Vechain (VET) Kopen, hoe werkt het nu precies?

In vier stappen Vechain (VET) kopen, het kan! Het gehele proces bestaat in principe uit 4 stappen en kan voor iemand met een beetje ‘know-how’ binnen 10-15 minuten gedaan worden. Voor degene die niet zo bekend zijn in de cryptowereld zal het iets langer duren, reken dan op ongeveer 20-30 minuten. Kom je er niet uit, laat dan even een berichtje achter en dan zal ik proberen je erdoorheen te loodsen. Maar voordat we beginnen, eerst even nog wat basis info!

Vechain

Wat is Vechain (VET) nu eigenlijk, en waarom zou ik het willen kopen?

In het kort is Vechain een cryptovaluta zoals de bitcoin. Vechain richt zich echter niet zozeer op betalen met coins zoals de bitcoin dat wel doet. Vechain richt zich met name op het registreren van data en producten op de blockchain om bijvoorbeeld fraude en namaakproducten tegen te gaan d.m.v. zelf-ontwikkelde IoT chips. Daarover schreven al eerder een leuk artikel, waarin het product werkend te zien is. Check –> Vechain NFC & RFID Chips. 

Front view of a simple and cheap version of the VeChain NFC label
Front view of a simple and cheap version of the VeChain NFC label

Deze chips kunnen door middel van de secundaire token van Vechain (VechainThor – VTHO) worden geregistreerd op de blockchain, waardoor het technisch onmogelijk wordt om de data achteraf nog te manipuleren. Er bestaan vlak na het schrijven op de blockchain immers al zodanig veel originele kopieën van de data dat manipulatie achteraf dus direct zal opvallen en verworpen wordt door de blockchain.

A collection of simple Vechain NFC chips

Vechain (VET) is ontzettend aantrekkelijk voor bedrijven met (luxe) producten. Vechain richt zich met name op grote multinationals en ingewikkelde logistieke processen waarbij authenticiteit van groot belang is.

Bedrijven die veel last ondervinden van namaakproducten uit Turkije, China en India tonen veel interesse in Vechain. Vechain stelt ze namelijk in staat om originele producten te registreren op de blockchain d.m.v. Vechain’s NFC en RFID chips. De chips worden vervolgens in het product verwerkt op een zodanige manier dat het zeer lastig, al dan niet onmogelijk is om ermee te knoeien. 

Klaar om Vechain (VET) te kopen?

Volg dan onderstaand stappenplan voor snel resultaat! Begin met een klein bedrag (bijvoorbeeld 20 euro) om jezelf bekend te maken met het proces. Is je eerste transactie gelukt en staat het veilig in je wallet? Ga dan pas over tot grotere aankopen. Succes!

 1. Maak een account aan bij BTC Direct (klik) en voltooi de ID registratie. BTC Direct is verreweg de snelste en makkelijkste site in NL om bitcoin te kopen. Het is een vertrouwde partij van het eerste uur wat ik iedereen met een gerust hart durf aan te bevelen.
 2. Ga naar Binance (klik) en maak ook daar een account aan.
  Ga vervolgens naar Deposit (storten). 
  Kies bitcoin en kopieer het (Deposit) ontvangst adres.
 3. Ga terug naar BTC Direct. 
  Log in en ga naar het orderformulier. 
  Kies voor bitcoin en kies het gewenste bedrag. 
  Vul op het orderformulier van BTC Direct bij ontvangstadres het gekopieerde Deposit adres van Binance in (plakken).
  Controleer je ontvangstadres nogmaals, indien ok, voltooi de transactie.
 4. Je transactie zou na ongeveer 15 minuten zichtbaar moeten zijn bij Binance. Indien ontvangen, navigeer naar de juiste markt –> VET / BTC of BTC / VET. 
  Klik op kopen, selecteer de hoeveelheid bitcoin die je wil omruilen voor VET en klik nogmaals op kopen.
  Succes! Je hebt Vechain aangekocht.
Vechain Blockchain
Vechain Blockchain

Beslis nu hoe je je Vechain (VET) wilt opslaan. Wordt het Binance, een software wallet of toch een hardware wallet?

Je kan 2 dingen doen:
1. Je Vechain op je Binance wallet laten staan.
2. Je Vechain versturen naar een externe wallet in eigen beheer.

Beide manieren van Vechain opslaan heeft zijn voor en nadelen.

1. Met optie 1 ben je in principe nu al klaar. Gemak voorop.
Je hebt VET (Vechain) in je Binance account staan en dit kan je weer verkopen op elk gewenst moment. Wel is het belangrijk om te weten dat wanneer er iets met Binance gebeurd, zoals bijvoorbeeld een hack, je mogelijk je coins kwijt kan raken. Zij hebben immers de sleutels naar je coins en niet jijzelf.

2. Optie 2 kost iets meer moeite, maar is wel veiliger. Verstuur je VET (Vechain) naar een wallet in eigen beheer. Alleen dan ben je daadwerkelijk eigenaar van de sleutels die toegang geven naar je coins.

Wallets met Vechain (VET) ondersteuning

Er zijn vele wallets die VET ondersteunen, maar door het enorme aanbod zien velen door de bomen het bos niet meer. In principe hoef je nu nog maar 1 keuze te maken; ga je voor een hardware wallet (offline) of een software wallet (online). Een hardware wallet zoals bijvoorbeeld een Ledger is de meest veilige, maar ook het meest complex en duur (+-100 euro voor aanschaf). Voor beginnende investeerders zou ik gewoon de officiële Vechainthor wallet aanraden. Deze is makkelijk in gebruik en in enkele minuten up-en-running. 

Een voorbeeld van de VechainThor mobile wallet

De officiële VechainThor wallet installeren en je Vechain (VET) coins erheen sturen

 • Download de VechainThor wallet op je telefoon vanuit de Google Play Store (Andoid) of App store (IOS).
 • Maak een wallet aan in de app en maak een goede backup van je 24 woorden. Let op: deze backup is van groot belang, indien er iets gebeurd met jou, je telefoon of je app dan zijn deze 24 woorden het enige waarmee je weer toegang kunt krijgen en weer bij je coins kan!
 • Selecteer ‘Deposit’ (storten) in je VechainThor wallet app.
 • Kopieer je Deposit adres en ga vervolgens naar Binance.
 • Selecteer op Binance vervolgens ‘withdrawal’ (opnemen) bij je VET tokens en vul bij het ontvangstadres het adres in uit je VechainThor wallet app.
 • Volg de stappen en verstuur de coins.
 • Done!

Binnen enkele minuten zullen de coins in je eigen wallet app verschijnen. Ook zal je per direct in real-time VTHO tokens gaan genereren (een soort dividend van Vechain). Daarover later meer.

Heb je nog vragen over Vechain (VET), de VechainThor wallet of komt je ergens niet uit?

Stel dan gerust even een vraag in de reacties, ik zal dan proberen om zo snel mogelijk te antwoorden en je erdoorheen te loodsen. Succes!

Een kleine donatie voor de moeite en om de website in de lucht te houden, daar maak je me pas echt blij mee! Show me some Vechain love! 

VET: 0xe0429974DF1f43288bF16eE29004
686f64fDBa2A
VTHO: 0xe0429974DF1f43288bF16eE29004
686f64fDBa2A

Chris Thomassen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!