5 tips en leuke dingen om te doen in Bacalar, Mexico!

Er zijn maar weinig plekken op deze wereld waar je echt nog op een positieve manier verrast wordt. Vaak is het te druk, vergane glorie of blijken de foto’s enorm bewerkt te zijn. Toch zijn er her en der nog échte pareltjes te vinden. Het eiland Siquijor in de Filipijnen is daarvan een prachtig voorbeeld, maar ook het meer van Bacalar is zo’n plek. Mexico is ontzettend populair onder Nederlanders als strandvakantie. Cancun en Playa Del Carmen kennen we allemaal, maar heb je ook wel eens gehoord van Bacalar? Nu wel!

Net voordat de zon op komt, het water is doodstil en lijkt wel een spiegel
Net voordat de zon op komt, het water is doodstil en lijkt wel een spiegel

De mooiste zonsopkomsten – Het meer van Bacalar

We verbleven op een eco camping direct aan het meer. De camping had enkele hutjes maar wij sliepen in 1 van de tentjes. De tentjes zijn voorzien van een slaapmat (niet geweldig) en een deken. De voorzieningen waren beperkt en de luxe was ver te zoeken. Toch hadden we hier een geweldige tijd. De omgeving straalde zoveel rust uit, doodstil was het. Dag na dag stond ik net voor zonsopkomst op om onderstaande video meermaals mee te maken. Even geen luxe. Géén internet. Just me, myself, de vissen en I. En natuurlijk mijn camera 🙂

De video hieronder beschrijft gewoon in 1 minuut wat door je heen gaat:  Gewoon even helemaal niets. Rust. Natuur. Heerlijk!

Eco camping Yaxche – Bacalar

Wat de camping wel had waren hangmatten. Heel veel hangmatten. Waarschijnlijk begrijp je al meteen waarom. Je komt hier namelijk om te chillen, niet om te feesten. De prachtige schommel in het water, en het heerlijk verkoelende zoete water (ja, zoet!). Uren lang in je hangmat liggen en af en toe een duik nemen. Eindelijk dat boek uit lezen, of een stuk schrijven in je dagboek of blog. Rustig aan foto’s uitzoeken. Een biertje drinken met je buren en nieuwe vrienden maken. Dat is waar deze eco camping voor staat. Kosten? Voor het tentje betaalden we ongeveer 14 euro per nacht, voor 2 personen. Geen geld dus! Nieuwsgierig naar de prijzen en beschikbaarheid voor jouw data? Met onderstaande widget heb je in enkele seconden antwoord op je vraag. Probeer het eens!

Ons tentje op Ecocamping Yaxche
Ons tentje op Ecocamping Yaxche

Weinig voorzieningen op Ecocamping Yaxche, maar wat maakt het uit?

Omdat de voorzieningen op de camping beperkt waren, en er ’s avonds geen restaurant open was op de camping werd je min of meer gedwongen om naar het stadje nabij te gaan, óf om zelf je eten te koken op een vuurtje of barbecue. Dat laatste sprak ons wel aan, en we hadden al snel nieuwe vrienden gemaakt die voorstelden om met de huur auto boodschappen te gaan doen. Zo gezegd zo gedaan! Dag na dag haalden we vers vlees, groenten en kruiden bij de lokale winkeltjes en aten we rustig en uitgebreid tot het donker was. Met dank aan Lucas Pogetti: onze super chef uit Frankrijk, die man wist echt wat hij deed! Elke avond was het weer genieten van zijn culinaire creaties. Een zak ijs en koude biertjes erbij, heerlijk. En alles natuurlijk in een echt Mexicaans tempo, lekker rustig aan!

Lekker chillen in de hangmat, uren lang genieten van het prachtige uitzicht
Lekker chillen in de hangmat, uren lang genieten van het prachtige uitzicht
Even een duik nemen, even schommelen, even eten, een dutje doen & repeat!
Even een duik nemen, even schommelen, even eten, een dutje doen & repeat!

Tips – 5 dingen om te doen in Bacalar

Nu kan dit een beetje flauw over komen, maar doe hier gewoon lekker helemaal niks! Ja er zijn wat leuke restaurantjes en barretjes in het centrum. We hebben ook daar een avond heerlijk gegeten en genoten van lekkere cocktails met een live muziekje in de lokale bar. Maar zoals gezegd is dat niet waarvoor je hier komt. Wanneer ben je nu voor het laatst, echt tot rust gekomen? Juist ja, dat kan je je waarschijnlijk niet eens meer herinneren. Pak je kans dan ook, en geniet van het niks doen! Ook ’s avonds is het heerlijk om voor je uit te staren, want zeg nou zelf, hier krijg je toch nooit genoeg van?

Zonsondergang op de camping
Zonsondergang op de camping
Mooier dan dit wordt het echt niet, wauw!
Mooier dan dit wordt het echt niet, wauw!

Onze nieuwe vrienden Lucas en Sysse

Zonder overvolle agenda met allerlei bezienswaardigheden en moetjes, en een camping zonder luxe voorzieningen, ben je echt op jezelf aangewezen. En je buurmannen en buurvrouwen in de tentjes om je heen. Nieuwe vrienden zijn dan ook snel gemaakt. Lucas & Sysse, nogmaals bedankt voor alles! Jullie zijn in korte tijd echte vrienden geworden en jullie maakte deze week tot iets speciaals. Bedankt dat jullie ons overal mee naar toe namen en koste noch moeite bespaarde om elke dag weer iets heerlijks op tafel te krijgen. En natuurlijk de gezelligheid tot in de late uurtjes. Hopelijk zien we elkaar nog eens!

Meer lezen over onze bestemmingen in Mexico?

Facebook groepen voor Latijns Amerika

Wist je dat er een aantal super handige Facebook groepen zijn waarbij je snel en gemakkelijk in contact komt met mede reizigers in Midden- en Zuid-Amerika? Of je nu een reis aan het plannen bent en vol in de voorbereiding zit of al lang en breed onderweg bent: een snelle vraag stellen is in een Facebook groep super gemakkelijk. Natuurlijk is het ook leuk om daar je foto’s en ervaringen te delen met je mede-reizigers! Zie je daar ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!