Wat kost een weekend Parijs | budget

Dat Parijs een dure stad is, dat weet denk ik iedereen wel. Maar wat kost een weekend in Parijs nu eigenlijk? Wij gingen 2 volle dagen met de auto richting Parijs en zullen de kosten voor je uitsplitsen, zodat je een beetje weet wat je te wachten staat wanneer je deze wereldstad bezoekt.

De kosten voor een 2-daagse stedentrip naar Parijs

De kosten die wij gemaakt hebben in Parijs zijn benzine, tol, parkeren, accommodatie, metro & eten en drinken. Per kopje kun je lezen hoeveel geld wij hieraan besteed hebben. Zo heb je een goed beeld of jij het op dezelfde manier zou aanpakken of wellicht toch ergens op kunt besparen. Op het einde van het blog zie je de totale kosten per persoon per dag.

Kosten milieuvignet voor Parijs

€ 4,51

Een milieuvignet is verplicht wanneer je Parijs wil bezoeken. De sticker kost incl. verzending € 4,51. Bijna niks eigenlijk, maar je loopt daarmee geen risico op een boete van € 138. Dat is het wel waard toch? Het milieuvignet is overigens alleen nodig wanneer je binnen de ring van Parijs komt, parkeer je je auto buiten de ring dan is dit niet nodig. Je milieuvignet kun je heel makkelijk online aanvragen en het duurt 10 werkdagen voordat je de sticker thuis hebt. Het bewijs van de aanvraag krijg je binnen 24 uur per mail toegestuurd. Wanneer je dit uitprint en op het dashboard van je auto legt, dan geld dit ook in de tussentijd.

Wat kost een weekend Parijs
Wat wij ons afvroegen tijdens ons weekendje Parijs: ‘wat moeten die woonboten wel niet kosten hier?!’

Kosten benzine en tol naar Parijs

Benzine – € 90,-
Tol – € 28,80

Een redelijk grote kostenpost, maar essentieel wanneer je met de auto naar Parijs wilt gaan natuurlijk. Het kan goedkoper wanneer je ervoor kiest om bijvoorbeeld met de Thalys naar Parijs te reizen. Het nadeel hiervan vind ik dat je dit ruim van tevoren moet reserveren en dat je niet flexibel bent. Om deze redenen hebben wij ervoor gekozen om met de auto naar Parijs te gaan. Houd er rekening mee dat je voor de tol te betalen een creditcard moet hebben. Onze Maestro passen werden niet geaccepteerd.

Wat kost een weekend Parijs

Kosten parkeren in Parijs

€ 42,95,-

Zorg ervoor dat je van tevoren research doet waar je in Parijs wilt gaan parkeren. Dit gaat je zoveel geld schelen! Wanneer je niet vooraf reserveert of gewoon zomaar ergens parkeert dan kun je er op rekenen dat je de hoofdprijs betaald. Via de website Paris France Parking kun je checken welke parkeergarage het dichts bij jou hotel is en kun je deze online reserveren. Je betaald bij aankomst en krijgt een kaartje waarmee je zo vaak als je wil kunt uitrijden en inrijden. Wanneer je voor 2 dagen betaald, moet je 2 dagen later op hetzelfde tijdstip weg zijn als dat je 2 dagen eerder gearriveerd bent. De parkeergarage waar wij hadden geparkeerd, bij Place des Fêtes, kostte ons € 42,95,-.

Wat kost een weekend Parijs
Een van de redenen waarom je buiten de stad moet parkeren is het vermijden van het drukke verkeer in de binnenstad

Kosten accommodatie in Parijs

€ 145,-

Ook wat betreft de accommodatie scheelt het enorm als je goed zoekt naar een betaalbaar, leuk alternatief. Er zijn ontzettend dure accommodaties in Parijs, daar kun je zeker niet omheen, maar wanneer je goed zoekt dan vind je ook goedkopere accommodaties (in Parijse begrippen dan). Zo hebben wij een hotel gevonden in het 2e arrondissement voor € 36,25 p.p.p.n. Hiervoor hadden we een prima hotelkamer met eigen badkamer vlakbij het metrostation.

Wat kost een weekend Parijs

Kosten metro in Parijs

€ 33,80

We hebben best wat met de metro afgereisd omdat we in korte tijd zoveel mogelijk wilde zien. Ieder kochten we een ‘carnet‘ bij de ticketautomaat. Een carnet is een pakketje van 10 tickets waar je in totaal € 16,90 voor betaald wat uitkomt op € 1,69 per tramreis. Een los kaartje kost € 1,90 per tramreis. De tickets zijn niet persoonsgebonden en hier kun je dus met z’n tweeën gebruik van maken.

De metro is snel, goedkoop en super easy!
De metrostations herken je aan de paal die naast de ingang staat

Bezienswaardigheden

€ 0,-

Wij hebben tijdens ons weekend in Parijs geen geld uitgegeven aan bezienswaardigheden. Bezienswaardigheden waar je voor moet betalen zijn o.a. wanneer je naar boven wil in de Eiffeltoren en wanneer je het Louvre museum wil bezoeken. Ben je jonger dan 26 jaar? Dan is zelfs het Louvre museum gratis.

Lees ook: Wat te doen in Parijs | 3 dagen city guide

De ingang van het Louvre museum
De Sacre-Coeur

Eten en drinken

€ 176,60

De grootste kostenpost voor Parijs is eten en drinken. Ik wist van tevoren dat het duur ging zijn, maar ik schrok toch toen ik op het eerste terras ging zitten. We hadden de menukaart niet gecheckt voordat we gingen zitten en betaalden dus € 10,- voor 1 cola en 1 koffie. Daarna hebben we het wel beter aangepakt. We hebben voor het overige bedrag van € 166,60 2x ontbijt-to-go gehaald (croissants, broodjes, gebakjes en drinken), 2x lunch (baguettes, crêpes en drinken), 2x avondeten van gemiddeld € 35,- en 2x een terrasje. Drankjes voor tussendoor haalden we bij de supermarkt.

Lees ookWaar kan je 5x onwijs lekker en betaalbaar eten in Parijs?

Let op: boulangeries hanteren ’take-out’ prijzen en ‘eat in’ prijzen en dit scheelt € 1,- per stuk(!!)
Voor een crêpe met banaan en Nutella betaal je aan de straat € 4,-

Totaal budget per persoon

Dus wat kost een weekend Parijs in totaal? In totaal kom je dan uit op een bedrag van 130 euro per dag per persoon. Het kan zeker goedkoper maar dan zou je al met de Thalys moeten reizen of een goedkoper hotel moeten vinden. Uiteindelijk valt je dagbudget natuurlijk ook een stuk lager uit wanneer je meerdere dagen in Parijs verblijft i.p.v. de 2 dagen die wij hebben besteed.

Meer Frankrijk-inspiratie nodig?

Deze website is meer dan één pagina – wat kost een weekend Parijs. Wij hebben verschillende tips voor Frankrijk verzameld op onze website. Zo hebben wij verschillende kampeertips en tips over hoe je goedkoop naar Monaco kan gaan. Deze blogs kun je lezen op onze Frankrijk-pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!