Top 5 reisblogs – De vijf best gelezen reisblogs van 2018

Het jaar 2018 is alweer ten einde. Tijd voor een top 5 reisblogs van de meest gelezen artikelen van het afgelopen jaar! Vergeleken met voorgaande jaren hebben we iets minder gereisd, maar toch hebben we het weer voor elkaar gekregen om een paar mooie landen te bezoeken. De vlucht naar Amerika en de roadtrip met een muscle car in Florida met o.a. Miami, The Everglades en The Keys was een geweldige start van onze reis door Guatemala (blogs zijn nog in de maak), Belize en Mexico. Later in het jaar gingen we nog even op bezoek bij Café 080 op Aruba, waar we bij de prachtige Zentasy Villa even helemaal tot rust kwamen.

Collage
Collage

Hoewel bovengenoemde bestemmingen stuk voor stuk goed ontvangen en gelezen werden, behoort geen van bovenstaande blogs tot de ‘Top 5 – best gelezen reisblogs van 2018’. Maar welke dan wel!?

Top 5 – best gelezen reisblogs van 2018

De winnaar steekt er met kop en schouders bovenuit, met maar liefst 12.628 lezers mag de ‘Irritaties & ergernissen in Azië, wie kent ze niet?’ zich de absolute winnaar noemen. Ik vind het leuk om te zien dat een dergelijke satirische, ongezouten blog als deze als winnaar uit de bus is gekomen! Dat smaakt naar meer en het motiveert me om vaker soortgelijke blogs te schrijven. De humor lijkt goed te worden ontvangen en dit zorgde door het hele jaar heen voor veel deelacties op Facebook en Twitter. Vind ik leuk!

Nieuwsgierig naar de rest van de lijst? De complete top 5 beste reisblogs van 2018 staat hieronder.

Nummer 1 met 12.628 lezers:

Nummer 2 met 9.144 lezers:

Top 5 – Tips & tricks bij het inpakken van je backpack

Nummer 3 met 6.726 lezers:

Canareef

Nummer 4 met 4.962 lezers:

Siquijor

Nummer 5 met 4.199 lezers:

Top 5 – Beste reisapps om onderweg video te bewerken op je telefoon

Vooruitzicht van reisblogs in 2019 – wat kan je verwachten?

Ook in 2019 staat er weer veel moois op de planning. In het begin van het jaar gaan we o.a. terug naar Thailand om het leuke en veelzijdige Bangkok te (her)ontdekken. Vervolgens vliegen we door naar Maleisisch Borneo om de jungle in te trekken met als eindpunt op Borneo; het Islamitische mini staatje van Brunei. Vanuit hier zullen we weer verder vliegen naar de Filipijnen, waar we net als enkele jaren eerder vanuit El Nido met de boot gaan eiland hoppen. Het grote verschil met toen is dat we als eindpunt het eiland Coron hebben gekozen, waar we gaan duiken naar scheepswrakken uit de 2e wereldoorlog. Superveel zin in!

Minder leuke dingen: Borneo – De gigantische ontbossing voor Palmolie plantages

Ook willen we komend jaar meer maatschappelijke en sociale problemen aankaarten dan voorheen. We gaan dit jaar dus voor het eerst naar Borneo, waar de ontbossing voor palmolie plantages echt in volle gang is. Eerder schreven we al over de schokkende reclame commercial over Palmolie die je echt gezien moet hebben. Om je een idee te geven van de enorme impact die ontbossing voor Palmolie heeft op het eiland hieronder een afbeelding. Het gaat niet namelijk niet om een klein eilandje, Borneo is op het 2 na grootste eiland ter wereld. Alleen Groenland en Nieuw Guinea zijn groter. Dat zet je toch even aan het denken.

Ontbossing voor Palmolie op Borneo – schokkend

DeStift.nl is meer dan alleen leuke reisblogs

Maar waarom doen we dit? Op vakantie gaan en reizen doen we natuurlijk voornamelijk voor ons plezier. Toch weten de trouwe lezers onder jullie weten inmiddels wel dat we vaak net een stapje verder gaan dan alleen reizen en plezier maken. Zo nu en dan kaarten we problemen of irritaties aan die doorgaans door reisblogs maar al te graag achterwege gelaten worden. Voorbeeldje over afval op Rinjani hier en voorbeeldje over waarschuwingen en slechte ervaringen op Caye Caulker Belize hier.

Vanuit de lucht in beeld brengen: Illegale ontbossing voor Palmolie plantages

Omdat het gros van de ontbossing op een illegale manier plaatsvindt zonder vergunning of toestemming van de regering, worden pottekijkers vanzelfsprekend niet op prijs gesteld. Goede beelden maken van de wanpraktijken is dus niet zo eenvoudig. Toch ga ik gewapend met een professionele drone een poging wagen om vanaf een veilige afstand dichtbij de houthakkers proberen te komen om er heldere, recente beelden van te maken.

De beelden zal je vanzelfsprekend binnenkort op DeStift.nl voorbij zien komen. Daarnaast ben ik van plan al het gemaakte materiaal openbaar beschikbaar maken voor iedereen om vrij te gebruiken. Het doel is natuurlijk om awareness te creëren voor het probleem en dat kan ik niet alleen, dat doen we met zijn allen.

2019 is ook goed voor veel mooie plaatjes, dat beloven we!

Niet getreurd, natuurlijk is er ook ruimte voor heel wat moois! In 2019 bezoeken we ook weer de meest prachtige eilandjes en maken we de mooiste foto’s. De wereld is prachtig, en dat brengen we maar al te graag voor jullie in beeld. Tot de volgende blog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

20 euro gratis bij de grootste Exchange van Nederland

Actie tot en met 31 maart, registreer via onderstaande link en ontvang 20 euro na een succesvolle registratie!