Beste crypto exchange (2023)

Crypto’s zoals Bitcoin en Ethereum zijn de afgelopen jaren enorm in popularitiet gestegen. Toch lijkt het voor velen nog steeds ingewikkeld om te beginnen met handelen in crypto’s. Er zijn veel crypto exchanges en brokers, waardoor je door de bomen soms het bos niet meer kunt zien. Dit atikel bevat enkele van de beste crypto exchanges met uitgebreide beschrijvingen van de verschillende platformen.

Ook niet geheel onbelangrijk: de beste Nederlandse partij Bitvavo staat ook in de lijst. Wel zo fijn als je bijvoorbeeld een keer de klantenservice nodig hebt of gemakkelijk wilt betalen met iDEAL!

Wat is een crypto exchange of broker?

Een crypto exchange stelt beleggers in om cryptomunten te verhandelen. Een crypto exchange is simpel gezegd een paltform voor het kopen, verkopen en opslaan van cryptocurrencies. Ieder platform heeft hun assortiment aan cryptocurrencies die worden verhandeld. Details zoals voorwaarden, betalingsmethode en transactiekosten variëren per platform. Sommige handelsplatformen kunnen ook geografische beperkingen hebben.

Bepaalde exchanges bieden een ervaring die meer in de smaak zal vallen afhankelijk van de persoon. Beveiliging, gebruikersvriendelijkheid, functionaliteit en ontwerp. Dit zijn allemaal factoren die een belangrijke rol kunnen spelen, waardoor een exchange goed bij je past.

Soorten crypto exchanges

Er zijn grofweg twee soorten crypto exchanges: Fiat exchanges en Crypto 2 Crypto exchanges.

Fiat exchange

Het eerste type exchange is wat de meeste mensen een fiat exchange noemen. Een fiat exchange is een handelsplatform waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen met behulp van traditionele door de overheid uitgegeven valuta’s, bijvoorbeeld euro’s, dollars of ponden.

Crypto to crypto exchanges (C2C)

Het tweede type exchange zijn crypto naar crypto exchanges (C2C), waarmee cryptocurrencies met elkaar kunnen worden verhandeld. Dit soort exchanges specialiseren zich op de peer to peer handel van een groot aantal altcoins. Wie bijvoorbeeld zijn Bitcoin aandelen voor Ethereum wil inruilen, kan dat doen door een C2C exchange te gebruiken.

Afhankelijk van de cryptocurrency die je wil gaan verhandelen, moet je bepalen welke exchange je wil gebruiken. Om de meeste cryptocurrencies te verkrijgen, dien je gebruik te maken van een C2C exchange. Dit is te wijten aan wet en regelgeving rond bepaalde cryptocurrencies die het moeilijk maken voor fiat exchanges om deze te verkopen.

Waar op letten bij exchanges?

Als je kijkt naar een geschikte crypto exchange die past bij jouw wensen, kijk dan naar:

 • Hoe veilig is de website en server?
 • Hoe is de liquiditeit?
 • Wat zijn de ruilkosten?
 • Hoe is de klantenservice?
 • Welke handelsparen zijn beschikbaar?
 • Hoeveel verschillende betalingsopties zijn er?
 • Is de exchange beginnersvriendelijk?

Top 5 beste cryptocurrency exchanges van 2023

1. Bitvavo (Nederlandse crypto exchange)

Bitvavo crypto app
Bekijk Bitvavo

 • Creditcardbetalingen: Nee
 • Verhandelbare munten: 50+
 • Accepteert Fiat: Nee
 • Kosten: 0,25% per trade

Bitvavo is de beste Nederlandse crypto exchange die traden in crypto valuta voor iedereen erg gemakkelijk maakt. Bij Bitvavo kun je zeer eenvoudig 50+ veschillende cryptocurrency kopen met IDEAL. Tijdelijk biedt Bitvavo gratis €1.000 handelskosten aan als je je vandaag nog aanmeld.

