5x MUST DO bezienswaardigheden in Jeruzalem

Jeruzalem is zonder twijfel een geweldige stad waar je je ogen uitkijkt! In tegenstelling tot het bekende Tel Aviv heeft Jeruzalem charme en proef je meer cultuur. Jeruzalem hoort in je route door Israël en zal je zeker niet teleurstellen. Ga de verschillende bezienswaardigheden in Jeruzalem af. Bezoek de oude stad en struin door de ontelbaar vele souks. Proef de Israëlische specialiteiten op de Mahane Yehude markt, dompel je om in de cultuur bij de klaagmuur, breng een bezoek aan de Al-Aqsamoskee en de Rotskoepel of boek een dagtour naar Bethlehem.

5x MUST DO bezienswaardigheden in Jeruzalem

1. Bezoek de oude stad en struin door de souks

In het oude gedeelte van Jeruzalem kun je wel een hele dag vertoeven. Je kunt hier zoveel indrukken opdoen! Tevens ligt dit dichtbij de klaagmuur en de Al-Aqsamoskee. Het is een doolhof van straatjes waar je vanalles kunt vinden. Ben je op zoek naar een leuk souvenir van Jeruzalem? Dan is dit ’the place to be’.

2. Machane Yehuda markt – Proef Israëlische specialiteiten

Perfect voor de foodies onder ons! De Machane Yehude markt is een van de oudste markten van de stad waar je de Israëlische specialiteiten kunt proeven. Je vind hier bijvoorbeeld brood, fruit, groentes, gebak, snoep, thee etc. etc. Maar je kunt ook aan de bar een biertje drinken. Rondom de markt vind je ook diverse winkeltjes waar je souvenirs kunt scoren. Een heel leuk gedeelte van de stad Jeruzalem!

Een van de vele kraampjes bij de Machane Yehuda markt

3. Dompel je in de cultuur bij de Klaagmuur

De klaagmuur is absoluut een MUST SEE wanneer je in Jeruzalem bent. Je zult hier zonder twijfel de traditionele kledingstijl van de Joden zien, wat zeer indrukwekkend is. Op vrijdagavond begint de Sabbat in Israël wat betekend dat iedereen vrij is. Joden mogen op van vrijdagavond tot zaterdagavond niet werken dus dat betekend dat alles dicht is en geen bussen of trams rijden. Een perfect moment op de klaagmuur te bezoeken. Mannen en vrouwen bidden gescheiden van elkaar en stoppen na het uitspreken van hun gebed, een briefje in de muur. Ze geloven in de Goddelijke aanwezigheid in de muur en dat deze gebeden via de muur opstijgen naar de hemel. Jaarlijks worden er honderdduizenden briefjes in de muur gestopt. 2x per jaar worden deze briefjes opgehaald door een speciaal team die ze vervolgens begraven aan de dichtbijgelegen Olijfberg. Het vernietigen van de briefjes is verboden.

bezienswaardigheden in Jeruzalem
Joden aan het bidden bij de Klaagmuur

4. Bezoek de Al-Aqsamoskee en de Rotskoepel

Naast de klaagmuur bevind zich de Al-Aqsamoskee en de prachtige Rotskoepel. Een unieke ervaring welke absoluut in het lijstje bezienswaardigheden in Jeruzalem behoort. Dit omdat je gaat ervaren dat Joden en Moslims super dichtbij elkaar aan het bidden zijn. De Rotskoepel (ook wel Dome of the Rock genoemd) is geen moskee, maar een gedenkplaats en adembenemend mooi! De Rotskoepel is gebouwd op de plek waar Abraham zijn zoon moest offeren. Vanaf precies dezelfde plek zou Mohammed zijn reis naar de hemel zijn begonnen. Houdt er overigens rekening mee dat je knieën en schouders bedekt zijn wanneer je deze plek wil bezoeken. Wanneer je dit niet bij je hebt kun je kleding lenen bij de ingang.

bezienswaardigheden in Jeruzalem
De Rotskoepel (ook wel Dome of the Rock)

5. Boek een dagtour naar Bethlehem

Vanaf Jeruzalem gaan er dagelijks (m.u.v. de Sabbat) tours richting Bethlehem. In Bethlehem ga je hoogstwaarschijnlijk het volgende zien: de muur bij de grens tussen Palestina en Israël, de Geboortekerk, de Kapel Milk Grotto, de Kapel van het Herderveld & de olijfhoutfabriek. Tours duren een halve dag en daarna wordt je afgezet waar je ook bent opgestapt.

bezienswaardigheden in Jeruzalem
De muur die Israël en Palestina van elkaar scheid

Facebook groep voor Jordanië & Israël backpackers

Omdat het best uitdagend is om goede informatie te vinden voor Jordanië zijn we deze facebook groep gestart. Heb je een snelle vraag of ontmoet je graag medereizigers? Wil je graag je mooiste foto’s delen? Word dan lid van de groep om deze een zetje te geven en van de grond te krijgen. Zie je daar!

Jordanië & Israël backpackers NL + BE

Meer reisroutes?

We hebben op onze reisroutes pagina nog veel meer leuke reisroutes verspreid over de hele wereld. Gebruik het om inspiratie op te doen of simpelweg om onze voetsporen te treden!

Heb je vragen, advies nodig of ben je gewoon stiekem benieuwd naar alle andere persoonlijke foto’s? Volg me of stuur me een berichtje op mijn Instagram @agirlstravelpassport

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!