Drone beelden, tips en leuke dingen om te doen in Kuching

In het tweede deel van onze reisroute door zuid-oost Azië vlogen we vanuit het drukke Bangkok via Kuala Lumpur naar het groene Kuching in het Maleisische deel van jungle eiland Borneo. We hadden van tevoren niet hele hoge verwachtingen van Kuching. Het doel was namelijk om zo snel mogelijk de jungle in te gaan! We hadden ons niet echt verdiept in de stad zelf, onterecht dachten we zelf achteraf! Kuching heeft namelijk heel veel te bieden en is ene perfecte uitvalsbasis voor de vele tours en uitstapjes in de regio.

De hoogtepunten van Kuching in 3 minuten

Wil je zien wat er allemaal te doen en te zien is in Sarawak, zonder heel veel te moeten lezen? Deze video van drie minuten vat onze 4 dagen in de regio perfect samen, zowel vanaf de grond als uit de lucht met de drone. We hebben zo veel moois gezien. Check it out!

Tips & tours voor Kuching, Sarawak

Eenmaal aangekomen werden we in Kuching aangenaam verrast door de prachtige omgeving, de diversiteit in culturen en de ontzettend relaxte vibe. Wil je weten wat er allemaal te zien en te doen is in Kuching en de regio Sarawak? Lees dan snel verder!

Wat te doen in Kuching

Kuching in Sarawak is een goede uitvalsbasis voor diverse natuur & jungle tours, met als hoogtepunt natuurlijk het spotten van de bedreigde Orang Oetan. Ook is de stad zelf erg leuk en konden we ons ook prima vermaken door lekker te wandelen over de prachtige boulevard. De boulevard heeft uitzicht op het enorme staats gebouw aan de overkant en de mooi verlichte loopbrug geeft het de geheel veel sfeer, vooral ’s avonds. Het is er ’s avonds gezellig met veel mensen, lekker eten en straatmuziek.

Het eten in Maleisië is heerlijk

Tip: Elke avond om 20:00u en 21:30u is er een fontein en lichtshow voor het prachtige staats gebouw. Ga er even lekker voor zitten!

Accommodatie tip voor Kuching

We hadden voor aankomst al een nacht geboekt in The Grand Margherita hotel, wat ongeveer 30€ kostte en prima was. Maar het was een hotel zoals vele, niets bijzonders dus. We gingen op zoek naar iets authentieks, en kwamen uit bij The MARIAN. Een oud gebouw met veel historie, recentelijk gerenoveerd en op een heuvel met uitzicht over de stad. Dit leek ons wel wat!

In dit hotel / lodge variëren de prijzen van ongeveer 35€ tot 150€ per nacht, afhankelijk van je kamer. De goedkope opties zijn eigenlijk al prima, maar er zijn dus ook flinke suites te boeken. Om je een idee te geven hoe de accommodatie er nu echt uitziet, heb ik deze prachtige video gemaakt van 1,5 minuut waarbij je echt even de sfeer kan proeven. Check it out!

Wil je ook zo’n toffe video van je hotel of bedrijf? Neem dan even contact met ons op.

Orang Oetans, Palmolie en ontbossing

Waar we de meeste toeristen natuurlijk voor naar Borneo komen is natuurlijk de natuur, en met name de Orang Oetans oftewel mensapen. De Orang Oetan is een bedreigde diersoort en helaas ook op Borneo wordt hun leefgebied alsmaar kleiner door ontbossing voor palmolie op gigantische schaal. Ik schreef eerder over de verboden palmolie reclame commercial die me echt raakte. Ik wilde deze prachtige dieren daarom nog zien (en dan niet in een dierentuin) voordat het te laat is.

Er leven volgens recente tellingen namelijk nog maar 28.000 tot 30.000 Orang Oetans in het wild. 95% van de populatie is in een tijd van nog geen 40 jaar verdwenen. Als je ze dus nog in het wild wil zien, moet je er snel bij zijn. De kans bestaat dat dit over een paar jaar al niet meer kan.

Orang Oetans spotten in Semenggoh Wildlife Center

Wij hebben gelukkig nog wel kunnen genieten van deze prachtige dieren. We boekten in Kuching een jungle tour die ons 30 minuten de stad uit reed om een beschermd natuurgebied in te gaan.

Het natuur reservaat heet Semenggoh Nature Reserve en is ook op eigen houtje goed te bereiken per scooter, Uber of Grab. Het scheelt in ieder geval een hoop in de kosten als je ervoor kiest om er zelf heen te gaan.

Garantie om de prachtige mensapen te zien te krijgen is er natuurlijk niet. Twee keer per dag is het park een uur open tijdens voedertijd en buiten de fruit seizoenen om heb je best veel kans om ze te zien. Wij hadden dat geluk in ieder geval wel, hieronder zijn daarvan de prachtige videobeelden te zien.

Boot tour – Neusapen, dolfijnen & vuurvliegjes

In tegenstelling tot Orang Oetang’s spotten in het Semenggoh Wildlife Center kan je deze tour niet op eigen houtje doen. Je gaat namelijk de rivier en zee op met een bootje op zoek naar allerlei dieren die op specifieke tijden ergens in de rivier, de zee, de mangroves of de bomen te zien zijn.

Een guide is dus een must, en een boot natuurlijk. Ook hier geldt: geen garanties, je bevindt je in de jungle en het kan zomaar zijn dat je pech hebt. Wij mistten helaas de krokodillen, maar zagen wel veel mooie vogels, de neusapen, de dolfijnen(!) en een immens aantal vuurvliegjes. Al met al een geweldige tour met veel informatie, heel leuk om te doen.

Veel goede beelden hebben we helaas niet, de dolfijnen waren in het troebele water onmogelijk goed vast te leggen en de schemering na zonsondergang hielp ook niet mee. De vuurvliegjes zie je nog wel aan het einde van de video bovenaan! Voor de rest zal je ons op ons woord moeten geloven, want het was geweldig om al deze dieren in het wild te zien.

Meer Maleisië tips

Van Kuala Lumpur tot Singapore, van Eiland hoppen tot diepe jungles diep verborgen op Borneo. We hebben inmiddels al aardig wat bestemmingen mogen bewonderen in dit prachtige land. Meer lezen over Maleisië? Check dan onze Maleisië pagina!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!