11x de mooiste Instagram foto hotspots in Hongkong

Tijdens mijn rondreis door Azië besloot ik ook een paar dagen naar Hongkong te vliegen. Meteen bij aankomst was ik al helemaal onder de indruk van dit land. Of moet ik zeggen stad? Zo voelt het namelijk meer aan. Hoe “klein” Hongkong eigenlijk wel niet is was goed te zien vanaf het hoogste punt: de Victoria Peak. Er leven 7,2 miljoen mensen (93% chinees) op 1,104 km2! Vandaar dat er zo’n 302 skyscrapers zijn. En toch, hoe intens dat ook lijkt, het is een geweldig land! Werkelijk alles wat je nodig hebt is er, op elke hoek is een shoppingmall, 3 supermarkten, een metrostation en een busstation. Het openbaar vervoer is echt het ultieme voorbeeld voor de NS (sorry NS)! Ten slotte het allerbelangrijkste: Hongkong is een walhalla voor fotografen! In dit blog deel ik mijn 11 favoriete foto hotspots in Hongkong met jullie.

Note: neem mijn foto’s niet als uitgangspunt, deze kunnen véél mooier. Toen ik daar was, was er namelijk een flinke typhoon over het land aan het gaan. Check dus de weersvoorspellingen voordat je gaat, dat heb ik niet gedaan

11x foto en Instagram hotspots in Hongkong

Victoria Peak

De Victoria Peak is de nummer 1 bezienswaardigheid in Hongkong. Het is het hoogste punt van de stad en geeft je dus het ultieme uitzicht over Hongkong wat is onderverdeeld in Hongkong Island, Victoria Harbour en Knowloon. Ook geeft het je meteen een goede indruk hoe dichtbevolkt Hongkong is met de hoeveelheid wolkenkrabbers. ‘Gelukkig’ hoef je deze peak niet te voet te trotseren. Je kunt namelijk naar boven met de Peak Tram. Deze authentieke tram is een stijl ritje met prachtig uitzicht. Je stopt op ongeveer 396 meter hoogte. Sky Terrace 428 is het uitzichtpunt waar je een drankje kunt doen terwijl je van het prachtige uitzicht geniet. Echter raad ik je aan om je wandelschoenen mee te nemen en over de Peak te lopen, de meeste toeristen lopen niet zover, maar het is zeker de moeite waard!

Instagram foto hotspot HongKong - Victoria Peak
Het uitzicht vanaf de Victoria Peak in Hongkong

Montane Mansion & Yick Fat Building

Het Montane Mansion & Yick Fat Building zijn misschien wel de meest iconische gebouwen om te fotograferen. Voor Instagram is dit sowieso spot nummer 1! Wanneer je navigeert naar dit gebouw verwacht je totaal niet dat je er al bent wanneer je het van de buitenkant bekijkt. Wanneer je door een smal steegje loopt kom je echter in de binnenplaats waar je dit uitzicht hebt. In het midden van de binnenplaats staan een container waar de meeste mensen opklimmen om een goede hoek te krijgen voor een foto.

Choi Hung Estate

Choi Hung Estate is omgetoverd tot een ware Instagram hotspot. De basketbal court bevind zich bovenop een parkeergarage omringt door wolkenkrabbers. Ongelofelijk, maar waar! Het zal geen verrassing zijn maar bij het Choi Hung Estate wordt niet gebasketbald, er worden alleen maar foto’s voor de ‘gram’ gemaakt. Je zult dus even geduld moeten hebben wanneer je ook een foto wilt maken. Maar waarom is deze plek zo populair? Choi Hung betekend in het Cantonees ‘rainbow’ en het zijn juist de mooie pastelkleuren die deze plek zo uniek maakt.

Goldfish Market 

Op de markt Mong Kok wordt werkelijk vanalles verkocht. Maar het meest opmerkelijke en meest gefotografeerde is de Goldfish Market. Hier worden ontzettend veel vissen in plastic zakjes verkocht. De zakjes hangen mooi gepresenteerd in een winkel zodat je de kleurrijke en exotische vissen goed kunt bekijken. Volgens Chinezen brengt het geluk als je een vis in je huis hebt. Waarschijnlijk dat er daarom zoveel verkocht worden hier!