Ga naar BITVAVO

2. Binance

Binance crypto exchange
Bekijk Binance
 • Creditcardbetalingen: Nee
 • Verhandelbare munten: 150+
 • Accepteert Fiat: Nee
 • Kosten: 0,1% per trade
 • Short selling: Nee
 • Margehandel: Nee

Binance is een van ’s werelds populairste cryptocurrency handelsplatformen. Dit platform was oorspronkelijk gevestigd in China, maar is verhuisd naar Malta. Binance is een C2C cryptocurrency tradingplatform, wat betekent dat het geen ondersteuning biedt voor fiat valuta.

Wie Binance wil gebruiken, moet eerst een account opzetten. Gebruikers die tevreden zijn met een Level 1 account – wat beperkt is tot een dagelijkse opnamegrens van 2 Bitcoin – hoeven het account niet te verifiëren.

Degenen die daarentegen een Level 2 account willen hebben – in staat om dagelijks maximaal 100 Bitcoins op te nemen – moeten een identiteitsbewijs met een foto indienen en wachten op goedkeuring. De aanvragende gebruiker ontvangt een e-mail zodra het verificatieproces is voltooid. Naast de twee eerder genoemde niveaus, zijn er zelfs hogere niveaus beschikbaar voor diegenen die rechtstreeks contact zoeken met Binance.

Ga naar BINANCE

3. Coinbase

Coinbase app voor crypto
Bekijk Coinbase

 • Creditcardbetalingen: Ja
 • Verhandelbare munten: 6
 • Accepteert Fiat: Ja
 • Kosten: 1,49% – 3,99%
 • Short selling: Nee
 • Margehandel: Nee

Het in San Francisco gevestigde Coinbase is waarschijnlijk het meest vertrouwde cryptocurrency-platform ter wereld. Het handelsplatform is beschikbaar in meer dan 32 landen en heeft een gebruikersbasis van meer dan vier miljoen investeerders. De service biedt ook een intuïtieve en simplistische gebruikersinterface,

Bovendien kunnen gebruikers kiezen tussen veel verschillende methoden om cryptocurrencies te kopen of verkopen direct van Coinbase. Technisch gezien maakt dit van Coinbase een broker. Coinbase biedt gebruikers de mogelijkheid om te betalen via PayPal, creditcard of bankoverschrijving.

Klanten die kopen met een bankpas of via een USD/EUR-portemonnee, zullen direct over deze aankopen beschikken. Voor bankoverschrijvingen maakt Coinbase gebruik van zogenaamde geautomatiseerde Clearing House-overschrijvingen – kortweg ACH-overschrijvingen – wat de belangrijkste manier is om geld met bankrekeningen te verzenden. De ACH-bankoverschrijving duurt gewoonlijk ongeveer drie tot vijf werkdagen om te worden verwerkt.

EU klanten

Klanten uit de EU kunnen hun binnenlandse valuta opslaan op een Coinbase Fiat Wallet-account. Dit betekent dat alle aankopen die hiermee worden gedaan – of met een bankpas – onmiddellijk kunnen plaatsvinden. Stortingen naar portefeuilles van Europese klanten met zogenaamde SEPA-overschrijvingen duren gewoonlijk twee tot drie werkdagen. Dit geldt ook voor klanten uit het Verenigd Koninkrijk. Stortingen naar een GBP-portemonnee met het gebruik van GBP-bankoverschrijvingen worden doorgaans echter binnen één dag voltooid. Canadese en Australische klanten kunnen ook direct aankopen doen met het gebruik van bankpassen.

Coinbase is een uitstekende keuze voor diegenen die voor het eerst in cryptocurrencies willen investeren. Het ontwerp van de service is in staat om gemakkelijk te begrijpen en de gebruikersverificatie gebeurt binnen twee werkdagen. Het platform biedt ook relatief lage kosten en is bijvoorbeeld beschikbaar in de VS, de EU, Canada en Australië.

Ga naar COINBASE

4. OKX

Bekijk OKX

 • Creditcardbetalingen: Nee
 • Verhandelbare munten: 160+
 • Accepteert Fiat: Ja
 • Kosten: 0,02% – 0,2% per trade
 • Short selling: Ja
 • Margehandel: Ja, 3x, 10x en 20x

OKX is een cryptocurrency exchange die meerdere handelsinstrumenten biedt. daarbij leunt OKX naar professionele beleggers in de cryptocurrency markt. Dit maakt OKX tot een minder ideale keuze voor degenen die net met cryptocurrencies beginnen.

