De goedkoopste bitcoin van Nederland kopen via Bitvavo

De goedkoopste bitcoin

Iedereen is op zoek naar de beste koers, de goedkoopste bitcoin en de beste deal. Maar in hoeverre ben je eigenlijk in staat om zelf de goedkoopste bitcoin te vinden? In de realiteit zal je voor de beste deal tientallen schermen naast elkaar open moeten houden, alles constant moeten refreshen en overal de KYC procedure zijn doorlopen om snel in te kunnen grijpen wanneer grote prijsschommelingen zich voordoen.

Om een lang verhaal kort te maken: jij kan dit niet. Een bot of API wel. En dat is precies wat Bitvavo voor je doet.

Begrijpen hoe de Bitvavo werkt

Crypto kenners zullen na het lezen van deze blog over Bitvavo met veel vragen zitten. Hoe heeft Bitvavo alle technische aspecten van crypto en blockchain weg weten te werken? Hoe garanderen ze de laagste prijs? Worden er wel daadwerkelijk trades gedaan op de blockchain? Of is het maar een digitaal nummertje in je App? Wat kost een trade eigenlijk qua transactiekosten? Op al deze vragen zal ik proberen een helder antwoord te geven.

Nog geen lid van Bitvavo? Maak dan gratis een account aan:

Ga naar Bitvavo

Hoe werkt de Bitvavo precies?

Bitvavo is een website waarop je op een vrij eenvoudige manier verschilende cryptocurrency kunt aankopen en verkopen, zonder hier al te veel kennis voor benodigd te hebben. Dit is ook één van de belangrijkste redenen waarom Bitvavo zo enorm in populariteit in gestegen is. Het platform biedt een enorm gebruikersgemak en maakt crypto ook voor beginners erg toegankelijk.

Andere grote voordelen zijn voor Nederlandse consumenten, is dat het een Nederlands Platform is. Bitvavo beschikt over een Nederlandse helpdesk en het gehele interface van de website is beschikbaar in de Nederlandse taal. Wat uiteraard niet achter kan blijven op een Nederlands platform, is de mogelijkheid om betalingen te voldoen met het welbekende en zeer gebruiksvriendelijke: IDEAL. Waar dit op vele buitenlandse exchanges niet tot de mogelijkheden behoort, is dit bij Bitvavo wel mogelijk. Dit is een zeer belangrijke factor voor Nederlandse crypto handelaren om tot het besluit te komen om een bepaalde exchange te gaan gebruiken.

Bitvavo App

Bitvavo biedt gebruikers de mogelijkheid om gebruik te maken van een zeer handige app. Met deze app is het mogelijk om ruim 50 verschillende cryptocurrencies aan te kopen, met het gemak van je mobiele telefoon.

De app van Bitvavo is zeer gebruiksvriendelijk en geschikt voor eigenlijk iedereen, van beginners tot aan gevorderden in de crypto wereld. Je kunt er eenvoudig Bitcoin kopen of verkopen via IDEAL of een SEPA transfer.

Bitvavo kosten per transactie

Bitvavo begon zijn bestaan als Broker, inmiddels is Bitvavo omgetoverd tot enkel een exchange waarop cryptocurrency kan worden aangekocht en kan worden verkocht. Dit omdat Bitvavo er naar streeft de goedkoopste exchange te worden in Nederland. De kosten per transactie op Bitvavo zijn dan ook erg laag, (Gemiddeld tussen de 0 en 0,25% per transactie.

Het registreren en aanmaken van een account op Bitvavo is overigens volledig kosteloos. Bitvavo is een exchange die fungeert als een soort tussenpersoon tussen jou en een broker die de crptocurrency aanbiedt. Bitvavo biedt vervolgens een zeer eenvoudige manier van het aankopen van cryptocurrency en beschikt zelf over een persoonlijke wallet voor elke gebruiker van het platform, waarin de aangekochte crypto kan worden opgeslagen.

Voordelen van Bitvavo:

Het grote voordeel van Bitvavo is het gebruikersgemak dat het platform biedt. De exchange is zeer geschikt voor beginners, maar hebben ook een advanced trading platform voor meer ervaren crypto traders. Daarnaast is Bitvavo een exchage dat zeer veel waarde hecht aan de betrouwbaarheid van het platform en staat bekend als zeer veilig om te gebruiken.

Tot dus ver is er geen enkel nieuws in de wereld over een mogelijke hack of gegevenslek in het platform, iets dat bij andere exchanges nog wel eens het geval is.

Persoonlijke informatie van gebruikers van Bitvavo wordt door het platform versleuteld opgeslagen. Dit wordt gedaan om ten alle tijden de veiligheid van gebruikers te kunnen garanderen.

Bitvavo Review

Bitvavo is een uitstekende Nederlandse exchange voor zowel beginners als meer ervaren crypto traders. Bitvavo richt zich vooral op de eenvoud voor gebruikers van het platform, zo kun je zeer eenvoudig met IDEAL verschillende crypto valuta aankopen en opslaan in je eigen Bitvavo wallet. Het handelsplatform ziet er zeer modern uit, en werkt zeer gemakkelijk en gebruiksvriendelijk.

In tegenstelling tot vele andere Nederlandse exchanges, beschikt Bitvavo ook nog eens over een zeer ruim assortiment aan verschillende cryptocurrencies die op het platform te koop zijn. In de toekomst zal dit assortiment naar alle waarschijnlijkheid nog veel verder worden uitgebreid met vele andere cryptocurrencies en mogelijkheden.

Bitvavo wordt zeer regelmatig geupdate om de crypto markt zo actueel mogelijk te houden en om het gebruikersgemak nog verder te verbeteren.

Onze conclusie luidt dan ook dat Bitvavo het beste Nederlandse platform is, om verschillende cryptocurrencies aan te kopen.

Meer informatie over Bitvavo

Bitvavo betrouwaar?

Bitvavo is een zeer betrouwbare exchange en staat er om bekend zeer veel waarde te hechten aan de betrouwbaarheid van het bedrijf en het gebruikersgemak. Er wordt dan ook constant gewerkt aan de veiligheid van het platform door een zeer professioneel team.

Naast de persoonlijke veiligheid van gebruikers van het platform, wordt ook het vermogen van gebruikers op het platform veiliggesteld doormiddel van de stichting die hiervoor is opgezet: Stichting Bitvavo payments. Deze stichting is opgezet, om het vermogen van gebruikers te beschermen bij eventueel faillissement van het bedrijf. Alle valuta die opgeslagen staan op het platform worden dan geregeld door een derde partij.

Bitcoin in eigen beheer of toch niet?

Mijn ervaring is dat veel beginnende investeerders niet goed begrijpen waar ze mee bezig zijn. Men begrijpt vaak het belang niet van backups maken en raken daardoor duizenden euro’s aan bitcoin kwijt omdat bijvoorbeeld hun laptop crasht of ze geen backups maken van 2FA codes op hun telefoon.

Het is aan jezelf om te bepalen wat je wil. Liever alles in eigen beheer? Zorg dan dat je over voldoende kennis beschikt. Ben je een crypto beginner of heb je geen tijd en zin om je bezig te houden met de technologie en beveiliging daarvan? Kies dan voor een vertrouwde Nederlandse partij zoals Bitvavo. Indien je je coins laat beheren door Bitvavohoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over het verliezen van je wachtwoorden. Ze zullen je in het geval van verlies van wachtwoorden en backups altijd kunnen helpen om weer toegang te krijgen tot je coins en tegoeden.

Nog geen lid van Bitvavo?

Bekijk hier meer informatie over Bitvavo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!