De Goldfish Marketing in Mong Kok (Hongkong)

Sheung Wan District Muurschilderingen

Overal in Hongkong kun je wel even stilstaan bij de mooie muurschilderingen die de stad te bieden heeft. In het district Sheung Wan heb je de meeste kans om muurschilderingen tegen te komen. Je loopt dan letterlijk in elke straat weer tegen iets anders op. De muurschildering in Graham Street is de meest gefotografeerde Instagram-wall. Ook hier kun je verwachten dat je in de rij staat om een foto te maken.

Instagram foto hotspot HongKong - Sheung Wan DIstrict
Overal in Hongkong zie je mooie muurschilderingen

JC Contemporary

JC Contemporary behoort tot de foto hotspots in Hongkong omdat het een prachtige architectuur heeft. In het gebouw wordt kunst tentoongesteld en het gebouw is een kunstobject op zich. Het meest gefotografeerde deel van het gebouw is de trap in de vorm van een spiraal.

Instagram foto hotspot HongKong - JC Contemporary
De trap in JC Contemporary

Chi Lin Nunnery

Prachtige foto’s kun je maken bij het Chi Lin Nunnery in Knowloon. Je ontsnapt even aan de drukte in de stad in deze Chinese tuin. In het midden staat een mooie gouden Pagoda omringt door water waar je lotussen en koi karpers in kunt vinden. Uniek gezicht toch, zo midden in deze drukke stad?

Instagram foto hotspot HongKong - Chi Lin Nunnery
De pagoda in Chi Lin Nunnery

Neon borden

Iets wat de straten van Hongkong typeert zijn de ontelbaar veel neon borden die uithangen. Het geeft een leuk beeld en nachtfotografen kunnen hier hun hart ophalen!

Instagram foto hotspot HongKong - Neon borden
De neon borden in de straten van Hongkong

Nam Shan Estate Playground

Een andere foto hotspot in Hongkong is de Nam Shan Estate Playground. Deze speelplaats vind je boven een lokale markt. Het voelt ietwat onnatuurlijk maar je zult tussen de kraampjes van de locals op zoek moeten gaan naar een trap. Deze trap brengt je naar boven naar deze speelplaats. Super toch?!

Instagram foto hotspot HongKong - Nam Shan Estate Playground
De speelplaats boven het Nam Shan Estate

Lok Wah South Estate

Geen idee wat deze cirkels precies moeten voorstellen maar fotografen love it! Het biedt een leuk perspectief en je kunt er alle kanten mee op. Zoals je nu al misschien van Hongkong gewend bent kun je deze foto hotspot bovenop een parkeergarage.

Instagram foto hotspot HongKong - Lok Wah South Estate
De blauwe cirkels bij het Lok Wah South Estate

Victoria Harbour

Victoria Harbour ligt in het zakendistrict van Hongkong. Hier vind je vijfsterrenhotels, fancy restaurants en winkelcentra. Heel anders dan Knowloon. Vanuit de Victoria Harbour heb je ook uitzicht op de Victoria Peak. In de avond is er op de Tsim Sha Tsui Promenade voor de Symfonie van Licht, een spectaculaire laser- en geluidsshow als eerbetoon aan de menselijke geest. De show begint elke avond om 20.00 uur.

Instagram foto hotspot HongKong - Victoria Harbour
Het uitzicht vanaf de Victoria Harbour op de Victoria Peak

Meer instagram foto hotspots in Azie?

We hebben naast de mooiste Instagram foto hotspots in Hongkong natuurlijk veel meer te vertellen over dit prachtige continent. Je leest er alles over op onze uitgebreide Azië pagina. Ben je op zoek naar meer mooie Instagram plaatjes en lokaties? Dan is de lijst met de mooiste tempels in Zuid-Oost Azië ook een absolute aanrader.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!