Beste crypto wallets van 2023

Het is zeker een hele opgave om je Bitcoins veilig op te bergen wanneer je deze niet nodig hebt. Hackers zijn altijd op de loer om je Bitcoins te stelen. In sommige landen staan zelfs mensenlevens op het spel. Het kopen van de Bitcoins is zeker geen uitdaging meer. Echter, het kost wel moeite en geld om je dierbare digitale coins veilig op te slaan. Zeker als je zelf op zoek moet naar een wallet, deze moet instellen en zelf beheren.

Is er wel een mogelijkheid dat je, vooral als onervaren Bitcoin bezitter, gemakkelijk geholpen bent?

Beste wallets van 2023

Een van de beste als niet de beste Bitcoin wallet Nederland te bieden heeft, vind je bij de Nederlandse exchange Bitvavo. Voor als je als beginner niet zeker bent van hoe je je Bitcoin bezit moet opslaan. Bitvavo, gevestigd in Amsterdam, waarbij aan gebruikers een verzekerde en beveiligde koudeopslag bewaaroplossing geboden wordt voor hun Bitcoins.

Van Bitvavo biedt ongetwijfeld de beste ondernemingsstructuur en ICT-architectuur voor een veilige, verzekerde opslag van Bitcoin. Behalve de veiligheid en zekerheid, kun je er ook mee verdienen. Want Bitvavo betaalt je 1.2 % rentevergoeding uit over de Bitcoins onder hun beheer. Bovendien heeft Bitvavo een Bitcoin app zodat je gemakkelijk en veilig je Bitcoins kunt beheren. En deze kunt verhandelen met je smartphone.

Je kunt een Bitcoin portemonnee aanmaken op je mobiele telefoon. Het voordeel hiervan is dat het geschikt is voor de niet technische gebruikers. Het is voor deze groep mensen gemakkelijker als een instelling of bedrijf de Bitcoin voor hun opslaat. Een derde partij dus zorgt ervoor dat je gekochte bitcoins veilig opgeslagen zijn. Dit zijn de zogenaamde Bitcoin custodial wallet apps.

Er zijn hierbij twee typen die je kunt onderscheiden, de open custodial Bitcoin app en de custodial Bitcoin app. Bij de open custodial Bitcoin app heeft de gebruiker de mogelijkheid om bitcoin te ontvangen en te verzenden. De wallet van Bitvavo is hierbij een voorbeeld van zo een crypto wallet, Nederland is waar het bedrijf gevestigd is. Zoals eerder aangegeven.

Met de custodial Bitcoin app of gesloten Bitcoin app, is dit niet mogelijk. Het voordeel dat je hierbij hebt, is dat je Bitcoins niet gestolen kunnen worden. Ook al wordt je mobiele telefoon of de app gehackt. De keerzijde van de medaille is dat je door deze sterke ingebouwde veiligheid geen Bitcoins kunt ontvangen en ook niet verzenden. Het enige wat je kunt doen, is Bitcoins kopen en verkopen voor euro’s. Of voor een andere cryptovaluta.

In principe zijn deze wallets niet echt wallet omdat deze niet dezelfde werking hebben als gebruikelijke crypto wallets. Een Nederlandse app die custodial bewaaroplossing biedt voor Bitcoin, is de Blox-app.

Voor de ervaren Bitcoin bezitter of handelaar, bestaat de mogelijkheid te kiezen voor een hardware wallet. Zeker als je veel Bitcoins bezit, is het verstandig deze niet op te slaan in een wallet die verbonden is op het internet. Zo heb je keuze uit de Trezor T of Trezor 1 hardware wallet. Hierbij kun je het samen met de bewaaroplossing van Cryptosteel gebruiken.

Crypto wallet aanmaken

De beste crypto wallet die je kunt aanmaken is eentje die je zelf in beheer hebt. En die jou maximale veiligheid biedt tegen diefstal van je waardevolle Bitcoins. Daarom is enige kennis over een crypto wallet toch wel vereist. Een crypto wallet werkt namelijk met sleutels voor het ontvangen en verzenden van bitcoins. Met de wallet kun je deze sleutels beheren. Hiebij maakt de wallet één privé sleutel aan voor het ondertekenen en versturen van Bitcoins.

En publieke sleutels voor het ontvangen van Bitcoins. Met de privésleutel heb je volledige controle over de toegekende Bitcoins omdat je ze er mee kunt versturen naar een publieke sleutel van een andere crypto wallet. Daarom is de veiligheid van de privésleutel hoofdprioriteit bij een crypto wallet. De hardware wallet biedt hierbij de beste veiligheid.

Tenslotte zijn er verschillende wallets met verschillende mogelijkheden. De veiligste wallet is de hardware wallet want deze is niet aangesloten op het internet. Bovendien beheer je zelf de privésleutel en publieke sleutels voor het ontvangen en verzenden van Bitcoins. Echter, niet eenieder is technisch aangelegd. In dat geval kun je kiezen voor een goede exchange die jou de beste bewaaroplossingen te bieden heeft, zoals ons eigen Nederlandse Bitvavo.

Op zoek naar wallets voor NFT’s? Lees hier ons artikel over NFT wallets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!