20 leuke dingen en doelen voor vrijgezellen in 2020

Jaja, rustig maar. Ik discrimineer niet. Die voor stelletjes volgt binnenkort ook! We zitten weer in een nieuw jaar en dat betekent nieuwe leuke dingen en doelen. Veel mensen stappen dit nieuwe jaar in als vrijgezel en hebben niet iemand waaraan ze de hele dag kunnen vragen: “wat gaan we vandaag doen?”. Als single ben je op jezelf aangewezen en dat is soms best moeilijk. Soms weet je gewoon even niet meer wat je allemaal kan en wil doen komend jaar. Je hebt wat inspiratie nodig en deze mini bucketlist gaat je er hopelijk bij helpen!

20 leuke dingen om te doen als vrijgezel in 2020

1. Ga alleen op reis

Het is een veelgehoord cliché maar ook met een goede reden. Alleen op reis gaan is goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je bent aangewezen op jezelf en leert jezelf echt kennen onderweg. Oja, en je ziet natuurlijk de mooiste plekken van de wereld. Ook mooi meegenomen.

Zoek je inspiratie of heb je een schop onder je kont nodig om de stap te maken? Lees dan de 2 artikelen hieronder.

https://destift.nl/10-redenen-waarom-reizen-je-een-beter-mens-maakt/

2. Laat je baard (of beenhaar) staan

Scheren is overrated. Laat die onverzorgde baard lekker staan. Etensresten erin op zijn tijd, fuckit. Ongeschoren schuurpapier benen, waarom niet. Als single bepaal je het allemaal lekker zelf en scheren doe je wanneer je er zin in hebt, niet wanneer je partner het van je verwacht.

3. Verander je kledingstijl

Verlaat je comfort zone. Geef je favoriete kleding weg of doneer het en ga kleuren en kleding dragen waarbij je je eerder nooit comfortabel voelde. Zoek op internet een nieuwe stijl die bij je past. Kleed je netter, of juist niet. Je zal je direct een nieuw mens voelen.

4. Maak een playlist met guilty pleasures

Als vrijgezel is er niemand die kan zeiken over je muzieksmaak. Lekker kei-hard meezingen met I’m blue da ba di da ba daaaa kan nu gewoon zonder dat iemand zijn of haar oren van de kop trekt.

5. Leer een instrument spelen

Je leert iets nieuws, je hebt wat te doen en natuurlijk ben je de ster van de groep als je op reis gaat en de backpackers favoriet Wonderwall kan spelen bij het kampvuur. #winning

6. Netflix & Bingewatchen

Chick flicks of dikke gangster series, whatever floats your boat. Je kan nu gewoon kijken wat je wil, je hoeft met niemand rekening te houden. Maak daar gebruik van!

7. Leer jezelf verwennen met koken

Koken leer je niet voor een ander maar voor jezelf. Haal een goed kookboek in huis en leer jezelf ultiem verwennen. Eet wat je voorgaande partner vies vond alsof je leven ervan af hangt. Oja, kook gewoon voor 3-4 personen en vries en deel in voor later!

leuke dingen doen

8. Ga werken in het buitenland

De ultieme ervaring – Leer een nieuwe job en een nieuwe taal tegelijkertijd. Bouw een (tijdelijk) nieuw leven op aan de andere kant van de wereld. Paps en mams kunnen altijd videobellen dus wees niet bang om je grenzen te verleggen. Ga die uitdaging aan.

9. Ga (meer) sporten

Sporten maakt je niet alleen lichamelijk gezonder – ook geestelijk draagt het in positieve zin bij aan je welzijn. Je voelt je sexy en staat niet bij elke trap bovenaan te hijgen als een walrus. Je voelt je fitter en het geeft je meer zelfvertrouwen. Just-do-it.

10. Doe schaamteloos wat je wil

Schaamteloos dansen in een discotheek. Scheer je kop kaal. Koop een roze auto met wimpers op de koplampen. Koop die dikke BMW kopen die je ex zo verschrikkelijk vond. Doe het gewoon! Niemand die er nu iets van zegt.

It’s my life, and I do what I want…

11. Stop met roken of drinken

Zonder partner hoef je niet om alles te stressen en hoef je ook niet je relatie ellende weg te drinken. Dit het hét moment om gezonder te gaan leven. Dat je hiermee ook veel geld bespaart zien we maar even als een bonus.

12. Neem een huisdier

Een hond of kat is altijd blij als je thuis komt. Kan die ex van je nog wat van leren.

13. Richt je huis opnieuw in

Verander het thema in je huiskamer en neem een nieuwe stijl aan. Geef je muren een nieuwe kleur. Het is alsof je aan een nieuw leven begint – zoveel voldoening geeft het om iets helemaal naar eigen smaak in te richten. Inspiratie nodig? Check google.

14. Leer met jezelf leven

Ga niet constant op zoek naar anderen om je te vermaken. Leer jezelf bezig houden en om van jezelf te houden. Zet even alles rustig op een rijtje, denk goed na over wat je wil en ook over wat je juist niet wil.

15. Zoek een nieuwe hobby

Je bent alleen dus je hebt meer tijd voor jezelf. Bingewatchen en oneindig scrollen of Facebook is ook maar tijdelijk leuk. Zoek een nieuwe hobby waarin je jezelf helemaal kan storten. Zoek leuke dingen die je het liefst thuis kunt doen.

16. Verkoop je oude spullen

Iedereen heeft veel meer troep in huis dan nodig. Ga die overvolle zolders en kasten eens uitruimen. Geef oude spullen weg aan mensen die het kunnen gebruiken of verkoop het. Breng orde aan in de chaos zodat je dingen weer terug kan vinden.

17. Skip die saaie verjaardagen

Lekker op zondag middag op z’n hollands in een kringetje zitten met een bakkie pleur en een appeltaartje. “Zo, en wat doe jij nu tegenwoordig? Hoe gaat het op het werk?” Al die kansloze vragen waar je geen zin in hebt hoef je ook niet te beantwoorden als je gewoon niet gaat. Gebruik die tijd om andere nuttige of leuke dingen te doen!

18. Ga op bezoek bij oma’s, opa’s en tantes en ooms.

Gebruik je zondagmiddag om je familie op leeftijd weer eens te zien. Vooral de mensen die verder weg wonen en die je weinig spreekt. Ga iets leuks doen samen, doe een dansje, pak een bioscoopje, maak een wandeling, drink een borreltje en geniet van elkaar nu het nog kan.

19. Tinderen tot je een ons weegt

In het kader van waarom ook niet – Ga lekker daten, geniet of huil na een one night stand, ervaar het gewoon even om lekker single te zijn. Probeer die foute vent of vrouw aan de haak te slaan. Probeer nieuwe technieken, doe jezelf voor als iemand anders. Op Tinder kan alles en jij hebt nu de macht.

20. Stel nieuwe doelen voor jezelf

Het belangrijkste punt in de hele lijst bewaren we natuurlijk tot het laatst. Wil je een nieuwe baan? Sparen voor een huis? Een fitter lichaam? Op wereldreis? Stel een paar heldere doelen voor jezelf voor de korte termijn (1 jaar) en langere termijn (5 jaar). Stop met uitstellen en start met doen. Het enige excuus ben je namelijk zelf. Kom van die bank af en doe het gewoon.

Meer inspiratie nodig?

Nog meer leuke dingen en doelen nodig? Een tekort aan motivatie? Zoek je inspiratie? Neem dan eens een kijkje op onze inspiratie pagina vol met leuke maar ook praktische tips voor een beter leven. Een beter mens begint bij jezelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!