OKX is beschikbaar in de meeste landen waar de inwoners niet beperkt worden op het gebied van handelsplatforms of landen die op de sanctielijst van de VN-Veiligheidsraad staan. Het proces om een ​​account te maken op OKX is relatief eenvoudig. Het platform biedt verschillende verificatieniveaus, met elk hun eigen vereisten.

Gebruikers die tevreden zijn met niveau 1 verificatie moeten hun land van herkomst, gebruikersnaam en ID nummer opgeven. Met verificatie niveau 1 kun je handelen tot een dagelijkse transactielimiet van $2.000.

Degenen die meer willen ruilen, hebben een niveau 2 verificatie nodig. Hiervoor moet een foto van de gebruiker en zijn of haar identificatie worden toegezonden. Dit zal de gebruiker een transactielimiet van $200.000 opleveren indien goedgekeurd. Er bestaat ook een niveau 3, die vereist een videoverificatie van de identiteit van de gebruiker. Dit niveau heeft een transactielimiet van $500.000 per dag.

Ga naar OKX

5. BTC Direct (Nederlandse crypto exchange)

Bekijk BTCdirect

Creditcardbetalingen: Ja
Verhandelbare munten: 5
Accepteert Fiat: Ja
Kosten: 1-3% fee
Short selling: Nee
Margehandel: Nee


BTC direct is een zeer goede Nederlandse crypto exchange en richt zich enkel op de Europese markt. Het handelsplatform bestaat al meer dan 5 jaar en staat bekent om zijn transparantie, vertrouwen en goede klantenservice. Met bijna 400.000 gebruikers is BTC Direct op weg om een van de grootste spelers in de Europese markt te worden. Wie cryptocurrency wil verhandelen op het platform van BTC Direct dient eerst een account aan te maken en zijn ID-gegevens te verifiëren. De verificatie is binnen enkelen minuten afgerond waarna je direct kan aan- en verkopen. De munten die verhandeld worden zijn Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en Bitcoin cash.

Er zijn verschillende niveau’s waarvoor je geverifieerd kan worden. Je start op het Hero niveau waar je voor 2.500 euro kan kopen en voor 10.000 euro kan verkopen. Op het Satoshi niveau heb je de mogelijkheid om tot 10.000 euro te kopen en verkopen en het hoogste niveau op het platform is de Trader status. Op het Trader niveau kan je tot 50.000 euro kopen & verkopen. Voor elk niveau zijn er verschillende verificaties vereist, afhankelijk van het land van nationaliteit.

Voor het Satoshi niveau is er minimaal een ID-verificatie, een ID-selfie en een bewijs van woonadres vereist. Wanneer gebruikers een aanvraag tot Trader doen zal dit proces via de compliance afdeling verlopen waarbij extra documentatie vereist is.

BTC Direct klantenservice

BTC Direct is geschikt voor beginnende, Europese gebruikers die op een vertrouwde plek met een uitstekende service cryptocurrency willen verhandelen. Medewerkers zijn vrijwel altijd beschikbaar telefonisch of per chat. Mocht je vragen hebben dan is er ook een uitgebreide FAQ en kennisbank beschikbaar en is er ook de mogelijkheid om via het contactformulier je vragen te stellen.

Met 33 medewerkers is de organisatie hard op weg om het platform uit te breiden en telkens te vernieuwen. Met uitgebreide youtube video’s met uitstekende begeleiding en wekelijkse technische analyses die naar buiten worden gebracht, heb je een vliegende start. BTC Direct staat altijd in dienst van zijn gebruikers en is vastberaden om het beste platform te ontwikkelen in de Europese markt.

Ga naar BTC Direct

Hoe handel ik op een crypto platform?

Handelen op een crypto platform kan erg eenvoudig zijn, of extreem complex. Dit is afhankelijk van het platform waarop je actief bent. Om dit makkelijk te maken hebben we hier een artikel geschreven over het handelen in cryptocurrency.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!