Boracay, Filipijnen – Chillen, feesten & prachtige stranden

Boracay, wat ben je mooi! Na de ietswat vervelende ervaring in Manilla, vlogen we snel door naar Kalibo, op 1,5 uur rijden van het prachtige Boracay. Vanuit Manilla rechtstreeks naar Boracay vliegen is ongeveer 150 euro per persoon, terwijl Kalibo slechts 40 euro is. Met 6 euro per persoon in een minivan ritje van Kalibo naar Boracay, kwamen we uit op 46 euro per persoon. 104 euro per persoon bespaard, dus!

De hoogtepunten van Boracay in 2 minuten

Tips en leuke dingen om te doen op Boracay

Boracay is een party eiland

Het eiland is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een waar relax en party centrum. Het lange, spierwitte strand is een geweldige uitvalsbasis voor veel toeristen en omdat het strand lang en breed is, is er genoeg ruimte voor vele restaurantjes en lounge bars op het strand zelf. Het aantal westerlingen dat hier barretjes en hostels hebben geopend zijn niet meer te tellen, er is voor ieder wat wils! Van luxe hotels tot backpacker hostels, van clubs tot gezellige barretjes. Op dit eiland komt iedereen aan zijn trekken.

De stranden van Boracay zijn prachtig

Er zijn maar weinig plekken met stranden zo mooi als die van Boracay. Het zand is spierwit en heel fijn, echt heerlijk om hier met je blote voetjes rond te wandelen. Zeg nou zelf, de foto’s van overdag liegen er niet om!

De vele leuke zeilbootjes op Boracay, Filipijnen
De vele leuke zeilbootjes op Boracay, Filipijnen
Grote, brede stranden op Boracay, Filipijnen 03
Grote, brede stranden op Boracay die ver onder de palmbomen doorlopen.
De kleur van het water, de witte stranden, wauw! Boracay, Filipijnen 04
De kleur van het water, de witte stranden, wauw! Boracay, Filipijnen
Malou helemaal in der sas op Boracay!
Malou helemaal in der sas op Boracay!

Zonsondergang op Boracay = magisch

Tegen de avond is er ineens veel te doen. Pakweg een uur voordat de zon ondergaat gaan bijna alle hotels, hostel en barretjes de zonnebedden opruimen en bouwen ze in korte tijd geweldige openlucht restaurants en lounge bars op. Er zijn live bandjes, veelal met reggae muziek. Het is dan ook echt een rustig-aan eiland, men ademt reggae. Bob Marley is de lokale volksheld en het eiland heeft zowaar een eigen reggae hit. Check hieronder de chille vibe van de enige echte Boracay Reggae hit. Wanneer ik dit hoor, heb ik direct weer zin om terug te gaan!

Hieronder nog een sfeer impressie van de avonden en zonsondergangen. Natuurlijk konden de vele Koreanen en Japanners niet ontbreken aan de foto’s. Ze zijn doorgaans makkelijk te herkennen, ze gaan namelijk op elke foto met ‘peace tekens’.

Typische Koreanen (volgens de locals van ons hostel) Boracay, Filipijnen
Typische Koreanen (volgens de locals van ons hostel) Boracay, Filipijnen
Prachtige zonsondergangen en de vele leuke zeilbootjes op Boracay, Filipijnen
Prachtige zonsondergangen en de vele leuke zeilbootjes op Boracay, Filipijnen
Lekker loungen met zonsondergang - Boracay, Filipijnen
Lekker loungen (en eten) met zonsondergang – Boracay, Filipijnen
Lekker loungen met zonsondergang - Boracay, Filipijnen
Lekker loungen met zonsondergang – Boracay, Filipijnen

Eten en drinken op Boracay

Door de westerlingen die inmiddels al lang en breed gevestigd zijn op Boracay, is het aanbod qua eten en drinken enorm breed. Dit bleek achteraf voor Filipijnse begrippen vrij uniek. Je kon op de stranden van Boracay echt van alles krijgen, van een goed stuk vlees tot verse vis. Starbucks zit er ook al, en we hoorden geruchten dat de eerste McDonalds niet lang meer zou duren. Wie weet staat die er inmiddels al! Boracay is in een rap tempo echt aan het uitgroeien tot een toeristische toplokatie in Zuid-oost Azië. En wij snappen heel goed waarom.

