Bitvavo staken (2023)

Met jouw Bitvavo account neem je deel aan de cryptohandel om winst te boeken. Echter, je kunt ook op andere manieren winst boeken met je cryptocurrency. Een van deze is staken en dat kun je ook op Bitvavo doen. Een voordeel van staken is dat het niet intensief is. Het is namelijk een passieve manier van inkomen genereren. En dus winst boeken. Bitvavo staking

De staking crypto betekenis is simpel uitgelegd, jouw cryptocurrency via een exchange, in dit geval Bitvavo, inzetten. Je zet het in om het netwerk van waar jouw cryptocurrency afkomstig is, te versterken en te ondersteunen. Lees verder om te weten hoe staking bij Bitvavo eruitziet.

Hoe werkt Bitvavo staking?

Bitvavo kent twee staking diensten, namelijk, off-chain en on-chain staking diensten. Je kunt als Bitvavo gebruiker off-chain staking beloningen verdienen, door de digitale valuta’s op je Bitvavo account ter beschikking te stellen. Je genereert zo nog meer crypto en dus winst. Bij de on-chain staking diensten gaat het er anders aan toe.

Je krijgt hierbij de mogelijkheid aangeboden actief bij te dragen aan het goedkeuren van transacties op een proof-of-stake blockchain. Daarom is on-chain staking, te vergelijken met minen. Je kunt op zulke blockchains, met een minimum aan een bepaalde cryptocurrency, transacties valideren. Hiervoor word je beloond, de staking beloning. Je genereert zo net als bij off-chain staking, crypto en dus winst.

Wat is staking Bitvavo?

De staking Bitvavo uitleg omvat nog meer belangrijke informatie. Voor het staken heeft Bitvavo staking programma’s op zijn platform. Als Bitvavo gebruiker heb je natuurlijk een account op het platform met daarop digitale valuta. Om mee te kunnen doen aan de staking programma’s van Bitvavo met de cryptocurrency die je bezit, moet deze ondersteund zijn door het staking-programma.

Staking proces aan zetten

Verder is het een simpel proces. Als de digitale valuta die je bezit, ondersteund wordt door het staking-programma van Bitvavo, moet je alleen de opt in functie inschakelen. Bezit je meerdere crypto die ondersteund worden door het Bitvavo programma? Dan zal de staking dienst van Bitvavo toegepast worden op allemaal die ondersteund worden door het staking-programma.

Crypto mogelijkheden

De volgende cryptocurrency worden ondersteund door de staking diensten Bitvavo namelijk ARK (ARK), Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Cardano (ADA), Dai (DAI), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), ICON (ICX), NEO (NEO), Ontology (ONT), Tether (USDT), Tezos (XTZ), Tron (TRX), USD Coin (USDC), VeChain (VET) en Waves (WAVES).

Bitvavo staking vergoedingen

Er zijn twee factoren op basis waarvan de Bitvavo staking opbrengsten worden gecalculeerd. Bij de eerste gaat het om het huidig percentage aan beloning zoals aangegeven op je Bitvavo account. Dit is bij sommige cryptocurrencies een vast percentage, vastgesteld volgens de staking regels van het onderliggende protocol. Om het met een voorbeeld te verduidelijken, 0,000123 ONT per dag per ONT voor het staken beschikbaar gesteld.

Variabel staking percentage

Bij sommige cryptocurrencies is het percentage voor beloning niet vast, maar verschilt het van moment tot moment. Hierbij kan de hoeveelheid van de cryptocurrency voor het staken bepalend zijn voor het percentage aan beloning.

De tweede factor heeft te maken met de hoeveelheid en waarde van de ondersteunde cryptocurrency die je aanhoudt op je Bitvavo account. Het wordt dagelijks gemeten. Voor het meten, kijkt Bitvavo op dagbasis naar de laagste hoeveelheid en waarde aan ondersteunde digitale valuta. Bitvavo neemt hierbij open orders eventueel mee.

Staking Bitvavo risico

Hoe zit het met de veiligheid en is er een staking, Bitvavo, risico? Bitvavo heeft verschillende maatregelen getroffen om risico’s tot een minimum te beperken. Zo kun je als gebruiker Twee-Factor Authenticatie (2FA) instellen voor het inloggen. En ook voor het opnemen van verschillende digitale valuta’s. Verder zitten de tegoeden van alle Bitvavo gebruikers veilig bij een onafhankelijke stichting genaamd Stichting Bitvavo Payments.

De stichting staat compleet los van Bitvavo B.V. Zo kunnen cryptocurrencies van gebruikers niet beïnvloed worden door resultaten van Bitvavo. Verder is het grootste deel van cryptocurrencies van gebruikers opgeslagen in zogenaamde cold wallets. Het zijn offline apparaten die door de stichting beheerd worden, hacker ongevoelig dus. De stichting werkt samen met externe Custody Providers waarbij er diverse externe verzekeringen zijn afgesloten tot een bedrag van € 255 miljoen.

Bitvavo verwijdert op deze manier zoveel als mogelijk de risico’s. Tenslotte maakt de stichting gebruik van multisignature wallets, zodat slechts enkele medewerkers toegang hebben tot tegoeden van gebruikers van Bitvavo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!