Antelope Canyon & Horseshoe Bend | 4 | Camperbus Roadtrip West Amerika

Bestemming: Horseshoe Bend & Antelope Canyon. Roadtrip door West Amerika. Lees snel verder voor de leukste bezienswaarigheden + budget tips!

Beste Lezer! Deze blog over Antelope Canyon & Horseshoe Bend is onderdeel van onze reisroute door West Amerika serie. In deze serie nemen we je in woord, beeld en geluid mee naar alle highlights van West Amerika in ons hippe camperbusje!

Ben je van plan om zo’n te gekke roadtrip te maken met een camper of camperbusje? Lees dan eerst onze blog ‘Reisroute & Tips | 1 | Camperbus Roadtrip West Amerika‘ om te weten te komen hoe de reisroute precies in elkaar zit en waarom we bepaalde keuzes gemaakt hebben.

Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties! Onze redactie of mede-reizigers helpen je graag.

Antelope Canyon & Horseshoe Bend

Vanaf Grand Canyon National Park vervolgden we onze roadtrip met als bestemming Horseshoe Bend & Antelope Canyon. De rit duurde ongeveer 2 uur en onderweg was er veel te zien. Je ziet onderweg prachtige rotsen die her en der uitsteken door duizenden jaren aan erosie. Perfecte sculpturen en eindeloze wegen. Eenmaal aangekomen bij Horseshoe Bend werden we verpletterd door het uitzicht, ongelofelijk!

Video – Hoogtepunten Horseshoe Bend & Antelope Canyon – 2 min

Check de video!

De roadtrip naar Horseshoe Bend is al een ervaring op zich

Eindeloos rechtdoor, met hier en daar een flinkte rotsformatie
Kleur en contrast, zelfs wanneer je even een fotootje maakt vanuit de rijdende auto.
Rechts zie je hoe de tectonische platen enorm schuin liggen en door de jaren heen perfect afgeslepen zijn.

Tips voor Page en omgeving

De camping Page Lake Powell Campground

In de buurt van het stadje Page, wat op de grens ligt van de staten Arizona en Utah, liggen de Horseshoe Bend en de Antelope Canyon. Page is een gezellig stadje waar je goedkoop en luxe kan kamperen, en je bent dichtbij de twee benoemde bezienswaardigheden. Wij stonden voor 18 dollar op een camping waar we op de plaats een barbecue en picknicktafel hadden staan en tevens gebruik konden maken van zwembad en jacuzzi! Vaak wordt gezegd dat Amerika hartstikke duur is, maar met een beetje zoeken valt het vaak echt wel mee.

Onze coole hippie campervan op de camping bij Page
De BBQ ging weer aan, pikkedonker was het zonder maan.

De kermis (carnival) in Page

Tegenover de camping van Lake Powell Camping Ground was deze avond een Kermis met krakkemikkige kermisattracties. Het was leuk om het vermaak van de locals te zien (voornamelijk indianen). Vooral de stoere jongeren die bij de meest gevaarlijke attractie in de rij stonden te wachten om indruk te maken op de meisjes was grappig om te zien. Na een uurtje of 2 rondwandelen en een lekker biertje gedronken te hebben, liepen we terug naar de camping om op tijd te gaan slapen. De volgende dag hadden we namelijk weer een druk programma.

Horseshoe Bend bezoeken en parkeren

De volgende dag was het tijd om Horseshoe Bend te bezoeken. Horseshoe Bend dankt zijn aan de vorm waarmee de rivier door de canyon is gesleten, de buiging van de rivier lijkt namelijk op een hoefijzer. Je kan behoorlijk dichtbij komen en vlakbij je auto parkeren. Na een stukje lopen kan je van dit overweldigende uitzicht genieten. Entreegeld of iets dergelijks hoef je hier niet te betalen, het is namelijk geen officieel park.