Goedkope accommodatie op Boracay

Frendz Resort & Hostel

We hadden van tevoren via Booking.com gezocht naar een betaalbaar hostel wat ook privé kamers aanbood, en natuurlijk hele goede beoordelingen had. Als snel kwamen we terecht bij ‘Frendz Resort & Hostel (klik)‘. Dit redelijk kleinschalige resort heeft een aantal privé kamers (voor 28 euro per nacht) maar ook voldoende dorms met zowel mannen en vrouwen gescheiden als gemixt. In totaal kan het resort een kleine 100 man kwijt en dat zorgde voor ontzettend gezellige avonden bij het resort zelf. Ze organiseren dan ook vaak iets leuks om ervoor te zorgen dat men lekker blijft hangen, en dat lukte dan ook aardig!

Gratis avondeten en happy hour

Op woensdag: Gratis avondeten in de vorm van een lekkere pasta. Er is live muziek verzorgd door de werknemers, simpel maar erg leuk. En ze betrekken de gasten erbij, wie even een stukje wil zingen of los wil gaan op de gitaar wordt flink aangemoedigd, echt superleuk! Malou heeft met haar gouden keeltje ook een paar nummertjes gezongen, echt veel positieve reacties gekregen en een erg leuke ervaring om te delen met mede-backpackers. Hieronder nog een (ietswat wazige) foto van een avondje bij het resort.

Frendz Resort & Hostel, Boracay
Gezelligheid bij Frendz Resort & Hostel, Boracay

Drankjes zijn goedkoop, heel erg goedkoop

De drankjes in het hostel: belachelijk goedkoop. De import dranken waren op zich redelijk normaal geprijsd, maar de lokale rum is zo spottelijk goedkoop en dat werd in dit resort maar al te duidelijk!

  • Rum cola: 1 dollar
  • Dubbele rum cola: 80 cent
  • twee-dubbele rum cola: 60 cent!

Hoe dan denkt u? Een fles Coca Cola is 1,50 en een fles lokale rum maar 1 dollar. Dan had je ook nog happy hour, kreeg je twee van die bad-boys voor hetzelfde geld. Kortom: Het werd al snel een gezellige en dronken bedoeling in het hostel, en dan moest de avond nog beginnen! Het perfecte recept om nieuwe mensen te leren kennen en samen op stap te gaan.

Beer = salad, Boracay, Filipijnen
Beer = salad, Boracay, Filipijnen

Conclusie

Boracay is leuk. Heel erg leuk. Het is er gezellig, er zitten veel backpackers uit alle streken van de wereld en iedereen gaat direct mee in de chille reggae vibe die het eiland ademt. Wat ons opviel is dat het eiland erg populair is niet alleen bij westerlingen, maar ook bij moderne Aziaten uit Korea en Japan. Europeanen, Amerikanen, Aziaten en Australiers. Alles door elkaar. Boracay is om ultiem te genieten van de heerlijke stranden, om leuke zeiltripjes te maken of waterscooters te huren. Je kan elke dag weer kiezen om tot rust te komen of om helemaal los te gaan op één van de vele feestjes. En het mooiste van alles: het is allemaal supergoedkoop!

Meer filipijnen?

Inmiddels hebben we al een aardig Filipijnen portfolio opgebouwd op deze website. Wil je weten wat het kost, hoe voor bereiden en waar alle mooiste plekjes in de Filipijnen te vinden zijn? Check dan onze complete Filipijnen pagina!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!