijn twijfels bij een ‘beter leven’ keurmerk dat op een pakje rundvlees staat“.

Europeanen worden steeds bewuster met eten, niet enkel omdat het gezonder is maar ook vanuit dierenwelzijn perspectief. In dit geval wilt Josje weten hoe de desbetreffende koe nu daadwerkelijk heeft geleefd. ‘180 dagen per jaar buiten’, maar hoe kan dit geverifieerd worden?

Cecil Alliance Foundation biedt veehouder Willem simpele dApps aan waarbij hij na het aanmaken van een bedrijfsprofiel al zijn koeien kan registreren in enkele klikken. Willem kan met 1 klik alle koeien voorzien van een klein aantal tokens om de iedereen in de keten te belonen voor het schrijven van data. Iedere koe krijgt een eigen blockchain ID. Vervolgens kan met een paar klikken eenvoudig NB-IoT worden besteld die geprogrammeerd is aan de hand van blockchain ID van de koe. (Een NB-IoT chip is een minuscule chip die via een standaard 3g verbinding met de blockchain kan verbinden).

“Vanaf de geboorte tot aan consumptie van de koe wordt precies bijgehouden hoeveel dagen en het aantal meter de koe heeft gelopen. Waar de koe heeft gelopen, het aantal dagen dat de koe heeft geleefd, of de koe gezond was en of er bepaalde audits zijn gedaan”.

In combinatie met QR codes op verpakkingen (gelinkt naar de blockchain ID van de koe) kan Josje met een gerust gevoel rundvlees kopen in de supermarkt wetende dat de koe een beter leven heeft gehad. We praten hier niet meer over win-win, maar win-win-win situatie: de koe, Josje en de boer.

Tot slot

Zoals u kunt lezen heeft de technologie enorme mogelijkheden. Bovenstaande voorbeelden zijn pas het topje van de ijsberg. Cecil Alliance Foundation heeft een enorme SCOPE. Dit betekent niet dat Cecil Alliance Foundation focust op ieder mogelijk probleem dat zich afspeelt in de dierenindustrie. Op horizontaal niveau biedt het alle stakeholders een infrastructuur en simpele tools aan om actief met blockchain en andere technologieën de dierenwelzijn te bevorderen op globaal niveau. Dit is volgens Cecil Alliance Foundation enorm belangrijk, blockchain is in een fase dat er daadwerkelijk adoptie moet gaan plaatsvinden. Dit kan enkel door het gat te verkleinen tussen de traditionele wereld en blockchain doormiddel van makkelijk te gebruiken dApps voor alle mogelijke doelgroepen van jong tot oud.

Meer weten?

Houdt dan de online kanalen van Cecil Alliance Foundation in de gaten voor meer informatie. De foundation zal daar meer informatie delen over de geplande ICO op het VeChain netwerk en tevens zal de whitepaper binnenkort gepubliceerd worden. Klik op bovenstaande afbeelding om direct naar de officiële website te gaan.

Website: www.cecilalliance.com
Telegram: @CecilAlliance
Twitter: www.twitter.com/Cecil_Alliance
Medium: https://medium.com/@cecilalliancefoundation


Please feel free to donate some VeChain love!

VET: 0xe0429974DF1f43288bF16eE29004686f64fDBa2A

VTHO: 0xe0429974DF1f43288bF16eE29004686f64fDBa2A


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!