Zaken om aan te denken als je met eigen vervoer naar de luchthaven gaat

Het vliegtuig is tegenwoordig enorm populair als vervoer naar de vakantiebestemming, familieleden in het buitenland of een zakelijke afspraak. In een mum van tijd ben je op de plaats van bestemming en het is een comfortabele manier van reizen. Toch zul je voor je jouw vlucht pakt enkele zaken goed moeten hebben geregeld, vooral als je met de auto naar de luchthaven reist. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan en kun je al snel flink wat geld besparen. Aan deze zaken moet je zeker denken als je met eigen vervoer naar de luchthaven gaat.

Houd rekening met files en vertragingen

Het is belangrijk om altijd flink op tijd op de luchthaven te zijn. Zo heb je voldoende gelegenheid om in te checken, naar de terminal te lopen en door de controles te gaan. Het is daarom belangrijk om ruim op tijd van huis te vertrekken, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Er kan namelijk altijd sprake zijn van drukte op de weg, vooral tijdens de spitsuren. Het is rondom luchthavens vaak druk en daar zul je vooraf al rekening mee moeten houden. Files, wegwerkzaamheden en vertragingen zijn aan de orde van de dag en daarom vertrek je liever te vroeg dan te laat.

Voordelig parkeren bij de luchthaven

Als je met het eigen vervoer naar de luchthaven komt, zul je de auto bij de luchthaven moeten parkeren tijdens jouw afwezigheid. Parkeren bij de luchthaven is vaak duur. Kortdurend en langdurend parkeren kan flink in de kosten lopen zonder goede voorbereiding. Dat geldt niet alleen voor parkeren bij Charleroi airport of Schiphol, maar voor nagenoeg alle luchthavens wereldwijd. Zorg er daarom voor dat je vooraf al een parkeerplaats hebt gereserveerd bij een parking nabij de luchthaven. Zo ben je vlot bij jouw terminal zonder dat je de hoge parkeerkosten hoeft te betalen die vaak op het terrein van de luchthaven zelf gelden. Via een platform als Parkos kun je jouw ideale parkeerplaats en parkeerwijze reserveren zodat je zonder problemen jouw auto bij de luchthaven kunt parkeren.

Veiligheid

Of je nu overdag of ‘s nachts reist: het is altijd belangrijk om je eigen veiligheid in acht te nemen. Vooral als je als vrouw alleen reist, kun je voor onaangename verrassingen komen te staan. Neem de nodige voorzorgsmaatregelen voor jouw eigen veiligheid. Parkeer bijvoorbeeld bij straatverlichting, blijf in de buurt van andere mensen en ga ‘s nachts niet over een parkeerterrein lopen. Neem bij voorkeur een shuttlebus naar de luchthaven of kies voor valet parking zodat je direct bij de terminal uit kunt stappen en jouw auto door een medewerker van de parking wordt geparkeerd. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn.

Voorkom autodiefstal

Of je nu enkele dagen afwezig bent of voor langere periode op reis gaat: het is belangrijk om jouw auto veilig te parkeren en de risico’s op diefstal zo laag mogelijk te houden. Kies daarom voor een bewaakte parkeerplaats bij de luchthaven waar jouw auto 24 uur per dag in de gaten wordt gehouden. Maar neem ook de nodige voorzorgsmaatregelen om de kans op diefstal te verkleinen. Zet jouw auto bijvoorbeeld goed op slot, zorg dat alle ramen dicht zijn en laat geen belangrijke spullen in de auto liggen. Maak het inbreken in de auto niet verleidelijk door tassen of andere goederen in de auto in het zicht te laten liggen. En zet eventueel het dashboardkastje open om te laten zien dat er echt niets van waarde in de auto ligt. Zo wordt de verleiding om in te breken een stuk kleiner.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!