Meerdere ongelukken met dodelijke afloop bij Horseshoe Bend

Je kan gewoon doorlopen en letterlijk tot de rand komen en er gaan zitten, hekjes of veiligheidsvoorschriften kennen ze hier (nog) niet. Wij vroegen ons af hoe dit altijd goed kon gaan, maar na een beetje Googelen vonden wij al een paar ongelukken (met dodelijke afloop). Dus let op jezelf, vooral met het maken van selfies! Wij hielden ons hart vast als er weer een wat mensen op de randen gingen staan voor wiebelige selfies. Ons advies: wees voorzichtig!

Update December 2018: Weer een meisje (14) dodelijk verongelukt bij Horseshoe bend.

Het is niet de eerste keer dat het uitkijkpunt levens eist. Op 6 mei 2018 viel een 33-jarige man uit Phoenix zijn dood tegemoet. Hij maakte een buiteling van 250 meter. In 2010 stortte een Griekse toerist omlaag. Ook hij overleefde het niet.

Wonderschone natuur en prachtige uitzichten

Terwijl je je bedenkt hoeveel kracht nodig is geweest om dit wonder der natuur te creëren, droom je langzaam weg in de schoonheid van je uitzicht. Het heeft even nodig om te bezinken, dit soort extreme uitzichten vind je nergens anders ter wereld. Het bewees ons nogmaals dat de VS veel te bieden heeft.

Bruidsfoto's bij Horseshoe Bend. Tja, waarom ook niet?
Horseshoe Bend – Aziaten en bruidsparen
Horseshoe Bend is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees
Horseshoe Bend is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees
Horseshoe Bend
Horseshoe Bend

Antelope Canyon bij Page

Na Horseshoe Bend reden we door naar Antelope Canyon, wat aan de andere kant van het stadje Page ligt. Antelope Canyon is een drukke toeristische trekpleister gerund door Navajo Indianen. Dit zijn prachtige smalle kloven die in de loop van de tijd door water en modder zijn uitgesleten. Waarschijnlijk ken je het wel van 1 van je Windows laptop/pc achtergronden, er zit namelijk standaard een foto van deze canyon tussen!

Antelope Canyon tours boeken & flash floods

Alleen de canyon in gaan is geen optie. Dit heeft 2 redenen: 1, ze willen natuurlijk geld verdienen en 2, het is een plek waar je verrast kan worden door zogenaamde ‘Flash Floods’. Simpel gezegd houd dit in dat je binnen enkele seconden kan worden verrast door bulderend water dat door de smalle canyon heen komen razen, omdat het een eind verderop flink heeft geregend.

Dodelijke ongelukken in Antelope Canyon

Dit fenomeen zorgt juist voor de prachtige contouren in de canyon maar heeft tevens meerdere mensen het leven gekost. Sinds een ramp met een groep franse toeristen die het niet hebben overleefd, is een gids verplicht. Je moet een kaartje kopen om met een groepje en een gids de canyon in te gaan, dat kost zo’n 28 dollar per persoon. De canyon is een paar honderd meter lang en je moet soms hele steile trapjes op en af. Binnen is het echter adembenemend mooi, dus laat de prijs je niet afschrikken! De foto’s hieronder liegen er niet om, het is echt iets wat je gezien moet hebben.

Ingang Lower Antelope Canyon Tours
Prachtig uitgeslepen steen in Antelope Canyon
Prachtig uitgeslepen steen in Antelope Canyon
Antelope Canyon, wauw
Antelope Canyon, wauw

Totale kostenplaatje van Horseshoe bend & Antelope Canyon:

Hieronder een kort overzicht van alle overige kosten (naast de camperbus) voor deze dagjes uit zoals entree tickets, overnachtingen en boodschappen.

  • 2 dagen camping met zwembad, Jacuzzi, BBQ en picknicktafel: $36
  • 3x Uit eten in page en wat boodschappen: $110
  • 2x Entree Tickets Horseshoe bend: $0
  • 2x Entree tickets Antelope Canyon: $56
  • Totale kostenplaatje voor 2 personen 2 dagen: $202

Totale kostenplaatje per persoon per dag: ongeveer $50!

Vervolg van de roadtrip door West Amerika

Nieuwsgierig naar de volgende bestemming van deze roadtrip? Check dan snel de blog Monument Valley!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!