Vakantie in eigen land ook dit jaar populair

In lijn met de trend die we de afgelopen paar jaar zagen, blijven ook dit jaar veel Nederlandse gezinnen in eigen land. Men boekt een plek op een camping aan de kust in Noord Holland, kiest voor een vakantie in Limburg of gaat bijvoorbeeld voor een verblijf op een van de Nederlandse Waddeneilanden. Heb jij de vakantie voor de komende zomermaanden al geboekt? Wacht er niet te lang mee, reisbureaus zien de vraag naar betaalbare vakanties flink toenemen. Uit een recent gepubliceerd onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen blijkt dat zo’n 80% van de Nederlanders al vakantieplannen gemaakt heeft.

Aantal geboekte vakantie hoger dan vorig jaar

Op hetzelfde moment vorig jaar lag het aantal geboekte vakanties veel lager; destijds wist 70% van de Nederlanders waar men tijdens de vakantie heen zou gaan. Ook toen kozen veel gezinnen voor een verblijf in eigen land. Het biedt verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je minder lang hoeft te reizen. Na een periode hard te hebben gewerkt, is er niets vervelender dan eerst nog één of twee dagen in de auto te moeten zitten. Bij een verblijf op een Nederlandse camping geniet je al na één of twee uur! Ook voor gezinnen met huisdieren biedt een vakantie in Nederland voordelen. Kies bijvoorbeeld voor een vakantie met hond aan zee. Zou je naar de Spaanse of Italiaanse kust gaan, dan is het meenemen van de hond veel lastiger.

Nederland heeft toeristen veel te bieden

Een derde reden om voor een vakantie in eigen land te kiezen, is het feit dat Nederland toeristen veel te bieden heeft. De provincie Limburg is heel anders, dan de provincies Groningen, Friesland en bijvoorbeeld Noord-Holland. Combineer mooie wandelingen of fietstochten met een bezoek aan knusse steden als Delft, Leiden en Haarlem. Ontspannen doe je op het Nederlandse strand. Niet alleen in Noord- en Zuid-Holland, maar zeker ook in de provincie Zeeland. Je hebt er voldoende gelegenheid om volledig tot rust te komen.

In het voorjaar op citytrip binnen Europa

Mensen die in de komende zomervakantie in Nederland blijven, kiezen er komende meivakantie veelal voor om op stedentrip te gaan naar plaatsen als Porto, Madrid en bijvoorbeeld Barcelona. Het is er in de meivakantie nog niet te warm, maar wel warm genoeg om met een korte broek en shirt te kunnen lopen. In de zomer stijgt de temperatuur vaak tot ver boven de 30 graden Celsius; te warm voor een stadswandeling! Overigens zagen we deze trend de afgelopen maanden ook. Onder meer in de herfst- en krokusvakantie trokken veel Nederlanders naar een Europese stad om te ontspannen. Opvallend: naast bekende steden als Barcelona en Porto, waren ook de minder grote steden als Bilbao en Valencia in trek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!