3 redenen om te kiezen voor daglenzen op vakantie

Draag je gewoonlijk maandlenzen en ga je binnenkort op vakantie? Dan zijn daglenzen zeker het overwegen waard. Wil je weten waarom? Lees dan verder, want hieronder geven we je drie goede redenen om maandlenzen tijdelijk te verruilen voor daglenzen.

1. Daglenzen hoef je niet schoon te maken

Als je normaal gesproken maandlenzen draagt, dan weet je maar al te goed dat je ze elke dag na het dragen moet schoonmaken en opbergen in een bewaardoosje. Op vakantie heb je daar waarschijnlijk niet zoveel zin in. Daglenzen draag je maar één dag en daarna gooi je ze weg. Je hoeft ze dus niet elke dag schoon te maken. Dat scheelt een hoop tijd en gedoe! Zo kom je op vakantie helemaal tot rust.

Tip: neem altijd lenzenvloeistof mee, ook al hoef je daglenzen niet schoon te maken. Lenzenvloeistof is namelijk onmisbaar als je je lens per ongeluk laat vallen of als er een vuiltje op je lens zit.

2. Daglenzen zijn hygiënischer dan maandlenzen

Wat is er heerlijker dan een verfrissende duik in het zwembad op een hete vakantiedag? Jammer genoeg is het koele zwembadwater een fijne broedplaats voor bacteriën en vuil die ooginfecties kunnen veroorzaken. Als je maandlenzen draagt, dan is het dus extra belangrijk dat je je lenzen goed schoonmaakt na een dag dragen. Kies je voor daglenzen, dan is de kans op infecties erg klein, omdat je ze na één dag dragen weggooit.

Ben je gevoelig voor ooginfecties en wil je liever helemaal geen risico nemen? Houd dan zoveel mogelijk je hoofd boven water of draag een zwembril om te voorkomen dat er water in je ogen komt.

3. Daglenzen kun je makkelijk afwisselen met een bril

Lenzen zijn ideaal op vakantie, maar er zijn ook situaties te bedenken waarin een bril toch nét iets fijner is. Heb je bijvoorbeeld een lange reis in het vliegtuig of de auto voor de boeg? Dan is de kans groot dat je last krijgt van droge ogen, vanwege de airco die op volle toeren blaast. Ook in musea is de lucht vaak droog. In die situaties is het voor je ogen fijner om een bril te dragen. Een ander voordeel van een bril: je zet ‘m zo af als je even wil slapen in het vliegtuig of in de auto.

Tip: wil je toch lenzen dragen? Neem dan een flesje oogdruppels mee om je ogen gehydrateerd te houden.

Fijne vakantie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!